Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un dinamovist la „Lăcuste”

Ziarul de Vrancea
10 mai 2021 747 vizualizări

Grasshopper Zürich a anunțat, marți, demiterea antrenorului Joao Carlos Pereira și a staff-ului său, după trei înfrângeri consecutive suferite în liga a doua elvețiană.

Locul tehnicianlui portughez a fost luat de fostul jucător dinamovist Zoltan Kadar, care are la dispoziție doar două meciuri pentru a promova echipa în elita fotbalului elvețian. „Lăcustele” au condus în clasament mare parte din sezon, dar trei infrângeri la rând, ultima suferită, luni, în deplasare, cu Winterthur (locul 6), scor 1-2, le-au adus în situația de a putea pierde și barajul de promovare. Kadar, fost jucător și la U Cluj, Schaffhausen și Frauenfeld și cu șapte selecții în echipa națională, s-a înscris, în iunie 2020, în Programul Doar Dinamo București al Peluzei Cătălin Hîldan, de susținere a grupării „alb-roșii”.

Mbappé, în vizor pentru Tokyo

Sylvain Ripoll, selecționerul naționalei de tineret a Franței, l-a înscris pe jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, pe lista fotbaliștilor ce ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din perioada 22 iulie - 7 august. Pe lista lui Ripoll se află 85 de jucători, din care vor rămâne 18 până în iunie, când lotul va fi trimis la Comitetul Internațional Olimpic (CIO). Totuși, prezența lui Mbappé este problematică având în vedere că Franța evoluează și la Euro-2020, competiție care are loc în perioada 11 iunie -11 iulie, iar apoi clubul PSG ar putea să nu fie de acord cu participarea jucătorului la Tokyo. Din lista lui Ripoli s-a mai remarcat un nume: Pierre-Andre Gignac, atacantul de 35 de ani a mexicanilor de la Tigres.

Bölöni, demis de la Panathinaikos

Panathinaikos Atena a anunțat, marți, pe site-ul oficial, că a încetat colaborarea cu antrenorul Ladislau Bölöni și cu secundul acestuia, Serghei Kuznețov. La ultimele două etape din acest sezon, echipa va fi antrenată de Sotiris Silaidopoulos, care a mai fost interimar, în octombrie 2020. Boloni a preluat conducerea tehnică a echipei Panathinaikos Atena, la 19 octombrie 2020, în locul spaniolului Dani Poyatos.Echipa din Atena era pe locul 11 după patru etape, cu două puncte, când a venit tehnicianul român. El lasă formația pe locul 5, cu 52 de puncte, după 34 de etape, dar fără șanse de a prinde cupele europene.

În cariera lui, Boloni, 68 de ani, a mai pregătit pe Nancy, Sporting Lisabona, Rennes, AS Monaco, Standard Liege, Lens, Antwerp, naționala României și formații din Zona Golfului.

Proiect scandinav pentru EuroHandball

Sub sloganul „Scandinavia Connect”, Danemarca, Norvegia și Suedia și-au depus candidaturile pentru găzduirea a patru turnee finale de Campionat European de handbal, edițiile din 2026 și 2028, la feminin și masculin. Alte patru națiuni sunt în cursă. Pentru CE masculin din 2026 și 2028 și-a depus candidatura și Elveția și tot la masculin, pentru CE din 2028 candidează Spania și Portugalia. La rândul său, Rusia mizează pe găzduirea CE feminin din 2026. Candidaturile vor fi aprobate la ședința Comitetului Executiv al EHF, din 10-11 iunie, iar apoi vor fi confirmate oficial în septembrie, după inspecțiile forului european la sălile propuse de fiecare națiune.

Parteneriat public privat la Buzău

Primăria municipiului Buzău și Consiliul Județean se asociază cu o entitate privată pentru preluarea echipei de fotbal Gloria Buzău. În prezent, echipa de fotbal Gloria Buzău aparține Clubului Sportiv Municipal care este finanțat exclusiv de către Primăria Buzău, astfel că nu are drept de promovare în Liga 1. Mai mult, Gloria Buzău a fost la un pas de desființare după ce primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a afirmat că nu mai este dispus să investească bani într-o echipă care nu poate face performanță.

Italienii iau măsuri

Cluburile vor fi amendate cu 100 de milioane de euro în cazul participării la un turneu neautorizat și cu 50 de milioane de euro pentru orice altă încălcare a angajamentelor lor, a indicat UEFA.  În cazul celor trei cluburi care nu au renunțat până acum la Super Ligă (FC Barcelona, Juventus și Real Madrid), UEFA a anunțat că îți rezervă dreptul „să ia orice măsură pe care o va considera adecvată”. Luni, președintele Federației italiene a anunțat că Juventus ar putea să nu joace în viitoarea ediție din Serie A dacă nu va renunța la proiectul Super Ligii.

Fulham a retrogadat

Formația Fulham a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, de echipa Burnley și a retrogradat în liga secundă engleză. Golurile meciului din etapa a 35-a au fost marcate de Ashley Westwood ('35) și Chris Wood ('44). Celelalte două echipe retrogradate sunt West Bromwich Albion și Sheffield United.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.