Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Stoicikov, mai bun ca Hagi

Ziarul de Vrancea
21 apr 2020 820 vizualizări

Fostul mare fotbalist bulgar Hristo Stoicikov a fost considerat mai bun decât cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, potrivit unui sondaj realizat în rândul fanilor pe contul de Twitter al FIFA dedicat Cupei Mondiale de fotbal,

Stoicikov a fost preferat de 51 la sută din cei 9.937 de votanți, în timp ce Hagi a primit 49% din voturi. Hagi (55 ani) a cucerit Supercupa Europei cu Steaua, a disputat o finală de Cupă a Campionilor și a mai jucat la Real Madrid (Supercupa Spaniei), FC Barcelona (Supercupa Spaniei), Brescia și Galatasaray (Cupa UEFA și Supercupa Europei), adunând 124 de selecții și 35 de goluri la echipa națională, cu care a ajuns în sferturile Cupei Mondiale din 1994. Stoicikov (54 ani) a jucat la FC Barcelona, cu care a cucerit cinci titluri în Spania, Cupa Spaniei, trei Supercupe ale Spaniei, Cupa Campionilor (1992), Cupa Cupelor și două Supercupe ale Europei. A jucat 83 de partide pentru naționala Bulgariei, marcând 37 de goluri, reușind clasarea pe locul patru la Cupa Mondială din 1994, când a câștigat și Balonul de Aur.

Martic părăsește Craiova

Clubul Universitatea Craiova a anunțat, ieri că s-a despărțit de fundațul Ivan Martic. Croatul c era legitimat la gruparea din Liga I din 2017. În tricoul alb-albastru el a obținut Cupa României în sezonul competițional 2017-2018 și a reușit să își treacă în cont următoarele cifre: 74 de meciuri, 5 goluri, 7 pase decisive și 6.049 de minute. Ivan Martic și-a luat la revedere de la Universitatea Craiova printr-un mesaj lung postat pe pagina sa de Facebook:

Irlanda de Nord, fără selecționer

Federația de fotbal din Irlanda de Nord a anunțat, ieri,despărțirea de selecționerul Michael O'Neill, după ce play-off-ul pentru calificarea la EURO 2020 a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Numit selecționer în decembrie 2011, O'Neill a reușit să califice Irlanda de Nord la barajul pentru EURO 2016. În play-off-ul pentru EURO 2020, Irlanda de Nord trebuia să întâlnească în luna martie Bosnia-Herțegovina, iar câștigătoarea acelei partide ar fi jucat cu învingătoarea dintre Slovacia și Irlanda. „Pare momentul potrivit să mă retrag”, a spus O'Neill, care rămâne antrenorul echipei engleze de divizia a doua Stoke City. Este probabil ca UEFA să reprogrameze meciurile din play-off, după primele întâlniri din Liga Națiunilor din luna septembrie, notează BBC. Irlanda de Nord se află în grupă cu Norvegia, România și Austria în Liga Națiunilor 2020-2021

Nodul gordian din Croația

Federația de Handbal din Croația a anunțat, ieri, că nu va fi anunțată nicio campioană a sezonului 2019/2020, care a fost anulat din cauza pandemiei Covid-19.”Aceasta a fost singura soluție viabilă, pentru a nu produce efecte legale”, a explicat președintele federației croate, Tomislav Grahovac, avocat ca profesie de bază. Podravka, la feminin, și RK Zagreb, la masculin, erau echipele lider în clasamente, dar nu vor obține titlul de campioană. Zagreb a fost astfel oprită după 27 de titluri consecutive. De asemenea, nu va retrograda și nici nu va promova vreo echipă. În vederea participării în cupele europene în viitorul sezon se vor lua în calcul clasamentele din sezonul anterior. Astfel, reprezentantele Croației în Liga Campionilor vor fi, ca și în anul 2019, Podravka și RK Zagreb, alte cinci echipe (trei masculine și două feminine) urmând a evolua în Cupa EHF și Challenge Cup.

Olandezii vor să tragă oblonul

Federația Olandeză de Fotbal (KNVB) intenționează să declare închis actualul sezon, după ce Guvernul a decis ca niciun eveniment public să nu aibă loc până la 1 septembrie. „KNVB va discuta cu UEFA, după această decizie a Guvernului. Faptul că în Olanda nu se poate juca fotbal înainte de 1 septembrie ridică numeroase provocări în plan de organizare, sportiv și economic”, a anunțat federația.Ajax și AZ Alkmaar sunt în prezent în fruntea campionatului olandez, după 26 de etape, „lăncierii” având avantajul unui golaveraj mai bun. UEFA a organizat marți, o nouă videoconferință cu liderii tuturor federațiilor europene. Astfel, noua dată limită pentru comunicarea echipelor participante în competițiile europene este 20 iulie, precedentul termen era 30 iunie și fusese stabilit de UEFA după consultările din 17 martie. Competițiile europene sunt programate acum să debuteze pe 28-30 iulie, partidele tur, iar manșa secundă să aibă loc în perioada 4-6 august. Deciziile urmează să fie supuse aprobării în ședința Comitetului Executiv UEFA de joi, 23 aprilie.

Cum se va juca în Bundesliga

Publicația „Der Spiegel” a detaliat măsurile pe care liga germană intenționează să le ia pentru a organiza meciuri, în ciuda epidemiei de coronavirus. Pentru o reluare a competițiilor în mai, un nou protocol va fi stabilit. Astfel, la meciurile care se vor desfășura fără spectatori vor fi maxim 300 de persoane implicate.Copiii nu vor mai însoți jucătorii la intrarea în teren, iar fotbaliștii nu-și vor mai strânge mâna înainte de meci și nici nu vor mai face fotografia de grup. Și prezența presei va fi restricționată, locurile fotografiilor urmând să fie limitate. De asemenea, jurnaliștii de la marginea terenului, care transmit pentru televiziuni, trebuie să completeze un formular privind eventuale simptome de Covid-19. Der Spiegel subliniază și că hotelurile care vor găzdui echipele trebuie să fie supuse unor reguli sanitare.

Coșmarul de la Inter

Atacantul belgian Romelu Lukaku a declarat că 23 de jucători ai echipei Inter Milano erau bolnavi în ianuarie, ei având simptome precum febră sau tuse. „Am avut o săptămână de pauză în decembrie, iar apoi am revenit pe teren și jur că 23 de jucători din 25 erau bolnavi. Nu glumesc. În 26 ianuarie, noi am jucat cu echipa Cagliari și după 25 de minute unul dintre fundașii noștri a fost nevoit să părăsească terenul. Nu a mai putut continua și aproape a leșinat. Toată lumea tușea și avea febră. La încălzire mi-a fost mult mai cald ca de obicei. Eu nu mai avusesem febră de ani de zile. După meci era prevăzută o cină cu un sponsor, dar eu m-am dus direct să dorm. Nu am făcut teste Covid-19 în acea vreme, deci nu vom ști niciodată dacă a fost vorba de așa ceva”, a declarat Lukaku, în cadrul unei emisiuni la canalul Vier, prezentată de Kat Kerkhofs, soția lui Dries Mertens.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.