Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Zile grele pentru CSM

Ziarul de Vrancea
16 dec 2018 449 vizualizări
Cristina Neagu a aflat primul verdict după accidentarea din meciul cu Ungaria -foto digi24.ro
Cristina Neagu a aflat primul verdict după accidentarea din meciul cu Ungaria -foto digi24.ro

CSM București se află în situația de a continua campionatul și Liga Campionilor fără două jucătoare de bază la linia de 9 metri, interii Amanda Kurtovic și Cristina Neagu, accidentate la echipele naționale și diagnosticate cu ruptură de ligament la genunchi.

Kurtovic a fost deja operată, iar Neagu urmează să decidă unde va face intervenția.  Interul dreapta Amanda Kurtovic s-a accidentat la genunchiul stâng în meciul amical al naționalei țării sale, Norvegia, cu Franța, la un turneu programat la finalul lunii noiembrie, înaintea Campionatului European. Kurtovici a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior și de menisc intern la genunchiul stâng și a fost operată, ieri, la Oslo. Cristina Neagu a anunțat, la finalul CE din Franța, că urmează operația, iar apoi ”lungul drum al recuperării”. Ambele jucătoare vor fi indisponibile în continuarea sezonului 2018-2019, astfel că CSM București a rămas descoperită pe două posturi cheie la linia de 9 metri și caută în această perioadă soluții.

FCSB și-a îndreptat ocheanul spre Sibiu

FCSB se pregătește de o nouă perioadă de transferuri în care Gigi Becali (60 de ani) va încerca să întărească toate compartimentele, iar o surpriză apare când vine vorba despre atacantul pe care vicecampioana României îl vrea în locul lui Edy Gnohéré: Juhvel Tsoumou (27 de ani), de la Hermannstadt. În iarnă, Gnohéré are șanse foarte mari să plece în Arabia Saudită, iar conducerea FCSB a petrecut ultimele luni căutând un atacant care să aibă același profil ca "Bizonul". Iar când și-a dat seama că nu-l poate transfera pe Carlos Fortes de la Gaz Metan Mediaș, Gigi Becali s-a oprit asupra lui Juhvel Tsoumou, anunță Telekom Sport, care notează că transferul se va face în măsura în care FCSB va reuși să-l convingă pe Raul Rusescu să-și rezilieze contractul în această vară.

Stanciule, te bucuri?

Antrenorul Hein Vanhaezebrouck a fost demis de la conducerea tehnică a echipei belgiene Anderlecht Bruxelles, după înfrângerea suferită cu Cercle Bruges, scor 1-2, a șasea înfrângere din acest sezon. După 19 etape, formația se află pe locul IV, cu 31 de puncte, la 11 puncte de liderul Genk. Hein Vanhaezebrouck a preluat conducerea tehnică a echipei Anderlecht în octombrie 2017 și în sezonul trecut a renunțat la jucătorii Nicolae Stanciu și Alexandru Chipciu. Stanciu a părăsit Anderlecht iarna trecută, în timp ce Chipciu l-a urmat în vară, ambii internaționali români ajungând la Sparta Praga.

Kerber, laureată în Germania

Jucătoarea de tenis Angelique Kerber a fost desemnată sportiva anului în Germania. Ea a mai primit acest premiu și în 2016. În acest an, Kerber a câștigat turneul de Grand Slam de la Wimbledon, iar în palmares îi succede biatlonistei Laura Dahlmeier. La masculin, Patrick Lange de la triatlon a fost desemnat câștigător. El a fost câștigător al concursului Ironman din Hawaï, cu un timp record - 7h52'30''.

O nouă înfrângere usturătoare

Echipa de handbal masculin Steaua București a fost învinsă luni, pe teren propriu, de formația macedoneană RK Vardar, cu scorul de 30-34 (10-21), în cea de-a 12-a partidă din SEHA League. Principalii marcatori ai meciului au fost Răpciugă și Milosevic, cu câte 5 goluri, pentru Steaua, respectiv Popovski 10 reușite, pentru Vardar. În urma rezultatului, Steaua rămâne cu 15 puncte în clasament (locul 6), în timp ce Vardar continuă să fie lider, cu 32 puncte. Steaua București a fost acceptată în SEHA League, competiție în care evoluează doar formații din cupele europene.

Geraint, înaintea lui Lewis

Ciclistul Geraint Thomas, câștigătoar al Turului Franței, a fost desemnat cel mai bun sportiv britanic în 2018, în ancheta efectuată de BBC. Geraint Thomas este al treilea britanic care se impune în Marea Buclă, după Bradley Wiggins și Chris Froome, al patrulea ciclist care este desemnat sportivul anului, după Chris Hoy, Mark Cavendish și Wiggins, și al doilea galez care primește această distincție, după fotbalistul Ryan Giggs, în 2009. Thomas, 32 de ani, i-a devansat în ancheta pentru personalitatea sportivă a anului pe pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton, "încoronat" a cincea oară în Marele Circ, și pe fotbalistul formației Tottenham Harry Kane, căpitanul naționalei Angliei, clasată pe locul 4 la Cupa Mondială din Rusia. Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a fost desemnat antrenorul anului, iar fosta jucătoare Billie Jean King, fondatoare a WTA, a primit un premiu special pentru întreaga activitate, atât pe terenul de tenis, cât și în afara lui.

Grosjean, căpitanul bleu

Sébastien Grosjean, fost numărul 4 mondial în 2002, a fost numit căpitanul nejucător al echipei Franței de Cupa Davis, el semnând un contract valabil până la finalul sezonului 2020.  În vârstă de 40 de ani, Grosjean a făcut parte din echipa franceză de Cupa Davis între 1999 și 2007, câștigând Salatiera de Argint în 2001 și mai jucând două finale, în 1999 și 2002. Ca tenismen profesionist, Grosjean a câștigat patru turnee de simplu și a atins faza semifinalelor la Australian Open, la Roland Garros și la Wimbledon. La finalul acestui sezon, Yannick Noah a pus capăt celui de-al treilea mandat în funcția căpitan al echipei Franței, după înfrângerea din finala Cupei Davis, scor 1-3, cu Croația, la Lille.

Sferturi în Cupa României

Sâmbătă și duminică s-au desfășurat cele patru sferturi de finală ale Cupei României la handbal masculin. Două dintre ele și-au descis câștigătoarele în urma loviturilor de departajate de la 7 metri. Minaur Baia Mare – Politehnica Timișoara 26-28 (după lovituri de epartajare / 24-24 la finele celor 60 de minute); CSM Vaslui – Steaua 28-31; Dinamo – CSM București 25-24 (după lovituri de departajare / 22-22); Universitatea Craiova – CSM Focșani 23-34. Politehnica Timișoara, Steaua, Dinamo și CSM Focșani s-au calificat în Final 4, turneu care se va desfășura în zilele de 9-10 martie 2019.

Încă o triplă pentru Messi

Formația FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 5-0, echipa Levante, într-un meci din etapa a XVI-a a campionatului Spaniei, în care Lionel Messi a înscris trei goluri. Messi a marcat în minutele 43, 47 și 60 și a ajuns la 49 de triple în carieră, în meciurile oficiale, la echipa de club și la națională, potrivit Mundo Deportivo. Argentinianul are 31 de triple în LaLiga, din 43 pentru FC Barcelona, fiind devansat numai de portughezul Cristiano Ronaldo, autor a 44 de triple pentru Real Madrid. Messi, 31 de ani, conduce în clasamentul golgeterilor din acest sezon, cu 14 reușite, fiind urmat de uruguayenii Cristhian Stuani (Girona) și Luis Suarez (tot FC Barcelona), cu câte 11 goluri.

De Ligt, succesorul lui Mbappé

Fundașul echipei Ajax Amsterdam Matthijs De Ligt a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Europa, în acest an, într-o anchetă efectuată de cotidianul italian Tuttosport. Fotbalistul în vârstă de 19 ani este noul Golden Boy al Europei, succedându-i francezului Kylian Mbappé de la PSG, desemnat anul trecut cel mai bun tânăr jucător. La această anchetă au participat 35 de jurnaliști din 20 de țări, iar  De Light a fost preferat în fața fundașului formației Liverpool Trent Alexander-Arnold. Matthijs De Ligt este la academia clubului Ajax de la nouă ani și a debutat în prima ligă olandeză la 8 august 2016, când nu împlinise 17 ani. în ciuda tinereții sale, De Ligt are deja 13 selecții în prima reprezentativă a Olandei.Mari cluburi europene, între care Manchester City, FC Barcelona și Real Madrid, îl urmăresc pe talentatul fotbalist al echipei Ajax în vederea unui transfer.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.