Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Cu cine mai pică CFR

Ziarul de Vrancea
19 iul 2021 687 vizualizări

CFR Cluj va evolua cu Slovan Bratislava (Slovacia) sau cu Young Boys Berna (Elveția) dacă va ajunge în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, luni, la Nyon. Meciurile vor avea loc la 3/4 august, la Cluj, și la 10 august. Până atunci, CFR Cluj trebuie să treacă de campioana Gibraltarului, Lincoln Red Imps. Primul meci al românilor este în deplasare, astăzu, de la ora 19.00, iar returul, la 28 iulie, la Cluj..

Craiova se apropie de Anderlecht

CS Universitatea va evolua cu Anderlecht Bruxelles dacă va ajunge în turul al treilea preliminar al Conference League, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, luni, la Nyon. Pâna atunci, CSU Craiova trebuie să treacă de Laci din Albania, în turul al doilea preliminar. Meciurile din această fază sunt programate la 22 și 29 iulie FCSB, care a fost cap de serie, va evolua cu Kolos Kovalivka (Ucraina) dacă va ajunge în turul al treilea preliminar al Conference League. Pâna atunci, FCSB trebuie să treacă de Șahtior Karagandi din Kazahstan, în turul al doilea preliminar. În fine, Sepsi Sfântu Gheorghe va evolua cu Sutjeska (Muntenegru) sau cu Maccabi Tel-Aviv (Israel) dacă va ajunge în turul al treilea preliminar al Conference League, s-a stabilit în urma tragerii la sorți care a avut loc, luni, la Nyon. Sepsi trebuie să treacă de Spartak Trnava din Slovacia, în turul al doilea preliminar.

Pancu și Bratu, selecționeri?

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, în conferința de presă de la finalul ședinței Comitetului Executiv, că selecționerii reprezentativelor Under-21 și Under-20 vor fi anunțați în maximum două săptămâni. Echipa națională Under-21 a României a fost condusă până la finalul Campionatului European din acest an de Adrian Mutu. Aflat la final de contract, Mutu a refuzat prelungirea pentru a prelua conducerea echipei FC U Craiova 1948. Selecționata Under-20 a României nu a avut până acum un antrenor, ea fiind înființată la sfârșitul anului trecut de FRF. Conform informațiilor vehiculate în mass-media în ultima perioadă, cele două posturi de selecționeri ai naționalelor U21 și U20 ar putea fi preluate de antrenorii Daniel Pancu, respectiv Florin Bratu.

Start cu dreptul al Rapidului

Nou-promovata Rapid București a învins, duminică, pe Arena Națională, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa Chindia Târgoviște, în primul meci jucat de giuleșteni în Liga I după șase ani. Golul victoriei a fost marcat în min. 57, de către Adrian Bălan, din centrul careului, după un ricoșeu al mingii degajate de Popadiuc în piciorul acestuia. Meciul a început cu o întârziere de șase minute, din cauza spectacolului pirotehnic al galeriei giuleștene. De altfel, fanii rapidiști au creat o frumoasă ambianță pe Arena Națională.

Pas și la Montreal

Simona Halep nu figurează pe tabloul principal al Rogers Cup, turneu de categorie WTA 1.000, care în acest an are loc la Montreal. Dacă nu va solicita un wild card, aceasta este a patra competiție importantă pe care Halep o ratează din cauza accidentării suferite la gleznă, la 12 mai, la Roma, după Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice. Simona Halep a câștigat Rogers Cup în 2016 și 2018 și a fost finalistă în 2015. Ultima ei prezență în Canada a fost în 2019, când a fost eliminată în sferturi. Nici americanca Serena Williams, acum pe locul 16 WTA, nu s-a înscris la turneul de la Montreal. Dintre românce, doar Sorana Cîrstea a fost acceptată pe tabloul principal la Montreal.

Omoh se întoarce în România

Mijlocașul nigerian Michael Omoh a semnat un contract cu Academica Clinceni, a anunțat, ieri, clubul ilfovean. În vârstă de 29 de ani, mijlocașul nigerian, nu este la prima experiență în România. În sezonul 2019-2020 a evoluat la Politehnica Iași, unde a jucat în 18 meciuri și a marcat 4 goluri.Până să ajungă la Iași, Michael Omoh a evoluat doar în Suedia, la Dalkurd, Ostersunds, Orebro și Mjallby. În sezonul precedent a jucat în Israel, la Hapoel Fkaf Saba și Maccabi Ahi Nazaret.


Verstappen a ieșit din spital

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a părăsit spitalul după accidentul suferit, duminică, în primul tur al Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii. El a privit din spital cu furie modul în care Lewis Hamilton și echipa Mercedes au sărbătorit victoria pilotului britanic pe circuitul de la Silverstone, după accidentul produs de septuplul campion mondial în primul tur al cursei. „Mă bucur că sunt bine.. Pedeapsa dată nu ne ajută și nu face dreptate după manevra periculoasă pe care Lewis a făcut-o pe pistă. Văzându-i cum sărbătoresc când încă eram în spital, arată un comportament lipsit de respect și nesportiv, dar mergem mai departe”, a spus olandezul de la Red Bull, tot pe rețelele de socializare.

Radu, adulat de fani

Fanii echipei Lazio au afișat, duminică, la antrenamentul formației lor favorite, un banner cu un mesaj măgulitor la adresa fundașului Ștefan Radu, informează presa italiană. „412 volte con questa maglia. Avanti Stefan, alla prossima battaglia (n.r. - De 412 ori cu acest tricou. Înainte, Ștefan, la următoarea bătălie)”, au scris suporterii. Radu a le-a răspuns scurt pe rețelele de socializare: „per sempre (pentru totdeauna)”.Supranumit Il Boss, Ștefan Radu, 34 de ani, a jucat 412 meciuri în tricoul echipei Lazio, cele mai multe din istorie, dar în această vară a fost foarte aproape să-și urmeze antrenorul, pe Simone Inzaghi, la campioana Inter Milano.În cele din urmă, românul de 34 de ani a decis să nu plece din Capitală și să-și continue cariera la echipa la care se află din ianuarie 2008, după ce s-a transferat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.