Sport

Mozaic știri sportive

Ziarul de Vrancea
17 mai 2017 716 vizualizări

WTA o apără pe Șarapova

Directorul general al WTA, Steve Simon, a criticat decizia Federației Franceze de Tenis de a nu-i acorda un wild-card jucătoarei ruse Maria Șarapova pentru Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. "Nu sunt de acord cu justificările deciziei Federației Franceze privind refuzul a a-i acorda un wild-card Mariei Șarapova pentru Roland Garros. Ea și-a ispășit pedeapsa. Nu trebuie să penalizăm un jucător mai mult decât sancțiunile dictate deja", a spus Simon. Maria Șarapova a revenit, la 26 aprilie, la Stuttgart, după suspendarea de 15 luni primită după ce a fost depistată pozitiv cu meldonium, la Australian Open, în 2016. Fosta ocupantă a locului I WTA a primit un wild card și a atins faza semifinalelor la Porsche Tennis Grand Prix. Și la Madrid ea a evoluat cu invitație, reușind să ajungă în turul doi.

Coman, in drum spre Benfica

Tânărul atacant Florinel Coman (19 ani), proaspăt campion al României cu FC Viitorul Constanța, se va transfera în această vară la campioana Portugaliei, Benfica Lisabona, anunță presa lusitană.  Conform cotidianului A Bola, Coman va semna cu Benfica în luna iunie, după ce “vulturii” au ajuns la un acord cu campioana României, FC Viitorul. Ziarul lusitan adaugă că Florin Coman este "una dintre cele mai mari promisiuni ale fotbalului românesc" și unul dintre jucătorii care s-au remarcat în sezonul recent încheiat.  A Bola redă, totodată, și o declarație a lui Gheorghe Hagi, antrenorul echipei Viitorul Constanța, acordată unui site sportiv italian, în care îl compară pe Coman cu noua vedetă a fotbalului francez, Kylian Mbappé.

Antrenor surpriză la FCSB

Viorel Tănase va fi antrenor principal la FCSB, el afirmând că a acceptat imediat oferta lui Nicolae Dică, deoarece acesta poate sta pe banca doar ca secund, neavând licența necesară pentru principal. Viorel Tănase, în vârstă de 46 de ani, a mai pregătit echipe precum Dunărea Galați, Farul Constanța, Oțelul Galați sau Cetate Deva.

Dică apreciază că Viorel Tănase este omul potrivit pentru a-l ajuta la FCSB. Finanțatorul FCSB Gigi Becali a anunțat, luni, la reședința sa din Aleea Alexandru, că s-a înțeles cu Nicolae Dică pentru preluarea postului de antrenor principal, ocupat până acum de Laurențiu Reghecampf. Becali a precizat că s-a înțeles verbal cu Nicolae Dică pentru ocuparea postului de antrenor și că acesta urmează să aducă un colaborator care să fie principal, întrucât el are doar licența pentru a fi secund.

Suspans în semifinale

Echipa de handbal masculin CSM București a învins ieri, pe teren propriu, formația Potaissa Turda, cu scorul de 31-20 (16-10), în cea de-a doua partidă din trei programate în semifinalele Ligii Naționale. În primul meci al semifinalei, Potaissa Turda a câștigat, pe teren propriu, cu 28-27 (13-12), astfel că scorul  general este de 1-1. Meciul decisiv este programat, din nou la Turda, pe 24 mai. În cealaltă semifinală, scorul general este tot de 1-1, între Dinamo București și Dobrogea Sud (27-19 și 25-27), meciul decisiv fiind programat joi. învingătoarele din semifinale vor juca pentru titlul național, iar învinsele pentru medalia de bronz a sezonului. Finalele pentru medalii se vor juca în 27 mai, 3 și 8 iunie. Campioana en-titre este Dinamo București.

Adi Popa speră în promovare

Echipa Reading, cu mijlocașul Adrian Popa pe banca de rezerve, s-a calificat în finala barajului pentru promovarea în Premier League, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), formația Fulham, în manșa secundă a semifinalelor. În tur, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1. În retur, unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Kermorgant, în minutul 49, din penalty.în finala barajului pentru promovarea în Premier League, care va avea loc la 29 mai, pe stadionul Wembley, Reading va întâlni învingătoarea partidei dintre formațiile Sheffield Wednesday și Huddersfield (0-0 în tur).

Egalitate în finala de futsal

CS United Galați și Autobergamo Deva sunt la egalitate, 1-1, după primele două meciuri ale finalei Ligii I de futsal, ambele jucate la Galați. Autobergamo s-a impus cu scorul de 5-3 (2-2), United câștigând cu 4-2 la loviturile de departajare, primul meci, de luni. Următoarele două meciuri ale finalei vor avea loc la Deva (primul, programat luni). Finala se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide. În finala mică, Informatica Timișoara a dispus cu 4-0 (2-0) de FK Odorheiu Secuiesc în prima partidă, Luni va avea loc manșa a doua a finalei mici, care e programată după sistemul cel mai bun din trei meciuri.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.