Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tricolorii, lideri la asistență

Ziarul de Vrancea
21 apr 2020 911 vizualizări

Echipele naționale de fotbal ale României, de seniori și U21, au avut în intervalul 1990-2019 cea mai mare medie de fani prezenți la meciurile oficiale disputate pe teren propriu din ultimii 30 de ani, conform unei statistici realizate de Federația Română de Fotbal.

România și România U21 au disputat 145 de partide oficiale pe teren propriu în cei 30 de ani din intervalul 1990-2019, pe stadioane fiind prezenți, cumulat, 802.117 de suporteri. Conform statisticii FRF, în primul deceniu de după Revoluție la meciurile naționalelor au asistat în medie 8.556 de suporteri, în perioada 2000-2009, au fost prezenți 9.966 de fani în medie, iar în ultima decadă 18.730. Cele două reprezentative au jucat pe 32. Din de stadioane din țară și în 23 de localități ale României. nn calculele FRF au fost excluse partidele oficiale disputate pe teren propriu cu ocazia unui turneu final (România U21, gazdă la Euro 1998).

 

Euro 2020, nu 21

Comitetul Executiv al UEFA a discutat, în ședința de ieri situația turneelor finale europene la nivel de seniori și Under 21. Desfășurarea turneului final Euro- 2020 a fost afectată de consecințele pandemiei de coronavirus, astfel că UEFA decisese amânarea acestuia pentru vara anului viitor, 2021. Joi, Comitetul Executiv al forului continental a hotărât păstrarea denumirii UEFA Euro-2020. Decizia vine în urma unei analize interne și a discuțiilor cu partenerii implicați, fiind argumentată prin faptul că astfel se păstrează viziunea inițială a turneului care celebrează aniversarea a 60 de ani de Campionate Europene (1960-2020).

 

Bani de la UEFA pentru cluburi

Comitetul Executiv UEFA a decis, joi, plata imediată a sumelor ce revin drept contribuție pentru cluburile ce au furnizat jucători echipelor naționale în preliminariile Euro-2020 și Liga Națiunilor. Decizia vine în contextul crizei actuale și a dificultăților financiare pe care le au multe cluburi din Europa, notează frf.ro. Plățile programate inițial după play-off-urile Euro-2020 vor fi efectuate în avans, în speranța că vor ajuta cluburile cu situații dificile în pandemie. Un total de 676 cluburi europene, din toate cele 55 de asociații naționale, vor primi în avans o sumă totală de 70 milioane euro. În total, 676 de cluburi europene vor beneficia de aceste sume, fiecare club primind între 3.200 euro și 630.000 euro, anunță UEFA. Pe lângă cei 70 de milioane de euro alocați cluburilor ce au furnizat jucători în preliminariile Euro-2020 și Liga Națiunilor, un total de 130 milioane euro vor fi distribuiți cluburilor ce furnizează jucători la turneul final Euro-2020. 

 

„Roland Garros este mort”

Fostul tenismen Yannick Noah nu crede că ediția din 2020 a turneului de la Roland Garros se poate desfășura în această toamnă. „Am vorbit puțin cu Guy (n.r. - Forget, directorul turneului parizian), care îmi spune că este posibil, dar nu e sigur. Este foarte greu din punct de vedere economic dacă nu are loc, este o catastrofă. El încearcă să găsească soluții, dar în opinia mea turneul este mort”, a explicat câștigătorul ediției din 1983 pentru RMC. Turneul de la Roland Garros, programat inițial între 24 mai - 7 iunie, a fost amânate pentru 20 septembrie - 4 octombrie, din cauza pandemiei de coronavirus.

A mai plecat un „oltean”

Clubul Universitatea Craiova a anunțat,ieri că s-a despărțit de fundașul central Tiago Ferreira. Ferreira era legitimat la Universitatea Craiova din iulie 2017. El a evoluat pentru echipa olteană în 76 de meciuri și a reușit cinci pase decisive. Tiago Ferreira a mai evoluat de-a lungul carierei la Porto B, Boavista Under-15, Zulte Waregem și Uniao Madeira.

Cinism sau sinceritate?

Fotbalistul togolez Emmanuel Adebayor a afirmat, într-o intervenție live pe Facebook, că nu va face donații pentru lupta împotriva coronavirusului, el subliniind că nu el a adus virusul în Togo. “Fac mereu lucrurile așa cum îmi dorește inima și nu în funcție de ce îmi spun alții. Îmi pare rău că oamenii mă compară cu Samuel Eto’o și Didier Drogba și mă întreabă de ce nu am o fundație sau de ce nu donez, ca și cum eu aș fi cel care a adus coronavirusul în Togo. Nu sunt nici Eto’o, nici Drogba. Sunt eu, Emmanuel Adebayor. Nu voi dona. Totul este foarte clar și foarte simplu. Mulțumesc și o zi bună”, a spus Adebayor. Fotbalistul în vârstă de 36 de ani a semnat în februartie un contract cu gruparea din Paraguay Olimpia Asuncion. Anterior, el a fost coleg cu Cristian Săpunaru și Silviu Lung Jr. la Kayserispor.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.