Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Suedezii se pregătesc în Cipru

Ziarul de Vrancea
10 nov 2019 999 vizualizări

Potrivit FRF, naționala Suediei va ajunge, astăzi, în Cipru, pentru un scurt stagiu de pregătire, înaintea meciului cu România din prelimianriile Euro-2020. Reprezentativa nordică va rămâne în Cipru până joi, urmând a sosi în România cu puțin peste 24 de ore înaintea partidei din Grupa F.

România va întâlni Suedia, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Națională, în penultimul meci pe care îl va juca în Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2020. Tricolorii vor juca ultimul meci din această campanie, la 18 noiembrie, de la ora 21.45, la Madrid, împotriva Spaniei. Jucătorii români au nevoie de o victorie cu Suedia și de un rezultat egal cu Spania pentru a se califica la turneul final al Euro-2020.

Cine fluieră la tineret?

Irlandezul Robert Hennessy arbitrează meciul România - Finlanda, programat, ieri, de la ora 20.00, în preliminariile CE de tineret 2021. Hennessy va fi ajutat de asistenții Allen Lynch și Dermot Broughton. Rezervă va fi Graham Kelly. Meciul de joi va fi transmis de Pro TV.În luna noiembrie, tricolorii U21 dispută două meciuri din preliminarii pentru EURO 2021: România – Finlanda, 14 noiembrie, ora 20:00, stadion „Anghel Iordănescu” (Voluntari), și Irlanda de Nord – România, 19 noiembrie, ora 19:30 (ora României), stadion The Showgrounds (Ballymena).

Radu, printre cei mai scumpi împrumutați

Ionuț Radu, portarul român al echipei italiene Genoa, este pe locul 19 pe lista celor mai scumpi jucători împrumutați, arată un studiu al CIES Football Observatory, care ia în calcul cele cinci mari campionate ale Europei. Împrumutat de Inter Milano la Genoa, Radu, în vârstă de 22 de ani, are o cotă de piață de 25,1 milioane de euro. Goalkeepe-rul român este titular la formația sa și a avut o evoluție foarte bună în weekend, ajutând-o pe Genoa să remizeze, 0-0, pe terenul vicecampioanei Napoli. Pe primul loc pe această listă, cu o cotă de piață de 96,5 milioane de euro este brazilianul Philippe Coutinho, împrumutat de FC Barcelona la Bayern München. El este urmat de spaniolul Daniel Ceballos (Real Madrid), cu o cotă de 65, 7 milioane euro și norvegianul Martin Odergaard, tot de la Real-57, 3 milioane euro.

 

 

I-a ajuns cuțitul la os

Căpitanul echipei Șahtar Donețk, brazilianul Taison, a fost eliminat din derbiul cu Dinamo Kiev, pentru că a răspuns insultelor rasiste venite din tribună, la meciul din etapa a XIV-a a campionatului Ucrainei. Pe Stadionul Metalist din Harkov, unde Șahtar își dispută meciurile de pe teren propriu, Taison a faultat un adversar, apoi a devenit victima insultelor rasiste venite din tribuna oaspeților, în minutul 74 al meciuluiBrazilianul le-a arătat degetul mijlociu fanilor și a șutat o minge înspre sectorul de unde au fost proferate jignirile. Arbitrul a întrerupt partida cinci minute, timp în care jucătorii au mers la vestiare. Taison a părăsit terenul în lacrimi, dar îmbrățișat și consolat de jucători ai echipei din Kiev. Înainte de reluarea meciului, internaționalul brazilian de 31 de ani, care evoluează în Ucraina din 2011, a primit cartonașul roșu pentru reacția sa, în minutul 82. Șahtar s-a impus cu 1-0 în derbiul cu Dinamo și conduce în clasament, cu 40 de puncte, cu un avans de 12 puncte.

 

Iftime, amendat pentru „lez-arbitraj”

Comisia de Disciplină a FRF l-a sancționat cu avertisment și cu amendă de 5.000 de lei pe finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime, pentru declarațiile dure făcute la adresa arbitrilor după meiciul cu Dinamo. Finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime, s-a plâns de arbitraj la finalul meciului cu Dinamo, scor 1-1, el spunând că George Rădulescu este incompetent și că în Liga I trebuie să fie introdusă asistența video în arbitraj. Formația Dinamo a remizat, la 14 septembrie, pe Arena Națională, scor 1-1, cu echipa FC Botoșani, în etapa a noua a Ligii I, meci arbitrat de George Rădulescu

Spaniolii se mută în deșert

Supercupa Spaniei se va disputa în Arabia Saudită în următorii trei ani, conform Federației Spaniole de Fotbal (RFEF). Potrivit presei spaniole, RFEF va primi 30 de milioane de euro de sezon pentru desfășurarea Supercupei în Arabia Saudită. Decizia de a juca Supercupa în Arabia Saudită a fost foarte criticată, în special privind locul femeii în societatea saudită. „Femeile vor putea accede în orice loc din stadion, fără restricție”, a precizat o sursă din cadrul federației, subliniind că forul își rezervă dreptul de a rezilia contractul dacă acest lucru nu este respectat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.