Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Suntem tari la monobob

Ziarul de Vrancea
19 ian 2020 939 vizualizări

Sportivul Andrei Nica a cucerit, luni, medalia de aur la monobob, în cadrul Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Nica a obținut același timp general, 2:24.80, cu sportivul german Alexander Czudaj, ambii fiind recompensați cu aur.

Pe locul al treilea s-a clasat Quentin Sanzo din Liechtenstein (2:25.18). Aceasta este a doua medalie olimpică de aur obținută de delegația României la JOT de la Lausanne, după ce duminică, tot la monobob, dar în proba feminină, Georgeta Popescu a ocupat primul loc.Proba feminină de monobob va figura în programul viitoarei ediții a Jocurilor Olimpice de iarnă, de la Beijing, din 2022, nu însă și cea masculină.

Papp a debutat la lider

Liderul campionatului turc de fotbal, Sivasspor, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Beșiktaș Istanbul, în etapa a XVIII-a. Yessilyurt și Yatabare au marcat golurile învingătorilor. Pentru gazde a înscris Ljajici. La oaspeți, fundașul Paul Papp a intrat pe teren, în minutul 90Â1, în locul lui Emre Kilinc. Aceasta este prima apariție a jucătorului român în tricoul echipei Sivasspor, în campionat. El a mai jucat de trei ori în Cupa Turciei. Papp este la această echipă din ianuarie 2018. Sezonul trecut, fostul stelist a bifat 16 prezențe în SuperLig și una în Cupa Turciei. În urma acestui rezultat, Sivasspor se menține pe primul loc în clasament, cu 40 de puncte, urmată de Istanbul Bașakșehir, cu 36 de puncte, Trabzonspor, cu 35 de puncte și Fenerbahçe, cu 34 de puncte.

Suntem tari la gioale

FC Liverpool este echipa cea mai fair-play din Europa, potrivit unui studiu realizat de Observatorul fotbalului (CIES) cu sprijinul InStat, în care au fost analizate 35 de campionate de pe Bătrânul Continent, inclusiv Liga 1. În acest sezon, jucătorii echipei Liverpool au comis cele mai puține faulturi, în medie 8,1 pe meci. „Această valoare este legată în mod particular de stilul de arbitraj mai puțin strict din Premier League: 20,4 faulturi sancționate pe meci, comparativ cu o medie de 27,2 în cele 35 de competiții analizate”, a precizat CIES.Dacă Premier League este campioantul cu cele mai puține faulturi, urmat de superilga daneză, cu 21, și de prima divizie olandeză, cu 21,6, Liga 1 din România se află la polul opus, cu 31 de faulturi acordate pe meci, după Ucraina, 30,5, Polonia, 30,9 și înaintea Serbiei, 34,9, Bulgariei, 31,6 și Cehiei, cu 31,4. De altfel, în campionatele est-europene arbitrii fluieră cel mai des fault.

Leo l-a salvat pe Quique

FC Barcelona a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul 1-0 (1-0), formația Granada, în etapa a XX-a a campionatului spaniol de fotbal. Messi a dechis scorul, în minutul 76, după o frumoasă fază colectivă la care au mai participat Griezmann și Vidal. Reușita Barcelonei a venit însă numai după ce oaspeții au rămas în zece jucători, în urma eliminarii lui German Sanchez, în minutul 69, pentru două cartonașe galbene. Acesta a fost primul meci al antrenorulului Quique Setien pe banca tehnică a Barcelonei, el înlocuindu-l, luni, pe Ernesto Valverde. FC Barcelona și Real Madrid conduc în clasament, cu câte 43 de puncte, departaje fiind de două goluri, în favoarea catalanilor. Atletico Madrid și FC Sevilla ocupă locurile 3-4, cu câte 35 de puncte.

 

Lautaro, dorit la Barça

Atacantul argentinian Lautaro Martinez, de la Internazionale Milano, este principalul obiectiv al grupării FC Barcelona pentru sezonul viitor, el fiind dorit pentru a-l înlocui pe Luis Suarez, care împlinește 33 de ani. Jucătorul de 22 de ani a marcat 15 goluri în 25 de meciuri în toate competițiile în acest sezon. El mai este dorit și de Manchester United, Manchester City sau Real Madrid. Potrivit presei internaționale, Inter îl va lăsa să plece doar pentru 80 de milioane de euro.

Romero și-a distrus mașina

Portarul argentinian al echipei Manchester United, Sergio Romero, și-a distrus automobilul Lamborghini într-un accident rutier din care a scăpat nevătămat. Imagini cu automobilul Lamborghini distrus, după ce a intrat într-o bară de securitate, în apropierea centrului de antrenament al celor de la Manchester United au circulat pe rețelele de socializare. Automobilul Lamborghini Gallardo, în valoare de 190.000 euro, a fost achiziționat de Romero în ianuarie 2017. Jucătorul se afla singur în mașină și a ieșit nevătămat. Potrivit Sky Sports, jucătorul s-a antrenat normal alături de coechiperi, luni dimineață. În vârstă de 32 de ani, Romero are contract cu United până în 2021.

Mare duel chino-rus

Campioana mondială en titre de șah, Ju Wenjun (China), a câștigat partida a zecea cu rusoaica Aleksandra Goriacikina după 62 de mutări, din meciul pentru titlul mondial care se desfășoară la Vladivostok (Rusia), și conduce cu 5,5-4,5 puncte înaintea ultimelor două runde. Ju își poate apăra titlul mondial cu două remize în ultimele meciuri, iar în caz de egalitate se vor juca meciuri de baraj, la șah rapid, în data de 24 ianaurie. Marea maestră chineză a obținut a doua sa victorie în acest meci, după cea din runda a 4-a.Primele șase runde din meciul pentru titlul mondial feminin s-au disputat la Shanghai, orașul natal al campioanei mondiale, iar următoarele șase sunt găzduite de Vladivostok, orașul natal al jucătoarei ruse. Finala oferă cea mai mare bursă din istoria șahului feminin - 500.000 de euro și se desfășoară în premieră cu un format similar Campionatului Mondial masculin.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.