Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Stadioanele pentru Euro sunt în grafic

Ziarul de Vrancea
27 apr 2020 809 vizualizări

Gheorghe Popescu a notat pe Facebook, că lucrările la cele trei stadioane care vor găzdui meciuri de la Campionatul European “stau bine”, în ciuda încetinirii operațiunilor din cauza pandemiei

El speră că arenele vor fi gata în octombrie. “Am făcut o vizită pe toate cele trei arene destinate competiției devenită între timp, din păcate, Euro 2021. Ele nu vor dispărea după turneul european, ci vor rămâne aici spre folosința lor de către echipele din fotbalul românesc. M-am bucurat să văd că lucrurile stau bine. Fotografiile o demonstrează. Sigur, după instituirea stării de urgență, operațiunile au încetinit. Înaintea acelui moment datorat bătăliei cu inamicul numit COVID – 19, se lucra în trei schimburi. De exemplu, cel puțin la Ghencea și la Arcul de Triumf, în acest moment se putea începe montarea gazonului. Cu reprogramarea competiției pentru anul viitor și cu dificultățile ivite din instituirea stării de urgență, aceste operațiuni au fost amânate. Chiar și așa, sper că în luna octombrie cele trei stadioane vor fi gata”, a scris Popescu.

Competițiile de juniori au fost anulate

Toate cele 31 de competiții de copii, juniori și grassroots din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate, cu excepția Ligii Elitelor U19, informează FRF.Federația Română de Fotbal, în urma consultărilor avute cu reprezentanții cluburilor, a decis să încheie sezonul competițional pentru copii și juniori. Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League. În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite.

Italienii, pe urmele Franței

Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a declarat că posibilitatea ca ediția 2019/2020 a Serie A să se reia este din ce în ce mai îndepărtată din punctul său de vedere. “Sunt negocieri în curs între comisia științifică și federație (FIGC), care a prezentat un protocol medical considerat insuficient. Totuși, eu am spus mereu că reluarea antrenamentelor nu presupune neapărat reluarea sezonului. Văd din ce în ce mai îndepărtată posibilitatea ca Serie A să se reia. Jucătorii vor să reia antrenamentele, au dreptate, dar dacă aș fi președinte de club m-aș gândi mai mult la cum să încep sezonul următor în siguranță. Franța nu va fi ultimul campionat care decide să se oprească aici și asta ar putea încuraja Italia să procedeze la fel”, a spus Spadafora la postul La7.

Germanii nu renunță la Euro

Orașul München se va număra printre gazdele turneului final al Campionatului European de fotbal, amânat un an, până în 2021, din cauza pandemiei de coronavirus. Deși inițial au fost exprimate îndoieli cu privire la faptul ca München să rămână între orașele-gazdă, consiliul local a votat, miercuri, ca Stadionul Allianz Arena să facă parte în continuare din proiectul Euro-2020. Pe arena echipei München se vor disputa trei meciuri din Grupa F, din care fac parte Germania, Franța, Portugalia și încă o echipă ce va fi stabilită în urma play-off-ului din Liga Națiunilor, precum și o partidă din sferturile de finală.În urma pandemiei de Covid-19, UEFA a decis amânarea cu un an a desfășurării Euro-2020. Din punct de vedere procedural, cele 12 orașe-gazdă, printre care și București, au fost solicitate să își reînnoiască angajamentele asumate acum 6 ani.

De luni, antrenamente în LaLiga

Premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat, marți seară, că jucătorii din LaLiga își vor putea relua antrenamentele în data de 4 mai, în mod individual. Conform protocolului stabilit, jucătorii vor primi la început prin poștă programul de antrenament. Ei vor trebui să se prezinte la baza de pregătire deja îmbrăcați în echipament, cu mănuși și cu mască, pentru a evita trecerea pe la vestiare. Pe teren se vor putea afla în același timp cel mult șase jucători, notează Le Figaro. După această primă fază, echipele vor ridica progresiv măsurile de protecție împotriva Covid-19 și vor reveni la condițiile normale de antrenament.

Țeapă indiană

AIBA a anunțat că India nu a plătit suma pe care ar fi trebuit să o plătească în calitate de gazdă a Campionatelor Mondiale de box masculin din 2021, astfel că turneul a fost mutat în Serbia, la Belgrad. New Delhi ar fi trebuit să achite o taxă conform termenilor Acordului de Oraș Gazdă, notează aiba.org. Pentru că nu și-a respectat angajamentul, India va trebui să achite acum o penalizare de 500.000 de dolari. “Decizia de schimbare a orașului gazdă a fost luată în grabă și fără o consultare cu federația noastră”, a reacționat forul indian, precizând că penalizarea primită este “Șocantă”. Federația indiană speră să se ajungă la o soluție amiabilă în acest caz, notează L’Equipe

„La Vuelta” stă acasă

Organizatorii Turului ciclist al Spaniei au anunțat, miercuri, că au renunțat la planurile ca startul competiției să se dea în Olanda, din cauza situației legate de pandemia de coronavirus. “Startul La Vuelta 20 din Olanda era un proiect conceput ca o mare petrecere de vară. În fața imposibilității asigurării concretizării planurilor pentru startul oficial al cursei, cu toate garanțiile pentru un astfel de eveniment, La Vuelta Olanda a preferat să solicite anularea startului oficial”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. În mod normal, startul era programat la Utrecht, la 14 august.

Cauză pierdută

Procesul contra a trei foști oficiali ai Federației Germane de Fotbal (DFB) a fost declarat închis de către Tribunalul federal elvețian din cauza statutului de prescripție. DFB a precizat că procedura a fost declarată închisă împotriva foștilor săi președinți Theo Zwanziger și Wolfgang Niersbach, precum și împotriva fostului secretar general Horst R. Schmidt și a fostului secretar general al FIFA, Urs Linsi. Federația germană a fost parte, ca reclamant privat, în acest proces, deschis pentru plata unei sume de 6,7 milioane de euro legată de atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2006 Germaniei.Potrivit unei declarații a avocaților foștilor oficiali DFB, aceștia au afirmat că „nu le-a fost garantat dreptul la un proces corect din cauza comportamentului indignant al procurorului public elvețian”.Procesul era suspendat din martie din cauza pandemiei de coronavirus, iar limita de prescripție era de 27 aprilie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.