Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Stranieri convocați de Contra

Ziarul de Vrancea
19 aug 2018 511 vizualizări

Selecționerul Cosmin Contra a trimis faxuri de convocare de principiu pentru 19 jucători care evoluează la cluburi din srăinătate, înaintea meciurilor cu Muntenegru și Serbia din Liga Națiunilor, informează FRF. 

Cei 19 jucători sunt următorii: Tătărușanu, Pantilimon, Niță, Lung (portari), Săpunaru, Chiricheș, Moți, Toșca (fundași), Marin, Stoian, Anton, Chipciu, Rotariu, Stanciu, Bicfalvi, Budescu, Maxim (mijlocași), Keșeru, A. Băluță (atacanți). Lotul final, care va include și numele jucătorilor din campionatul intern convocați, va fi anunțat ulterior. În luna septembrie, reprezentativa României dispută primele jocuri din noua competiție Liga Națiunilor. La 7 septembrie, de la ora 21.45, tricolorii întâlnesc, la Ploiești, selecționata Muntenegrului, într-un joc care se va disputa fără spectatori, pentru ca pe 10 septembrie, de la ora 21.45, naționala să joace la Belgrad, pe Stadionul Partizan, împotriva Serbiei.

Vedetă galactică pe Gruia

Julio Baptista, fost mijlocaș al echipelor Real Madrid, Arsenal și AS Roma, a semnat un contract cu campioana României, CFR Cluj. În vârstă de 36 de ani, Baptista a mai evoluat la Sao Paulo, Sevilla, Malaga, Cruzeiro și ultima dată la Orlando City, în 2016. Fotbalistul brazilian are 112 goluri marcare în întreaga carieră, perioadă în care a bifat 355 de meciuri în toate competițiile. CFR 1907 Cluj a mai anunțat transferul portarului spaniol Jesus Fernandez Collado, în vârstă de 30 de ani. În 2014, portarul spaniol s-a aflat în lotul echipei Real Madrid care a cucerit Liga Campionilor și Cupa Spaniei, iar în 2012, a câștigat Supercupa Spaniei, tot cu echipa madrilenă. După experiența Real Madrid, Jesus a mai evoluat la Levante, Granada, Cadiz, iar ultima dată a jucat pentru CyD Leonesa.

Bratu, încă doi ani pe bancă

Directorul general al FC Dinamo, Ionel Dănciulescu, a anunțat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că tehnicianul Florin Bratu și-a prelungit contractul, noul acord fiind valabil până în 2020. “Datorită faptului că Florin face o muncă titanică aici, o muncă extraordinară, a făcut și face și în prezent și sunt convins că va face și în continuare, din punctul nostru de vedere este antrenorul ideal în ceea ce vrem noi să facem aici la Dinamo și sperăm că împreună cu el noi toți să punem umărul la ridicarea unui nou Dinamo, acel Dinamo pe care îl știm cu toții, Dinamo obișnuit cu performanța. Nu cred că puteam găsi un alt antrenor mai bun decât Florin”, a spus Dănciulescu. Florin Bratu este antrenorul echipei Dinamo din luna februarie.

Starea Ligii a II-a

Rezultatele etapei a III-a: CS Mioveni – CS Balotești 3-0; Petrolul – Pandurii Târgu Jiu 2-1; Farul Constanța – Academica Clinceni 1-4; Aerostar Bacău – Chindia Târgoviște 0-2; Daco-Getica București – Sportul Snagov 1-3; Dacia Brăila – UTA 0-0; Ripensia Timișoara – ACS Politehnica Timișoara 2-3; FC Argeș - Metaloglobus București 2-0; “U” Cluj – Energeticianul Târgu Jiu 3-0; ASU Poli Timișoara – Luceafărul Oradea 0-0. În clasament, după trei etape, conduce Chindia Târgoviște, cu 9 puncte, urmată la o diferență de două puncte de Sportul Snagov, FC Argeș și Petrolul

Prima victimă a lui CR7 în Italia

Portarul echipei Chievo, Stefano Sorrentino, accidentat de Cristiano Ronaldo la meciul cu Juventus de duminică, a suferit o fractură de piramidă nazală. Pe lângă fractura la nas, Stefano Sorrentino are și un traumatism la umărul stâng. Portughezul l-a lovit cu piciorul în față fără intenție pe goalkeeper-ul gazdelor, care nu a mai putut continua meciul, fiind înlocuit de Seculin. Cristiano Ronaldo a debutat, sâmbătă, la Juventus Torino, în meciul câștigat, cu scorul de 3-2 (1-1), la Verona, cu Chievo, din etapa I a campionatului italian, Serie A.

Messi, gol jubiliar

Lionel Messi a marcat două goluri în victoria Barcelonei, scor 3-0 (0-0), cu Alaves, meci disputat, sâmbătă, pe teren propriu, în prima etapă din LaLiga.  Messi a dechis scorul în minutul 64, cu golul numărul 6.000 al echipei catalane în campionat. Tot argentinianul a stabilit scorul final, în minutul 90^2. Coutinho a înscris golul de 2-0, în minutul 83. În istorie, Marcos Aurelio a marcat, în 1950, golul cu numărul 1.000 al FC Barcelona în prima ligă spaniolă, Zablla pe cel cu numărul 2.000, în 1964, Quini pe cel cu numărul 3.000, în 1982, Amor pe cel cu numărul 4.000, în 1996 și tot Messi pe cel cu numărul 5.000, în 2009.

Și Monaco umbă după Marin

AS Monaco se află în căutarea unor întăriri în ultima parte a perioadei de transferuri și dorește achiziționarea mijlocașului român al echipei Standard Liège, Răzvan Marin, a scris France Football. Potrivit sursei citate, vicecampioana Franței îl urmărește cu atenție pe Răzvan Marin și ar putea să-l cumpere acum, dar să îl mai lase un sezon împrumut la Standard. În vârstă de 22 de ani, internaționalul român este la Standard din ianuarie 2017, iar în campionatul trecut a marcat șase goluri și a oferit 12 pase decisive. El mai are contract cu vicecampioana Belgiei până în vara anului 2021. Răzvan Marin a jucat tot meciul, sâmbătă, în victoria obținută de Standard, cu 3-0 (0-0), în deplasare, cu Lokeren, în etapa a IV-a a campionatului belgian.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.