Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Vis spulberat al poloiștilor

Ziarul de Vrancea
17 feb 2021 781 vizualizări

Naționala de polo a României a fost învinsă, ieri, de reprezentativa Franței, scor 7-1 (2-5, 1-3, 1-5, 3-3), în ultimul meci din grupa B, și a ratat calificarea în sferturile turneului preolimpic de la Rotterdam.

Tricolorii ratează, implicit, și drumul JO de la Tokyo, unde vor ajunge primele trei clasate la turneul olandez. În urma rezultatului, România încheie pe locul V, cu 3 puncte, însă Franța o depășește, cu cinci puncte, și urcă pe locul IV. Primele patru clasate în fiecare grupă vor juca încrucișat în sferturile de finală,

CSM a câștigat derbiul în condiții dificile

Echipa de handbal feminin CSM București a învins, joi, formația SCM Râmnicu Vâlcea, scor 27-22 (11-9), în meci contând pentru etapa a X-a a Ligii Naționale, la turneul de la Sf. Gheorghe. CSM București a jucat fără șapte jucătoare și antrenorul Adrian Vasile, cu teste pozitive la Covid-19. După 10 etape, podiumul Ligii Naționale este ocupat, în ordine, de CSM București 29 puncte, Minaur Baia Mare 25 și SCM Râmnicu Vâlcea 21 puncte.

Juventus și Borussia, învinse acasă

Formația Juventus Torino a fost învinsă, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 1-2, de echipa FC Porto, într-un meci din prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Europa. Au marcat Taremi (‘2) și Marega (’46) pentru învingători, respectiv Chiesa (’82) pentru Juventus. Tot miercuri, FC Sevilla a pierdut confruntarea de acasă cu Borussia Dortmund, scor 2-3. Au înscris Suso (‘7) și De Jong (’84) pentru Sevilla, respectiv Dahoud (’19) și Haaland (’27, ’43) pentru Dortmund.

Tot pe loc, pe loc, pe loc

Echipa națională a României se menține pe locul 37 în primul clasament FIFA din acest an, dat publicității joi, cu 1.446 de puncte acumulate. Adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale din 2022 ocupă următoarele poziții: Germania – locul 13 (1.610 puncte), Islanda – locul 46 (1.438 puncte), Macedonia de Nord – locul 65 (1.362 puncte), Armenia – locul 99 (1.233 puncte), Liechtenstein – locul 181 (924 puncte). Toate aceste formații și-au păsytrat locurile ocupate în decembrie 2020. De asemnea, nu sunt schimbări nici în partea superioară a ierarhiei. Liderul Belgia are 1.780 de puncte și este urmat în top 10 de Franța – 1.755 puncte și Brazilia – 1.743 puncte.

Când se joacă sferturile Cupei

Programul meciurilor care se vor disputa în sferturile de finală ale Cupei României, stabilit în urma tragerii la sorți de la începutul săptămânii. Marți, 2 martie, se va juca de la ora 20:30, meciul Chincia Târgoviște – CSU Craiova, miercuri sunt programate partidele „U”Cluj – Viitorul-Pandurii Târgu Jiu (17:30) și Petrolul Ploiești – Astra Giurgiu (20:30), iar joi, partida Dunărea Călărași – Dinamo București, la 20:30. Jocurile din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă.

S-a reluat Liga a II-a

Formația ASU Politehnica Timișoara a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Gloria Buzău, în primul meci din etapa a XVI-a a Ligii a II-a. Golurile au fost marcate de Mera (’61) și Codrea (’67).Tot, ieri la Târgu Jiu, „U” Cluj a dispus cu 2-1 de Viitorul-Pandurii. Clujenii au marcat prin Ribeiro ('20 și '76, din penalty), Viitorul a marcay în min.77 prin Daniel Paraschiv.

Sehr gut, Lara Gut!

Sportiva elvețiană Lara Gut-Behrami a câștigat a doua medalie de aur la Campionatele Mondiale de schi alpin de la Cortina d'Ampezzo. Micuța schioară de 1,60 m a ocupat primul loc la capătul celor două manșe de slalom uriaș,depășind-o cu 0,02 s (!) pe americanca Mikaela Shiffrin și cu nouă sutimi pe Katharina Liensberger din Austria. Lara, care a câștigat la această ediție și proba de Super G, va împlini la 27 aprilie vârsta de 30 de ani. Ea este căsătorită cu internaționalul elvețian de fotbal, Valon Behrami.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.