Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vrea Algeria, nu România

Ziarul de Vrancea
26 feb 2020 945 vizualizări

Atacantul echipei CFR Cluj Billel Omrani, dorit de selecționerul Mirel Rădoi în naționala României, a declarat că obiectivul său este să joace pentru reprezentativa Algeriei. „Obiectivul meu suprem ar fi să mă alătur echipei naționale a Algeriei. În fiecare zi mă antrenez, încerc să am cele mai bune statistici posibil pentru a atinge acest obiectiv”, a declarat Omrani, potrivit africatopsports.com.

Deși Algeria stă bine în ofensivă, suspendarea atacantului Baghdad Bounedjah de la Al Sadd ar putea să-i deschidă lui Omrani porțile naționalei dorite, a menționat sursa citată. În vârstă de 26 de ani, Omrani, născut în Franța, este la CFR Cluj din 2016 după ce anterior a mai evoluat la Olympique Marseille și la Arles-Avignon.

Radu, de 300 de ori pentru Lazio

Fundașul Ștefan Radu va juca, sâmbătă, cu Bologna, meciul cu numărul 300 pentru Lazio în Serie A, informează presa italiană. Radu intră în istoria clubului din capitala Italiei cu această performanță. Numai Aldo Muccinelli, cu 339 de prezențe în prima ligă, în anii 40-50, și Giuseppe Wilson, 324, în anii 70, au mai multe meciuri în Serie A în tricoul lazialilor, potrivit leggo.it. Jucătorul român a fost transferat de la Dinamo la echipa romană în ianuarie 2008 și de atunci el a jucat în total 371 de partide, de 299 ori în Serie A, de 42 de ori în Europa league, de 25 de ori în Cupa Italiei, de patru ori în Supercupa Italiei și o dată în preliminariile Champions League. El a marcat opt goluri pentru Lazio, cinci în campionat, unul în Europa League și două în Cupa Italiei.

Florentin, decisiv în Cipru

Fotbalistul echipei Apollon Limassol, Florentin Matei, a înscris un gol în meciul pierdut, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-2, în fața formației Ethnikos Achnas, în manșa secundă a sferturilor Cupei Ciprului. Deoarece în tur scorul de fost 2-0 pentru Apollon, echipa românului s-a calificat în semifinale. Matei a înscris în minutul 95. Pentru Ethnikos au marcat Ioannou (’22) și Miguelito (’71).Florentin Matei a intrat pe teren în minutul 46.

Recordul lui „Pep”

Pep Guardiola a devenit, miercuri, antrenorul cu cele mai multe victorii în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, devansându-i pe italianul Carlo Ancelotti, acum la Everton, pe portughezul José Mourinho, de la Tottenham, și pe scoțianul Alex Ferguson, retras din activitate. Guardiola, 49 de ani, a antrenat până acum echipele FC Barcelona (2008-2012), Bayern München (2013-2016) și Manchester City, din 2016.

Magnini a câștigat la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat, joi, că a anulat suspendarea pe patru ani pentru dopaj a înotătorului italian Filippo Magnini, sportiv care s-a retras din activitate în decembrie 2017. În martie 2015, poliția italiană a confiscat mai multe produse dopante de la un centru medical din Pesaro. După o anchetă, în iunie 2018 Filippo Magnini a fost acuzat de Agenția Antidoping Italiană de mai multe încălcări ale Codului Antidoping. Magnini a făcut apoi apel la TAS, contestând faptele imputate de tribunalele antidoping din Italia și cerând anularea suspendării. Magnini are în palmares 54 de medalii, între care și aurul mondial la 100 m în 2005 și 2007 și un bronz obținut la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004, la ștafetă 4x200 m.

Naționale, vi se pregătește ceva!

FIFA a indicat că dorește să modifice „o dată pentru totdeauna” calendarul meciurilor echipelor naționale, informează Reuters. Forul fotbalistic mondial a făcut aceste declarații în contextul în care numeroși antrenori, printre care Jürgen Klopp, tehnicianul lui Liverpool, s-au plâns de programul competițional încărcat. „Calendarul meciurilor echipelor naționale joacă un rol central în creșterea sustenabilă a fotbalului în toate regiunile lumii și la toate nivelurile”, a afirmat FIFA în documentul intitulat „Viziunea 2020-2023: un fotbal cu adevărat mondial”. „Din acest motiv, actualul sistem ar trebui, o dată pentru totdeauna, să fie discutat amănunțit cu toate părțile interesate și revizuit în funcție de nevoile lor într-un efort colectiv pentru a garanta o abordare cu adevărat globală”, a adăugat FIFA.

Flamengo a câștigat Supercupa

Echipa Flamengo din Brazilia, câștigătoarea Copei Libertadores, a învins, miercuri, cu scorul de 3-0 (1-0), formația Independiente del Valle din Ecuador, deținătoarea Copei Sudamericana, în manșa a doua a Supercupei Americii de Sud, intrând în premieră în posesia trofeului. Pe Stadionul Maracana, Gabriel Barbosa ('19), Gerson('62 și '89) au marcat golurile echipei antrenate de portughezul Jorge Jesus. De remarcat că gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 23, după eliminarea lui Arao. Și de la oaspeți a fost eliminat un jucător, Cabeza, în minutul 86. Partida tur s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.

Recorduri mondiale pe velodrom

Prima zi a Campionatelor Mondiale de ciclism pe velodrom de la Berlin a fost marcată de stabilirea a două recorduri mondiale, de către Olanda în proba de viteză pe echipe respectiv Danemarca, în proba de urmărire pe echipe, Olanda a câștigat al treilea său titlul mondial consecutiv în proba de viteză, după ce Roy van den Berg, Harrie Levreysen și Jeffrey Hoogland au stabilit un nou record mondial cu timpul de 41,225 s, bătând cu mai mult de șase zecimi recordul precedent stabilit la altitudine în 2013. În finala probei, Olanda a învins Marea Britanie (42.40), în timp ce medalia de bronz a revenit Australiei (42,828), care a dominat Franța (43,213) în finala mică. În proba de urmărire pe echipe, Danemarca, în componență cu Lasse Norman Hansen, Julius Johansen, Frederik Madsen și Rasmus Pedersen, a stabilit un nou record mondial în semifinale cu timpul de 3:46,203.

Furtuna s-a opus fotbalului

Meciul FC Salzburg – Eintracht Frankfurt, care ar fi trebuit să se dispute în această asearâ, în 16-imile Ligii Europa, a fost amânat după emiterea unei alerte de furtună în regiune, a anunțat UEFA. Meciul urma să se dispute cu începere de la ora 22.00, la Salzburg, în manșa secundă a 16-imilor de finală ale Ligii Europa. Meciul se va disputa astăzi, de la ora 19.00. În tur, scorul a fost 4-1 pentru Eintracht Frankfurt.

Chinezi invitați la „El Clasico”

Liga Spaniolă de Fotbal a anunțat că echipa chineză Wuhan Zall, aflată în pregătire în Spania de luna trecută, a fost invitată la sediul forului și la El Clasico, duminică, în semn de susținere față de poporul chinez afectat de epidemia Covid-19. Potrivit cotidianului As, conducerea ligii spaniole va primi echipa chineză duminică, pentru a-și arăta susținerea față de China, cu care are importante contracte media și de sponsorizare. Echipa Wuhan Zall, care este chiar din orașul chinez de unde a pornit epidemia, se afla într-un stagiu de pregătire în Spania în momentul declanșării crizei legate de virus și a decis să rămână în Andaluzia. La evenimentul de duminică de la sediul ligii, organizat în comun cu Superliga Cihneză, va fi anunțat ajutorul material pe care LaLiga îl va trimite în China.

cx

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.