Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Ucrainenii se pregătesc la București

Ziarul de Vrancea
26 ian 2020 791 vizualizări

Ucraina este singura echipă națională dintre cele 20 calificate până acum la Campionatul European 2020 care se va pregăti pe timpul turneului final la București, conform site-ului oficial al Federației Române de Fotbal.

Toate cele 20 de echipe naționale calificate la turneul final al UEFA EURO 2020 au confirmat locațiile cartierelor lor generale în perspectiva competiției. Cele mai multe dintre acestea vor disputa jocurile din cadrul fazei grupelor în mai mult de unul dintre cele 12 orașe-gazdă ale EURO, ultimele patru calificate urmând să fie decise după disputarea play-off-urilor de la sfârșitul lunii martie”, se arată pe site-ul citat.

Fundaș slovac la Dinamo

FC Dinamo București a anunțat, prin intermediul site-ului oficial, transferul fundașului slovac Kristian Kostrna la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare. Ultima oară la Dunajska Streda, locul 3 în prima ligă campionatului din Slovacia, Kristian Kostrna evoluează pe postul de fundaș lateral și a împlinit 26 de ani luna trecută, la 15 decembrie. Kristian Kostrna este un produs al Centrului de copii și juniori din cadrul clubului slovac Spartak Trnava, iar la 17 ani a fost transferat în Anglia, la Academia celor de la Wolverhampton. Fost component al naționalei sub 21 ani a Slovaciei, Kristian Kostrna a făcut parte din lotul lărgit al primei reprezentative în preliminariile Campionatului European 2020. Fost component al naționalei sub 21 ani a Slovaciei, Kristian Kostrna a făcut parte din lotul lărgit al primei reprezentative în preliminariile Campionatului European 2020.

Arsenal merge mai departe

Arsenal Londra a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-0), formația Bournemouth, în 16-imile de finală ale Cupei Angliei. Golurile au fost marcate de Bukayo Saka ('5) și Edward Nketiah ('26), respectiv Sam Surridge ('90Â5). La Bournemouth, mijlocașul Mihai Dobre a fost rezervă. În optimi, Arsenal va evolua, tot în depalasare, cu Portsmouth, echipă din liga a treia.

Kobe, mentorul lui „Nole”

Tenismanul sârb Novak Djokovic a izbucnit în lacrimi în momentul în care a fost întrebat de Kobe Bryant la interviul de pe teren după meciul de marți cu Milos Raonic, din sferturile de finală ale Australian Open. „El a fost unul dintre cei mai mari sportivi din toate timpurile, m-a inspirat pe mine și pe mulți alți oameni din lume. Am avut marea șansă de a avea o relație cu el în ultimii zece ani. Când am avut nevoie de un sfat sau de susținere, el a fost acolo pentru mine. A fost mentorul meu, prietenul meu, este sfâșietor să văd ceea ce s-a întâmplat cu el și cu fiica lui. Este de necrezut”, a declarat Djokovic, intervievat de John McEnroe după ce s-a calificat în semifinale. Înaintea partidei cu Raonic, Djokovic a intrat pe teren cu o bluză de trening pe care avea inscripționate literele KB și numerele 8 și 24, purtate de Bryant la LA Lakers.

Eriksen s-a dus la Inter

Mijlocașul danez Christian Eriksen a fost transferat de la Tottenham la Inter Milano, pentru suma de 20 de milioane de euro. Jucătorul de 27 de ani mai avea contract cu echipa londoneză până în vară. Inter și-a prezentat noua achiziție cu o ședință foto la Scala din Milano. Eriksen a semnat un contract valabil până în vara anului 2024 cu gruparea italiană, clasată pe locul 2 în Serie A, după Juventus. El era la Londra din vara anului 2013, semnând contractul cu Tottenham în aceeași zi cu fundașul Vlad Chiricheș de la Steaua. Anterior, danezul mai jucase la Odense și Ajax Amsterdam.

Guvernul salvează echipa

Guvernul elen a decis să modifice regimul sancțiunilor echipelor de fotbal pentru a evita retrogradarea lui PAOK Salonic, liderul campionatului, și a lui Xanthi, pe motiv că ar avea același acționar, magnatul Ivan Savvidis. Sancțiunea, impusă de Comisia sporturilor profesioniste, o instanță independentă din Grecia, a stârnit o revoluție în fotbalul din această țară. Nu au lipsit vocile din lumea politicii, de exemplu europarlamentarul conservator Theodoros Zagorakis, campion european cu naționala Greciei, fost jucător și președintele lui PAOK. În cele din urmă, guvernul a intervenit, decizând că posibilele sancțiuni nu vor prevedea retrogradările unor cluburi, limitându-se la amenzi și/sau depunctări. „Țara nu-și poate permite luxul de a fi divizată din cauza fotbalului”, a explicat Stelios Petsas, purtător de cuvânt al guvernului, într-o conferință de presă.

 

Banderole negre

Jucătorii echipei AC Milan vor evolua cu banderole negre la meciul cu Torino, în memoria lui Kobe Bryant. De asemenea, un moment de reculegere se va ține pe arena San Siro la partida de marți seară, din Cupa Italiei. Kobe Bryant și-a petrecut o parte a copilăriei în Italia, unde tatăl lui, baschetbalistul Joe Bryant și-a încheiat cariera. El vorbea fluent italiana, după ce a stat acolo de la 6 până la 13 ani. Kobe Bryant era mare fan al fotbalului și un suporter al echipei AC Milan. Fostul baschetbalist Kobe Bryant și fiica lui de 13 ani, Gianna, au încetat din viață, duminică, după ce elicopterul Sikorsky S-76B în care se aflau s-a prăbușit lângă Calabasas, o localitate aflată la 50 de kilometri nord-vest de Los Angeles.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.