Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE:“Geană” preia pe Sepsi

Ziarul de Vrancea
14 nov 2017 603 vizualizări

Antrenorul Eugen Negoe a fost numit la conducerea tehnică a echipei Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, el fiind prezentat, ieri, într-o conferință de presă.

Neagoe l-a înlocuit pe Sandor Nagy, care a pregătit echipa după ce Valentin Suciu și-a reziliat contractul cu Sepsi, la 25 octombrie. Obiectivul noului antrenor este menținerea în prima ligă. "Sunt convins că putem realiza acest obiectiv, pentru că altfel nu eram aici. În acest moment e greu să mă pronunț dacă avem nevoie de întăriri, vreau întâi să-i cunosc pe băieți. Toți jucătorii vor avea șansa lor, doar de ei va depinde dacă vom continua împreună sau dacă va trebui să aducem alți jucători", a declarat noul antrenor principal. În vârstă de 50 de ani, Neagoe a antrenat ultima dată echipa Poli Iași, până în vară, formație cu care a ocupat locul VII în sezonul trecut. După 17 etape, Sepsi ocupă locul XII, cu 11 puncte, în clasamentul Ligii I.

Novak, în structurile UCI

Singurul campion paralimpic din istoria României, Eduard Carol Novak, a fost numit în Comisia de Paraciclism a Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), el devenind primul român într-o structură de conducere a forului mondial de ciclism. Eduard Carol Novak este președinte al FR Ciclism și vicepreședinte al forului balcanic.  Novak va superviza și va coordona organizarea competițiilor pentru persoane cu dizabilități alături de Mohammed Ben El Mahi (Maroc), Marianna Davis (SUA), Edilson Alves Rocha (Brazilia), Alejandro Garcia (Spania), Roberto Rancilio (Italia) și Colin Lynch (Irlanda).

 

Scor confortabil cu Gibraltar

Reprezentativa U19 a României a învins sâmbătă, selecționata similară a Gibraltarului, scor 8-0, în cea de-a treia partidă a calificărilor pentru Campionatul European -Finlanda 2018. Tricolorii erau deja calificați la turul de elită de pe primul loc în grupa X, cu o etapă înainte de încheierea calificărilor. Alex Mățan a marcat în minutele 32, 43 (penaltyi), 46, 65, celelalte goluri fiind înscrise de Moldoveanu (‘49, ‘80), Băluță (‘49) și Micovschi (‘70). Π n prima partidă a calificărilor, România a învins cu 2-1 Grecia, iar în a doua a învins Rusia, scor 2-1.

Ronaldo nu mai vrea la Real

Internaționalul portughez Cristiano Ronaldo vrea să părăsească gruparea Real Madrid la 30 iunie și l-a anunțat deja acest lucru pe președintele clubului, Florentino Perez, relatează sport.es. Ronaldo a cerut conducerii clubului să i se faciliteze plecarea. Florentino Perez nu are însă intenția de a-l lăsa pe portughez să plece. Jurnalul notează că oferta de prelungire a contractului făcută de Real Madrid lui Ronaldo nu a fost pe placul portughezului, el considerând că nu este apreciat suficient de club. Ronaldo nu nu se simte confortabil, deși beneficiază se susținerea fanilor. În plus, Cristiano Ronaldo consideră o lipsă de respect faptul că Real Madrid a încercat să îl achiziționeze pe Mbappé vara trecută și a vrut să aducă și alți jucători importanți. Ronaldo este legitimat la Real Madrid din 2009.

Actorii finalei Cupei Davis

Franța și Belgia au anunțat, ieri componența echipelor pentru finala Cupei Davis, programată în perioada 24-26 noiembrie, la Lille. Cele două echipe sunt neschimbate față de cele care s-au impus în semifinalele cu Serbia și cu Australia. Jo-Wilfried Tsonga, locul 15 ATP, Lucas Pouille, numărul 18 mondial, și jucătorii de dublu Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut vor face parte din echipa lui Yannick Noah care are șansa să câștige pentru Franța al zecelea trofeu de Cupa Davis. Rezervele Franței vor fi Richard Gasquet și Julien Benneteau. Echipa Belgiei, care îl care căpitan pe Johan Van Herck, va fi formată din David Goffin (8 ATP), Steve Darcis (76 ATP), Ruben Bemelmans și Arthur De Greef. Va face deplasarea la Lille și Joris De Loore. Belgia nu a mai câștigat până în prezent Cupa Davis.

A fost vorba de o academie

FC Viitorul a anunțat, ieri, că Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu, despre care presa turcă a scris că ar putea prelua conducerea secției de fotbal a clubului Karșiyaka, au făcut o deplasare în Turcia, dar doar pentru că au fost invitați la o discuție având ca subiect o academie de fotbal. Presa din Turcia a scris, luni, că Gheorghe Hagi și Gheorghe Popescu s-au deplasat la Izmir pentru discuții cu privire la o eventuală preluare a conducerii secției de fotbal a clubului Karșiyaka. Karșiyaka este o grupare cu mai multe secții: fotbal, baschet, volei, tenis, bowling, biliard, motociclism, natație. Echipa de fotbal a clubului evoluează în liga a treia din Turcia,  în care după 12 etape ocupă ultimul loc în clasamentul grupei albe.

Tudorie, operat cu succes

Atacantul formației FC Voluntari Alexandru Tudorie a fost operat în Turcia, la Centrul de medicină sportivă Acibadem, după accidentarea suferită partida din Cupa României de la Sibiu, cu AFC Hermannstadt. Fotbalistului i s-a efectuat reconstrucția de ligament încrucișat anterior la genunchiul stâng, reconstrucția ligamentului lateral și repararea meniscului, potrivit site-ului oficial al FC Voluntari.  "Din câte am înțeles operația a decurs bine. Voi începe perioada de recuperare, însă se pare că va dura cel puțin șase luni timpul de refacere. îmi e dor de colegi și de fotbal. Sper să îmi revin și să mă întorc pe terenul de joc", a declarat Tudorie.

Drogba se retrage

Ivorianul Didier Drogba, în vârstă de 39 de ani, a anunțat că se va retrage din activitatea de fotbalist în 2018. “Cred că anul viitor va fi ultimul meu sezon. La un moment dat trebuie să mă opresc”, a spus Drogba, în prezent component al echipei americane de eșalon secund Phoenix Rising FC. Drogba a jucat pentru naționala Coastei de Fildeș în perioada 2002-2014, în 104 meciuri, și a marcat 65 de goluri. Ivorianul a fost component al unor echipe importante din Europa: Chelsea Londra (2004-2012; 2014-2015), Galatasaray (2013-2014), Olympique Marseille (2003-2004).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.