Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Turneu de tenis la Cluj

Ziarul de Vrancea
30 iun 2020 575 vizualizări

Jucătorul Horia Tecău a efectuat, ieri, tragerea la sorți prin care a stabilit componența celor două grupe ale primului turneu de tenis organizat în România de la ridicarea restricțiilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus,

Winners Cup, care se va disputa la Cluj, între 2 și 5 iulie. Conform tragerii la sorți, din grupa A fac parte Gabriela Ruse, Irina Bara și Georgia Crăciun, iar în grupa B evoluează Irina Begu, Jaqueline Cristian și Miriam Bulgaru. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinalele competiției. Turneul se va încheia cu un meci demonstrativ de dublu mixt în care se vor întâlni câștigătoarea, Simona Halep, Horia Tecău și Marius Copil.

Filip pleacă de la Dinamo

30 iunie 2020 a fost ultima zi contractuală la Dinamo București pentru mijlocașul Ioan Filip, a anunțat conducerea executivă a clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare. La Dinamo din luna decembrie a anului 2018, Ioan Filip (31 de ani) a adunat 39 de meciuri în Liga 1 și 4 jocuri în Cupa României pentru Dinamo, marcând un gol în tricoul alb-roșu, toamna trecută, în victoria cu FC Viitorul, scor 3-2 pe teren propriu.

Meciuri cu spectatori în Danemarca

Mai mulți spectatori vor putea asista la meciuri, pe stadioanele din Danemarca, pe final de sezon, conform unei decizii a Guvernului danez. Campionatul danez s-a reluat la 28 mai, fără spectatori, iar apoi s-a decis să aibă acces 500 de persoane. După desfășurarea de meciuri test cu circa 3.000 de spectatori, autoritățile daneze au decis că este posibil ca un număr mai mare de fani să intre pe stadioane. Astfel, vor fi autorizate 500 de persoane pe sector de stadion, cu distanță de un metru între ele, numărul fanilor urmând să varieze în funcție de arenă. Conform acestui principiu, la meciurile echipei FC Copenhaga ar putea asista 10.500 de spectatori, iar la cele ale formației Brondby aproape 8.000. Campionatul Danemarcei urmează să se încheie la 29 iulie.

Opt plecări de la Gaz

Gruparea Gaz Metan Mediaș a anunțat, că 30 iunie a fost ultima zi de contract pentru opt jucători. Cei opt sunt: portarul Ricardo Batista, fundașii Thomas Nielsen și Marian Pleașcă, mijlocașii Boubacar Fofana, Neluț Roșu, Ely Fernandes și Paul Costea, respectiv atacantul Ioan Hora. „Pe această cale dorim să le mulțumim pentru evoluțiile avute în tricoul Gazului Metan și să le urăm succes pe mai departe în cariera lor!”, a anunțat clubul medieșean.

Pornește fotbalul și în China

Campionatul Chinei va începe la 25 iulie, cu o întârziere de cinci luni, cauzată de pandemia de coronavirus. Inițial, campionatul chinez ar fi trebuit să înceapă la 22 februarie, relatează lequipe.fr. Din motive sanitare, cele 16 echipe vor juca doar în două orașe, la Dalian și Suzhou. Deocamdată, forul chinez nu a precizat dacă meciurile se vor disputa fără spectatori.

Oltenii au renunțat la Briceag

Clubul Universitatea Craiova a anunțat, marți, pe pagina de Facebook, că s-a despărțit de fundașul de bandă Marius Briceag. Piteștean la origine, Marius Briceag a început fotbalul la FC Argeș, echipă la care a evoluat două sezoane în liga secundă. Timp de doi ani și jumătate a apărat flancul stâng al defensivei celor de la CSM Râmnicu Vâlcea, echipă de la care a fost transferat de Universitatea Craiova, în ianuarie 2015. În retur a evoluat în opt jocuri. În campionatul 2015-2016, Marius Briceag a fost împrumutat la FC Voluntari, formație din Liga 1.

Rușii n-au bani de amendă

Federația Rusă de Atletism (RUSAF) nu a achitat amenda dictată de World Athletics pentru încălcarea regulamentelor antidoping, o nouă problemă care pune în pericol participarea atleților din Rusia la Jocurile Olimpice. “Din nefericire, nu s-au găsit acești bani”, a declarat președintele federației, Evgheni Iurtcenko, citat de agenția TASS. El a precizat că sunt în curs negocieri cu forul mondial. Rusaf avea termen până astăzi ca să achite amenda de 5 milioane de dolari dictată în martie de World Athletics. În situația neplății la termen, cota sa de zece atleți ruși autorizați pentru a participa la JO de la Tokyo sub drapel neutru este teoretic suspendată.

Proaspăt tătic nonagenar

Fostul administrator al drepturilor comerciale ale Formulei 1 Bernie Ecclestone, care va împlini în octombrie 90 de ani, a devenit tată de băiat, soția sa Fabiana Flosi dând naștere primului copil al cuplului. Băiețulul, care va primi numele Ace, s-a născut în Elveția. “Totul a fost foarte ușor. În 25 de minute a venit pe lume”, a declarat Fabiana Flosi, în vârstă de 44 de ani, pentru Blick. Acesta este primul fiu al lui Ecclestone, care mai are trei fete, din căsătorii anterioare. Cea mai în vârstă, Deborah, din prima căsătorie, cu Ivy Bamford, are 65 de ani. Cu a doua soție, Slavica Radic, Ecclestone are două fete, Tamara și Petra, de 35, respectiv 31 de ani. Ecclestone are totodată cinci nepoți. Bernie și Fabiana s-au căsătorit în 2012, în Elveția.

Suspendare record în rugby

Fostul internațional sud-african de rugby Chiliboy Ralepelle, în vârstă de 33 de ani, a fost suspendat opt ani pentru dopaj, astfel că probabil cariera sa este încheiată, relatează presa din Africa de Sud. Ralepelle a fost depistat pozitiv cu zeranol la un test făcut în ianuarie 2019. “Sportivul a contestat acuzația de dopaj și a avut oportunitatea de a avea reprezentare legală și de a-și prezenta cazul în fața unei comisii din cadryul tribunalului. Audierile au fost amânate de mai multe ori și au avut loc într-o perioadă de șase luni. Comisia a decis că sportivul este vinovat de încălcarea regulamentului antidoping”, se arată într-un comunicat al Institutului Sud-african pentru Sport fără Dopaj. Chiliboy Ralepelle a mai fost depistat pozitiv de două ori în carieră. La prima testare pozitivă, în 2010, s-a ajuns la concluzia că sportivul nu a fost vinovat și acesta a primit doar un avertisment. În 2014, Ralepelle a fost suspendat doi ani pentru că a fost depistat pozitiv cu un steroid anabolizant, când era legitimat la Toulouse.

Adebayor nu se mai întoarce în Paraguay

Togolezul Emmanuel Adebayor, fostul atacant al formației Real Madrid, a decis să se despartă de echipa de fotbal Olimpia Asuncion, pentru care a disputat doar patru meciuri, informează presa din Paraguay. „Situația generată de pandemia de coronavirus antrenează riscuri sanitare pentru jucător în vederea revenirii acestuia în Paraguay, cu multiple escale și plasarea sa în carantină, pe lângă costul logistic ridicat”, a precizat clubul Olimpia într-un comunicat. Adebayor, în vârstă de 36 ani, a semnat în luna februarie cu gruparea din capitala Paraguayului, însă în martie a decis să revină în Togo, după oprirea campionatului paraguayan din cauza crizei sanitare. El și-a reziliat acum contractul pe cale amiabilă cu Olimpia Asuncion.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.