Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Transferuri tari la CFR

Ziarul de Vrancea
15 ian 2020 1023 vizualizări

Fostul impresar Ioan Becali a anunţat, ieri, că Alexandru Chipciu de la Anderlecht şi Denis Ciobotariu de la Dinamo vor semna contracte cu CFR Cluj.

"Chipciu face vizita medicală azi şi se va alătura clubului CFR. Tot azi va semna şi Ciobotariu, semnează amândoi", a declarat Becali, care a precizat că Anderlecht îl cedează gratis pe Chipciu.Fostul impresar a precizat că Romario Benzar va fi împrumutat de Lecce la Perugia, locul 8 în Serie B: "S-ar putea ca Benzar să fie împrumutat la Perugia pe şase luni, cu opţiune de cumpărare. Nu s-a acomodat, acum are posiblitatea."Fundaşul dreapta Romario Benzar, 27 d ani, este la Lecce din vara trecută, după ce a mai evoluat la FC Viitorul şi FCSB.

Glință se descurcă în China

Înotătorul român Robert Glinţă s-a clasat pe locul al doilea în proba de 50 m spate, miercuri, la reuniunea de la Shenzhen (China), prima etapă a circuitului FINA Champions Swim Series 2020, organizat de Federaţia Internaţională de Nataţie.  Glinţă, care e calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost cronometrat cu timpul de 24,91 s. Victoria a revenit chinezului Jiayu Xu, în 24,63 s iar pe locul al treilea s-a clasat grecul Apostolos Christou, în 25,01 s. al patrulea fiind americanul Michael Andrew, la șapte sutimi de podium.Următoarea reuniune va avea loc la Beijing, pe 18 şi 19 ianuarie, iar Glinţă va lua din nou startul la 50 m spate, alături de aceeaşi trei adversari, Xu, Christou şi Andrew.

Sârbii ne-au umilit la polo

Naţionala de polo a României a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-15, de selecţionata Serbiei, într-un meci din grupa B a campionatului European. Echipa României a pierdut în urmă cu două zile şi prima confruntare din grupă, scor 8-9 cu Olanda. Tricolori vor întâlni în ultimul meci din grupa B echipa Rusiei, sâmbătă, de la ora 12.30. Serbia este  campioana europenă şi olimpică en-titre. România s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European din 2018.

 

 

Ultima inspecție UEFA

UEFA şi-a încheiat ultima vizită planificată la Bucureşti pentru a evalua progresul pregătirilor pentru Euro-2020, informează FRF. În perioada 13-15 ianuarie, o delegaţie a forului fotbalistic european a inventariat stadiul lucrărilor de aliniere a Arenei Naţionale la standardul necesar găzduirii de meciuri ale Campionatului European. Delegaţia UEFA a avut în componenţă mai mulţi specialişti, care au participat la discuţii despre managementul stadionului. Operaţiunile de meci care vor fi derulate în această vară au fost împărţite în 25 de proiecte de implementare, printre care se numără Acces, Ceremonii, Transport, ICT, Comercial, Operaţiuni Media, Gazon, Tribune (scaune), Semnalizare şi Orientare, Ticketing, Securitate. Din partea română au participat la întrevederi persoanele responsabile cu organizarea Euro-2020 la Bucureşti de la Primăria Capitalei, FRF şi autorităţi locale şi naţionale.

 

Manevre oculte pentru Ronaldo

UEFA este acuzată că a aranjat echipa anului 2019 pentru a-i face loc atacantului portughez al formaţiei Juventus Torino, Cristiano Ronaldo, informează Dailiy Mail. Jurnaliştii englezi scriu că UEFA a apelat la un artificiu pentru a-l întroduce pe Ronaldo, schimbând sistemul de joc, din obişnuitele 4-4-2 sau 4-3-3 în rar folositul 4-2-4. În ancheta forului european, la care au participat peste două milioane de fani, Ronaldo a fost abia al patrulea atacant, după argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), egipteanul Sadio Mané (Liverpool) şi polonezul Robert Lewandowski (Bayern München). Victimă a manevrelor UEFA a fost mijlocaşul francez al echipei Chelsea, N'Golo Kanté, care nu a mai prins echipa anului, deşi a avut mai multe voturi decât Ronaldo. Un purtător de cuvânt al UEFA a precizat că includerea lui Ronaldo s-a făcut datorită victoriei Portugaliei în Liga Naţiunilor.

Schnur s-a legat de titani

Canadianul Brayden Schnur, locul 103 ATP, i-a făcut egoişti pe marii tenismeni Roger Federer şi Rafael Nadal, pentru că nu iau atitudine în faţa organizatorilor Australian Open, care îi obligă pe jucători să evolueze în calificări, deşi aerul de la Melbourne este puternic afectat de fumul provenit de la incendiile de vegetaţie. "Simţi că gâtul ţi-e extrem de uscat. Nu e deloc normal, fără să mai vorbim de jucătorii care au astm şi care sunt foarte dezavantajaţi. Protestele ar trebui să vină de sus. Roger Federer şi Rafa Nadal sunt un pic prea egoişti, nu se gândesc decât la ei înşişi şi la carierele lor. Pentru că sunt aproape de final, se gândesc la moştenirea lor în istorie, dar nu la sport în sine. Ei trebuie să lupte pentru apărarea celorlalţi", a declarat Brayden Schnur.  După ce declaraţiile lui au făcut vâlvă, tenismanul canadian a revenit şi a cerut iertare. "

Vali Lazăr s-a întors la Dinamo

FC Dinamo a anunţat,  ieri, transferul mijlocaşului Valentin Lazăr la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare. Ultima oară la Umraniyespor, în liga secundă a Turciei, Lazăr a mai evoluat la Dinamo între 2013 şi 2017 şi a adunat, în tricoul alb-roşu, 107 de meciuri şi 20 de goluri în toate competiţiile (89/16 în Liga 1, 10/2 în Cupa României şi 8/2 în Cupa Ligii). Valentin Lazăr a efectuat joi dimineaţă vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală şi se va alătura lotului dinamovist în cantonamentul de la Benahavis (Spania), programat până în 23 ianuarie.  Lazăr şi-a început cariera la Petrolul Ploieşti şi a mai jucat în România pentru Chimia Brazi, Sportul Studenţesc, Dinamo Bucureşti şi Concordia Chiajna, iar în străinătate a evoluat pentru Al Sailiya, Al Kharitiyath (ambele din Qatar) şi Umraniyespor (Turcia).

Avantaj Becali la Înalta Curte

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, ieri, rejudecarea procesului în care Gigi Becali a fost obligat de Curtea de Apel Bucureşti la plata a 30.000 de euro, reprezentând despăgubiri către Florin Talpan. Procesul va fi rejudecat de aceeaşi instanţă. ICCJ a hotărât, ieri, să admită recursul declarat de Becali împotriva deciziei luate în luna martie 2018 de Curtea de Apel Bucureşti.  Decizia instanţei supreme este definitivă.Finanţatorul FCSB Gigi Becali fusese obligat de Curtea de Apel Bucureşti la plata unor despăgubiri în valoare de 30.000 de euro, în urma procesului intentat de juristul clubului CSA Steaua, Florin Talpan. Becali şi Florin Talpan s-au contrat în repetate rânduri pe tema folosirii numelui "Steaua" şi "Steaua Bucureşti".

 

Islanda a învins Canada la fotbal

Islanda, adversara României în barajul pentru Euro-2020, a învins, miercuri, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Canadei, într-un amical. Fundaşul Holmar Eyjolfsson (Levski Sofia) a marcat golul, în minutul 21. Din echipa islandeză au lipsit mai mulţi jucători, printre care căpitanul Gylfi Sigurdsson (Everton), Birkir Bjarnason (Al-Arabi) şi Ari Freyr Skulason (KV Oostende). Cinci jucători islandezi au debutat în naţională la acest meci, Daniel Leo Gretarsson (Aalesunds FK), Hoskuldur Gunnlaugsson (Halmstad), Stefan Teitur Thordarson (Akranes), Alfons Sampsted (Norrköping) şi Bjarni Mark Antonsson (IK Brage). Meciul a avut loc la Irvine, California. Viitoarea adversară a tricolorilor va mai disputa un amical în SUA, luni, cu El Salvador.

Amenințare cu moartea

Preşedintele clubului Olympique Marseille, Jacques-Henri Eyraud, a fost ameninţat cu moartea.  Eyraud a primit, miercuri, o ameninţare explicită pe reţelele de socializare, cu menţionarea adresei conducătorului.El a făcut plângere la poliţie, fiind audiat miercuri seară.Ameninţarea ar avea legătură cu declaraţiile antrenorului Andre Villas-Boas dintr-o conferinţă de presă, tehnicianul lăsând să se înţeleagă că se pregătesc transferuri ale unora dintre jucătorii pe care îi are la dispoziţie. De curând, în conducerea lui OM a fost cooptat Paul Aldridge, fost director general al clubului West Ham United, care se va ocupa cu vânzarea jucătorilor în Anglia. Ulterior, autorul mesajului de ameninţare cu moartea la adresa lui Eyraud și-a cerut iertare, notează L’Equipe. Persoana respectivă a şters mesajul de ameninţare şi a scris unul prin care îşi cere scuze

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.