Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: UEFA ne trage de urechi

Ziarul de Vrancea
17 apr 2019 570 vizualizări

Invitați speciali la Adunarea Generală a Federației Române de Fotbal, Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreședinte UEFA, și Björn Vassallo, director FIFA pentru Europa, au vorbit membrilor afiliați și au dorit să atragă atenția asupra eventualei implicări a politicului în fotbal.

Din punctul de vedere al FIFA și UEFA, fotbalul trebuie să fie manageriat fără influențe politice. Așa este acum și așa trebuie să fie și în viitor. Sigur că fotbalul se poate dezvolta cu ajutorul autorităților, dar această colaborare nu trebuie să fie o ingerință”, a declarat Karl-Erik Nilsson, prim-vicepreședinte UEFA.Declarațiile celor doi invitați vin după ce la Camera Deputaților a fost înregistrată o propunere de modificare a Legii nr. 69/2000, referitoare la faptul că Ministerul Tineretului și Sportului, prin ordin de ministru, ar putea convoca adunare generală extraordinară care ar avea posibilitatea să stabilească alegeri, modificări de statut sau chiar dizolvare, fără a ține cont de statutele în vigoare și rolul instanțelor judecătorești.


 

Revine Țucudean în derby?

George Țucudean (27 de ani) ar putea juca pentru campioana CFR Cluj în acest final de sezon de Liga 1. Anunțul a fost făcut de Cristi Bobar, fost oficial al clubului Dinamo și bun prieten cu actualul golgeter al României. Acesta spune că triplul campion al României va fi pe teren în partida cu FCSB, ultima din acest campionat, după ce a lipsit din echipa clujenilor în partida tur din play-off, încheiată la egalitate, scor 0-0: “Va reveni foarte repede pe teren. Noi suntem prieteni de familie, mi-a spus asta. Prinde 100% finalul de campionat. Va fi pe teren în meciul cu FCSB”, a spus Bobar la ProSport LIVE.

 “Colanul de Aur” pentru Patzaichin

Fostul multiplu campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a primit, ieri, în cadrul unei ceremonii, Colanul de Aur, cea mai înaltă distinție a Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Patzaichin a câștigat patru medalii de aur și trei de argint la Jocurile Olimpice și 22 de medalii la Campionatele Mondiale, dintre care nouă de aur, patru de argint și nouă de bronz. În cadrul festivității din sala Amfiteatru a Casei Olimpice din București, președintele COSR, Mihai Covaliu, le-a înmânat trofeul centenar al COSR fostului embru în conducerile MTS și COSR, Arthur Hoffman și lui Pierre Joseph de Hillerin, membru în Comisia tehnică a COSR și fost director al Institului Național de Cercetare Sportivă.

Alt selecționer italian la Tirana

Italianul Edoardo Reja a fost numit la conducerea tehnică a echipei naționale a Albaniei. Tehnicianul a semnat un contract valabil până în luna noiembrie. “Apoi vom vedea condițiile. De obicei semnez contracte pe un an, pentru că rezultatele decid. Am avut oportunitatea de a lucra în Italia, dar am dorit să conduc o echipă națională”, a declarat Edoardo Reja, potrivit site-ului federației albaneze. Reja îi succede compatriotului său Christian Panucci, demis la 23 martie, după ce albanezii au fost învinși acasă, cu scorul de 2-0, de selecționata Turciei, în preliminariile Euro-2020. Edoardo Reja, în vârstă de 73 de ani, se află pentru prima dată la conducerea unei echipe naționale. Ultima dată, el a antrenat echipa Atalanta, în 2016.

Panathinaikos, penalizată drastic

Comisia de Apel a Federației de Fotbal din Grecia a decis, miercuri, ca Olympiakos să fie declarată câștigătoare a meciului cu Panathinaikos, suspendat în urmă cu o lună, din cauza incidentelor. În plus, Panathinaikos a primit o penalizare de cinci puncte. La 22 martie, liga greacă hotărâse ca Panathinaikos să fie penalizată cu trei puncte și ca jocul să se reia din momentul întreruperii.Miercuri, amenda decisă inițial pentru Panathinaikos, de 94.500 de euro, a fost mărită la 99.500 de euro și sancțiunea de disputare a două meciuri cu porțile închise a fost menținută. Ca urmare a sancțiunilor decise de federație, Panathinaikos a coborât pe locul nouă în clasament, cu 33 de puncte. Olympiakos este pe poziția a doua, cu 69 de puncte, cu cinci mai puține decât echipa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, cu două etape înainte de finalul sezonului.

Bartomeu e Gică Contra

Președintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a declarat, ieri că nu este de acord ca meciuri din Liga Campionilor să aibă loc la sfârșitul săptămânii. “Poziția Barcelonei este clară: meciurile din campionat trebuie să aibă loc în weekend și meciurile din Liga Campionilor în timpul săptămânii. Campionatul Spaniei este prea important pentru noi”, a spus Bartomeu într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung.  artomeu face parte din Biroul Executiv al Asociației Cluburilor Europene (ECA) și susține totuși o reformă a LC, el considerând proiectul prezentat luna trecută drept “evoluție, nu revoluție”. otrivit presei europene, ECA a propus schimbări drastice pentru LC începând din 2024, între care și trecerea la patru grupe de câte opt echipe în locul sistemului actual, de opt grupe cu câte patru echipe. Noul format le-ar garanta cluburilor mai multe meciuri și mai mulți bani din bilete, însă ar implica și găsirea mai multor date de disputare a competiției.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.