Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Un afro-italian la Craiova

Ziarul de Vrancea
25 iul 2018 553 vizualizări

Clubul Universitatea Craiova anunță faptul că a ajuns la o înțelegere pentru 3 ani cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon cu Isaac Donkor, un fundaș care a jucat în Serie A.

Născut pe 15 august 1995 în Kumasi, Ghana, noul fundaș al formației craiovene s-a format ca fotbalist în Italia și este în proporție foarte mare un produs al academiei Inter Milano, echipă pentru care a și debutat în Serie A, jucând de asemenea pentru nerazzurri în Cupa Italiei și Europa League. Pe parcursul carierei sale de fotbalist profesionist a evoluat la echipe precum Inter Milano, Bari, sau Cesena. Isaac Donkor are și cetățenie italiană si a evoluat pentru naționala U 21 a Ghanei.

Llullaku a redus din pretenții

Azdren Llullaku (30 de ani) a fost protagonistul unei reveniri surprinzătoare în acest sezon al Ligii 1 Betano, iar după prima etapă mutarea s-a dovedit a fi reușită.  Pentru ca transferul la Astra să fie posibil, atacantul a acceptat să-și diminueze pretențiile financiare: "Azdren e prietenul meu de mulți ani, discutam de mult timp despre întoarcerea lui în fotbalul românesc, a înțeles că a avut nevoie de un restart. A plecat pe 50.000 de euro lunar, a câștigat bani și a reușit să-și construiască un viitor financiar. A considerat că e momentul să se întoarcă și din punct de vedere al valorii a dovedit că e foarte bun, dar încă nu e la 100%. Dani Coman e un conducător destul de abil, l-am convins pe Azdren nu cu bani foarte mulți, pentru că poate pleca pe bani mulți în altă parte, pentru că Astra încă e un nume important", a declarat Apostu.

Alături de Mesüt Özil

Tehnicianul echipei Arsenal Londra, Unai Emery, a declarat, ieri, într-o conferință de presă susținută în Singapore, că respectă decizia lui Mesüt Özil de a se retrage din naționala Germaniei: “Noi toți vrem să îl ajutăm pe Mesüt să se simtă acasă aici, alături de noi, ca în familie. Nu am vorbit cu el despre decizia sa, pentru că a venit duminică pentru a munci și prefer să îi ofer normalitate în echipă și să se simtă bine alături de noi”, a spus Emery. Întrebat ce-ar trebui să știe federația germană în privința hotărârii lui Özil, el a răspuns: “El se gândește la ce este cel mai bine pentru el, și-a explicat decizia și noi trebuie să îi ajutăm”, a adăugat tehnicianul. Mijlocașul german de origine turcă Mesüt Özil și-a anunțat, duminică, retragerea din echipa națională, acuzând de "rasism" anumiți responsabili și comentatori germani.

Văleleu, Skenderbeu!

Echipa Skenderbeu a fost suspendată timp de zece ani din cupele europene după ce UEFA a descoperit că albanezii au aranjat 53 de partide în ultimii opt ani. Pe lângă suspendarea de un deceniu, Skenderbeu a fost amendată cu un milion de euro. Nicio echipă nu a mai fost vreodată acuzată că a trântit un număr atât de mare de meciuri. "Nimeni în istoria fotbalului nu a mai aranajat meciurile într-un asemenea mod. Vorbim de meciuri din campionatul intern, meciuri amicale și meciuri din cupele europene", se arată în comunicatul emis de UEFA. Albanezii ar fi început să aranjeze meciuri din anul 2010.  Din 2010 până în prezent, Skenderbeu a cucerit șase titluri în Albania, ultimul în 2016. Skenderbeu s-a calificat în două rânduri în grupele Ligii Europa, în sezoanele 2016/2016 și 2017/2018, dar de fiecare dată a terminat pe locul IV.

 

Candidați la naționala Egiptului

Federația Egipteană de Fotbal a anunțat că Vahid Halilhodzic, Jorge Luis Pinto, Quique Sanchez Flores și Javier Aguirre se află pe lista candidaților pentru postul de selecționer. “Încă nu am stabilit o dată pentru a anunța noul selecționer, dar comitetul care analizează CV-urile își va finaliza treaba la sfârșitul săptămânii viitoare, iar apoi boardul federației se va reuni pentru a lua o decizie”, a declarat un oficial al forului, Ahmed Megahed, potrivit Ahram Online. Potrivit presei locale, favorit pentru postul de selecționer este Halilhodzic. Naționala Egiptului a rămas fără selecționer la 26 iunie, când s-a decis ca înțelegerea lui Hector Cuper să nu fie prelungită. Cuper conducea echipa din 2015.

Pirlo, secundul lui Mancini

Fostul mijlocaș Andrea Pirlo va fi secundul lui Roberto Mancini la naționala Italiei, a anunțat, ieri, agenția ANSA. Federația Italiană de Fotbal verifică în prezent compatibilitatea dinte post și rolul de consultant pentru televiziunea Sky. Pirlo are 38 de ani și a jucat ultimul meci din activitate pentru New York City în noiembrie 2017. Andrea Pirlo, care a evoluat la cele trei mai cluburi italiene (Inter Milano, AC Milan, Juventus), a câștigat de două ori Liga Campionilor și de șase ori campionatul Italiei.  El este campion mondial cu Italia în 2006.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.