Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Tătărușanu, decisiv pentru Lyon

Ziarul de Vrancea
21 ian 2020 906 vizualizări

Olympique Lyon, cu Ciprian Tătărușanu în poartă, s-a calificat în finala Cupei Ligii Franței, după ce a învins, marți, pe teren propriu, în urma executării loviturilor de departajare, formația Lille.

Scorul după 120 de minute a fost 2-2. Au marcat pentru gazde Dembélé ('17 - penalty) și Aouar ('85), respectiv Sanches ('13) și Remy('90Â3 - penalty). Olympique Lyon s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare. Portarul Ciprian Tătărușanu a apărat șutul lui Bamba, prima lovitură executată de oaspeți, apoi Renato Sanches a trimis balonul pe lângă poartă și echipa din Lyon, care a transformat toate cele patru lovituri de la 11 metri executate, a intrat în finală.

Tiago Almeida revine în L1

Fundașul dreapta Tiago Almeida, în vârstă de 29 de ani, a fost transferat definitiv de FC Hermannstadt de la Academica Viseu, liga a II-a din campionatul Portugaliei, informează gruparea sibiană. Tiago are șapte selecții în loturile U17 și U18 ale Portugaliei, însă la nivel de seniori evoluează în prezent pentru echipa națională a Insulelor Capului Verde (11 selecții). El poate juca pe ambele benzi în linia mediană și este cotat pe site-urile de specialitate cu suma de 300.000 euro. Tiago a mai evoluat la Uniao Madeira, Belenenses, Moreirense, Chaves și Guimaraes, toate din Portugalia, dar și la Poli Iași.

Poloiștii, pe topogan

Naționala de polo a României a fost învinsă miercuri, la Budapesta, de reprezentativa Germaniei, scor 10-15 (1-5, 5-2, 1-5, 1-3) în primul meci pentru clasarea pe locurile 9-12. Tricolorii vor juca ultimul meci pentru locurile 11-12. În cealaltă partidă, Turcia – Georgia, scor 6-12. Astfel, învingătoarele din cele două meciuri, adică Georgia și Germania vor juca pentru clasarea finală pe locurile 9-10, iar învinsele Turcia și România, pentru locurile 11-12, ambele partide fiind programate în 24 ianuarie. În sferturile de finală, echipa Serbiei, campioană olimpică și europeană a fost eliminată de Spania, la lovituri de departajare.

Froome reapare în Emirate

Rutierul Chris Froome, grav rănit într-un accident în iunie 2019, revine în competiții la finalul lunii februarie, când va evolua la UAE Tour, în Emiratele Arabe Unite. „Sunt foarte încântat să revin. Mi-am încheiat o serie de antrenamente și abia aștept să revin cu toată forța”, a declarat britanicul. În iunie 2019, Chris Froome a fost internat câteva zile la Saint-Etienne după ce a suferit mai multe fracturi, la femurul drept, cotul drept și la coaste, în timp ce concura în Criterium du Dauphiné. Chris Froome, cvadruplu învingător al Turului Franței, și-a stabilit ca obiectiv și în 2020 câștigarea acestei competiții.

 

Eșecuri în Cupa Challenge

Echipa de volei feminin CSM Lugoj a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formația turcă Thy Istanbul, cu scorul de 0-3 (-20, 1-9, -18), în manșa tur din optimile Challenge Cup după 74 minute de joc. Manșa retur va avea loc în 4 februarie, în deplasare, pentru un loc în sferturile Challenge Cup. CSM Lugoj, care participă pentru prima dată în cupele europene, s-a calificat în optimi după ce a eliminat echipa cehă Dukla Liberec, în 16-imi, cu 3-0 și 2-3.În optimi evoluează și formația Știința Bacău, care a fost învinsă ieri în deplasare de formația germană Dresdner, cu 0-3.

 

Platini și-a găsit job

Fostul președinte UEFA, Michel Platini, a devenit consilier al președintelui sindicatului jucătorilor FIFPro, Philippe Piat, informează Le Figaro. „Având în vedere aura sa, cunoștințele sale și funcțiile ocupate, el este o persoană ce va fi ascultată la cel mai înalt nivel. Îl cunosc din 1972. Cum era liber, acest lucru a facilitat abordarea lui”, a declarat Piat. Piat speră ca aducerea lui Platini să ajute la rezolvarea mai multor dosare, precum „convenția colectivă europeană sau problema calendarului”. Michel Platini a fost suspendat pentru opt ani, în decembrie 2015, de justiția internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la șase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată aprobată de președintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011. Suspendarea lui Michel Platini din orice activitate legată de fotbal a expirat la 7 octombrie.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.