Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un făraș pentru un “Bursuc”

Ziarul de Vrancea
29 oct 2018 539 vizualizări

Drumurile lui Dan Petrescu (50 de ani) și Guizhou Zhicheng, echipa din China pe care o antrenează, par că se despart

. Șefii grupării chineze au decis să nu mai tolereze ieșirile nervoase ale lui Dan Petrescu la adresa arbitrilor din campionat chinez, motiv pentru care l-au suspendat timp de șapte etape pe tehnicianul român. Cum campionatul din China se termină peste trei etape iar Dan Petrescu are de recuperat un ecart de șapte puncte până la primul loc care-i asigură rămânerea în prima ligă, e de așteptat ca măsura anunțată să fie primul pas spre despărțire. Fostul fundaș dreapta are un salariu foarte mare, iar neîndeplinirea obiectivului ar duce la plecarea sa din China.

Blajul merge mai departe

Vicecampioana Europei la volei feminin în 2018, Volei Alba Blaj, s-a calificat marți, la Sibiu, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins formația cehă VK UP Olomouc, cu scorul de 3-0 (25, 20, 23), și în manșa retur din turul secund al competiției. În tur, Volei Alba Blaj s-a impus cu scorul de 3-2, iar cu dubla victorie se califică mai departe, în turul al III-lea preliminar, în care va întâlni câștigătoarea meciului dintre Sliedrecht Sport și MTV Stuttgart (0-3 în tur, iar returul programat miercuri). În 2018, Volei Alba Blaj a jucat finala Ligii Campionilor, fiind învinsă cu 3-0 de deținătoarea trofeului, echipa turcă VakifBank Istanbul.

Gimnastica fără noi

Echipa SUA a câștigat, marți, medalia de aur în competiția feminină pe echipe, la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Doha. Pe podium au mai urcat Rusia și China, toate trei calificându-se astfel la JO de la Tokyo. Echipa României a ratat finala, după locul 13 în calificări. Echipa SUA, formată din Simone Biles, Morgan Hurd, Riley McCusker, Grace McCallum și Kara Eaker, a încheiat cu un total de 171.629 puncte, în timp ce Rusia a avut 162.863, iar China 162.396 puncte.Campionatele Mondiale de la Doha continuă astăzi și mâine cu finala la individual-compus, iar în 2 și 3 noiembrie cu finalele pe aparate.

FCSB a pus ochii pe Pașcanu

FCSB  a pus ochii pe un internațional, titular în naționala U21, antrenată de Mirel Rădoi. Este vorba despre Alexandru Pașcanu, fundașul celor de la Leicester, anunță sport.ro. Jucătorul de 20 de ani a fost convocat recent în premieră de Cosmin Contra la prima reprezentativă a României, pentru ”dubla” din UEFA Nations League cu Lituania și Muntenegru. Contractul acestuia cu gruparea engleză expiră la finalul acestui sezon, iar în iarnă, dacă va primi o ofertă bună din partea lui Gigi Becali, ar putea semna cu FCSB din postura de jucător care intră în ultimele șase luni de contract cu actualul club. Iar anunțul vine în contextul în care FCSB se confruntă cu o criză teribilă în axul central al defensivei, mai ales după accidentarea lui Bogdan Planic, liderul apărării în această stagiune.

PAOK nu iartă nimic

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu și cu Alin Toșca rezervă, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Panathinaikos Atena, într-un meci din etapa a opta a campionatului Greciei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Prijovic, în minutele 51 și Limnios, în minutul 76. PAOK Salonic este lider în clasament, cu 22 puncte, urmată de Atromitos (20 p), AEK și Olympiakos, cu câte 16 puncte.

Moartea unui ciclist

Ciclistul italian Andrea Manfredi este victima accidentului aviatic ce a avut loc în Indonezia. Decesul sportivului a fost confirmat de autorități, după ce au fost analizate listele cu pasagerii de la bordul avionului. În vârstă de 26 de ani, Manfredi postase pe Instagram, în dimineața premergătoare accidentului, următorul mesaj: ”îmi pot schimba viața, dar nu și pasiunea”, alături de o poză cu bicicleta. Din precizările apropiaților, Manfredi se îndrepta către o întrecere programată în Asia.  Andrea Manfredi a concurat un an pentru echipa Ceramica Flaminia-Fondriest, iar ulterior a semnat cu Bardiani CSF. Cel mai bun rezultat al său a fost obținut în 2012, când a terminat pe locul 3 a doua etapă din Giro della Valle d’Acosta. Accidentul aviatic a avut loc luni. Un avion Boeing 737 al companiei aeriene Lion Air s-a prăbușit la scurt timp după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta, au informat oficialii indonezieni. Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineață la ora locală 6.20. Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang. La bord se aflau 189 de persoane.

Sania a devenit mămică

Jucătoarea indiană de tenis Sania Mirza și fostul căpitan al echipei de cricket a Pakistanului Shoaib Malik au devenit părinți pentru prima oară, după ce sportiva a născut un băiețel.  "Sunt fericit să anunț: Este un băiețel, iar soția mea se simte foarte bine și este puternică așa cum a fost mereu", a scris Shoaib Malik pe Twitter. Sania, în vârstă de 31 de ani, are în palmares șase titluri de Grand Slam la dublu. În 2005, a devenit prima jucătoare indiană care a câștigat un titlu WTA la simplu și în 2015 prima indiancă aflată pe primul loc în clasamentul de dublu. Ea este una dintre cele mai mari vedete ale sportului indian și are 25 milioane de "urmăritori" pe Facebook, Twitter și Instagram. Malik, 36 de ani, a jucat pentru naționala de cricket a Pakistanului între 2001 și 2015.Sania și Malik s-au căsătorit în aprilie 2010.

S-au săturat și turcii de Karius

Turcii de la Beșiktaș și-au pierdut răbdarea cu Loris Karius (25 de ani), portarul pe care Liverpool l-a împrumutat la formația turcă pentru două sezoane, după venirea lui Alisson pe Anfield. Gafele repetate ale goalkeeper-ului german i-ar fi determinat pe șefii vulturilor să-și dorească să renunțe la serviciile sale, după doar trei luni, iar aceștia ar fi găsit deja o soluție. Potrivit celor de la Fotomac, Beșiktaș îi propune vicecampioanei Europei să-l ia înapoi la Karius, iar în schimbul său să-l împrumute în Turcia pe Divock Origi, atacantul care nu prea prinde minute în tricoul lui Liverpool, Jürgen Klopp preferându-i în locul său pe Roberto Firmino și Daniel Sturridge. 15 goluri încasate în zece partide pentru Beșiktaș în toate competițiile sunt cifrele lui Karius, care i-au determinat pe șefii fostei campioane a Turciei să renunțe la serviciile sale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.