Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tenisul rămâne fără finanțare

Ziarul de Vrancea
5 ian 2020 1001 vizualizări

Ministerul Tineretului și Sportului a declarat eligibile 63 de federații sportive naționale din cele 68 care au depus cerere de finanțare pentru anul 2020, conform unui raport publicat,ieri, pe site-ul MTS

Comisia de evaluare din cadrul MTS s-a întrunit în perioada 20-31 decembrie 2019 și a analizat cererile depuse la sediul ministerului, stabilind că federațiile de tenis, aikido, go, hochei pe iarbă și pescuit sportiv nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru finanțare în 2020.Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a întâlnit, luni, cu o parte din reprezentații federațiilor sportive naționale ale căror cereri de finanțare depuse la Ministerul Tineretului și Sportului au fost declarate eligibile. Ministrul se va întâlni, marții, cu cealaltă parte a federațiilor. Ionuț Stroe a anunțat că bugetul alocat MTS în 2020 este sensibil egal cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federațiilor vor fi anunțate la 13 ianuarie.

Joacă Hora la Mediaș

Atacantul Ioan Hora a semnat un contract valabil șase luni cu Gaz Metan Mediaș, cu drept de prelungire pe încă un an. Jucătorul în vârstă de 31 de ani a evoluat în a doua parte a anului 2019 la FCSB, echipă pentru care a marcat de șase ori în cele 14 partide disputate. În sezonul 2015-2016, sub comanda lui Edward Iordănescu la Pandurii, Ioan Hora devenea golgheterul Ligii 1, cu 19 reușite. Hora a mai evoluat la UTA, Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, Konyaspor, Akhișarspor și Elazigspor.

Tătărușanu face haz de necaz

Portarul român Ciprian Tătărușanu, care este de obicei rezervă la Olympique Lyon, va juca miercuri pentru echipa de club în meciul cu Brest din Cupa Ligii franceze, el făcând acest anunț ieri într-o conferință de presă. „Sunt la conferința de presă, deci voi juca miercuri. Sunt gata și mă pregătesc să joc în fiecare meci”, a indicat portarul, care nu a fost folosit deloc în Ligue 1 de când a venit de la Nantes în vara anului trecutInternaționalul român a vorbit despre situația sa: „Nu este o tragedie să nu joc mult, dar muncesc ca să încerc să fac lucrurile să se schimbe. Mă simt bine și mă antrenez în fiecare zi. Nu mă gândesc să plec iarna aceasta.” Goalkeeper-ul a fost întrebat cum se pregătește fiind rezervă. „E greu să rămâi pe bancă, asta duce la dureri de spate”, a răspuns Tătărușanu, stârnind râsetele celor prezenți. „

Bilete la regalul de baschet

Biletele pentru meciul de baschet masculin dintre România și campioana mondială Spania se vând cu prețuri cuprinse între 10-25 de lei, în funcție de locul din tribunele BT Arena. Meciul va avea loc în 20 februarie și este primul din campania de calificare la EuroBasket 2021. Prețurile biletelor variază în funcție de locul din tribune, după cum urmează: inelul 1 al BT Arena – 25 lei, inelul 2 – 15 lei și la peluze 10 lei. FR Baschet a oferit și prețuri promoționale până în 31 decembrie 2019, când 3.500 de bilete la inelul 1 s-au vândut cu 15 lei. Meciul România – Spania va avea loc în 20 februarie, la BT Arena, și este primul din preliminariile EuroBasket 2021. Deoamdată, tichetele pot fi achiziționate de pe portalul bilete.ro.

Sepsi l-a luat pe Kovacs

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunțat, ieri, transferul mijlocașului Lorant Kovacs. care ultima oară a jucat la FC Újpest, în Ungaria.Kovacs (26 ani), jucător format la Universitatea Cluj, a evoluat în perioada 2016-2019 la echipa maghiară Haladas Szombathely, iar în vara trecută a semnat pentru Ujpest. Sepsi OSK s-a despărțit recent de mijlocașul olandez Hilal Ben Moussa, care nu a evoluat niciun minut în acest sezon și a semnat cu FC Emmen. Sepsi OSK va pleca pe 10 ianuarie într-un cantonament de 14 zile la Belek (Turcia), în care va disputa și patru meciuri amicale, cu formația azeră Zira FK (16 ianuarie), cu echipa poloneză Korona Kielce (18 ianuarie), cu gruparea bulgară PFC Beroe Stara Zagora (21 ianuarie) și cu echipa rusă Arsenal Tula (23 ianuarie).

Lazio se delimitează de suporterii rasiști

Clubul italian de fotbal Lazio Roma a dat publicității un comunicat prin care condamnă suporterii care au proferat insulte rasiste la adresa lui Mario Balotelli, duminică, la meciul cu Brescia, informează cotidianul L'Equipe. „Așa cum s-a mai întâmplat în trecut, SS Lazio se disociază în cel mai categoric mod de comportamentele discriminatorii manifestate de o mică minoritate a suporterilor la meciul cu Brescia. Clubul nostru condamnă încă o dată delictele injuste și confirmă intenția sa de a-i sancționa pe cei care aduc gravă atingere imaginii echipei Biancoceleste”, se arată în comunicat. Meciul dintre Brescia și Lazio Roma (scor 1-2), contând pentru etapa a 18-a a campionatului de fotbal al Italiei, disputat duminică, a fost întrerupt timp de câteva minute din cauza scandărilor rasiste ale suporterilor lui Lazio adresate atacantului Mario Balotelli, după faza din care a deschis scorul.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.