Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: SMURD la Ploiești

Ziarul de Vrancea
26 mar 2019 460 vizualizări

După înfrângerea drastică suferită, duminică seară, în meciul disputat în deplasare cu ASU Politehnica Timișoara, Mugurel Cornățeanu și-a înaintat demisia din funcția de antrenor principal al FC Petrolul Ploiești.

Solicitarea tehnicianului a fost aprobată de către factorii decizionali ai formației ploieștene, iar, în regim de urgență, s-au demarat discuțiile pentru numirea unui nou antrenor principal. Astfel, în urma discuțiilor purtate de către Cristi Vlad, președintele Clubului FC Petrolul Ploiești, cu antrenorul Gheorghe Multescu (67), s-a ajuns la un acord cu cel care se va afla, cu această ocazie, la cel de-al patrulea său mandat pe banca “galben-albaștrilor”, după cele din 2003-2004, 2012 și 2014. “Experimentatul tehnician va semna un contract valabil până la finalul acestei ediții de campionat, urmând să fie ajutat de către un staff alcătuit din Daniel Timofte (antrenor secund), Yuksel Yesilova (preparator fizic) și Cătălin Mulțescu (antrenor cu portarii)”, a anunțat clubul ploieștean.

Tamaș a comis-o iar

Fundașul echipei Hapoel Haifa Gabriel Tamaș a fost reținut de poliția israeliană în noaptea de luni spre marți, conducând sub influența băuturilor alcoolice un automobil cu viteza de 205 kilometri/oră, informează presa israeliană. Polițiștii l-au oprti pe Tamaș pentru viteză excesivă, apoi au constatat că internaționalul român avea o alcoolemie de trei ori mai mare decât cea permisă (0,77 mg/l alcool în aerul exprirat). El a compărut ieri, în fața unui judecător. Tamaș este în Israel din 2017, la Hapoel Haifa. În acest sezon, el a jucat 23 de meciuri în campionat, marcând două goluri. Gabriel Tamaș este recunoscut pentru problemele cu alcoolul avute și scandalurile provocate. În 2013, el a spart ușa unui bloc din București și s-a culcat în scara blocului. Locatarii au alertat poliția, care l-au dus încătușat la secție.

România pentru Cupa Davis

Căpitanul nejucător al echipei de Cupa Davis a României, Gabriel Trifu, a convocat pentru întâlnirea cu Zimbabwe din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa a Cupei Davis, pe cei mai valoroși jucători români ai momentului: Marius Copil, Dragoș Dima, Horia Tecău, Florin Mergea și Filip Jianu. Alături de ei a fost convocat și Edris Fetisleam, unul dintre tinerii de viitor ai tenisului românesc. Întâlnirea cu Zimbabwe se va disputa pe durata a două zile: două meciuri de simplu la 5 aprilie, după sistemul cel mai bun din trei seturi, respectiv trei meciuri în 6 aprilie, unul de dublu și două de simplu, după același sistem, cel mai bun din trei seturi. Partidele vor avea loc în Sala Polivalentă din Piatra Neamț.

Succes platonic la U17

După înfrângerile categorice cu Austria U17 (5-1), respectiv Italia U17 (3-0), selecționata României U17 a câștigat duelul cu Turcia, scor 3-1, în cadrul ultimei partide din Turul de Elită a Campionatului European. Ianis Stoica a deschis scorul pentru tricolori în minutul 4^1, dar Polat Abay a egalat pentru turci după pauză. Louis Munteanu cu o “dublă” a stabilit scorul final și a adus singura victoria a României din această campanie de calificare. Cu nouă puncte, Italia s-a calificat direct la turneul final. Austria a prins locul doi, cu patru puncte, poziție ce le-ar putea asigura calificarea la Campionatul European dacă rezultatele din celelalte grupe vor fi favorabile.

O altă bombă canadiană

Félix Auger Aliassime, canadian de nici 19 ani, va deveni, începând de lunea viitoare, primul tenismen născut în mileniul al treilea, pe 8 august 2000, care pătrunde în topul celor mai buni 50 de jucători ai lumii. Deținător al recordului pentru cel mai tânăr câștigător de turneu challenger, Auger face un turneu fabulos la Miami, iar victoria de duminică, 7-6, 6-4 cu polonezul Hubert Hurkacz (54 ATP), i-a asigurat locul în istoria sportului alb. Ca urmare a calificării în optimile de finală, nord-americanul, locul 57 la startul turneului, a făcut destul pentru a pătrunde în top 50. Patru turnee challenger a câștigat Auger Aliassime (1.93 m) de-a lungul carierei începute acum doi ani: Lyon (2017, 2018), Sevilla (2017) și Tașkent (2018)

Paula pleacă de la CSM

Paula Ungureanu, unul dintre cei mai buni portari pe care i-a avut România, a hotărât să plece de la CSM București, a anunțat clubul bucureștean.  Din 2016, de când a venit la CSM, Paula Ungureanu a cucerit de două ori titlul în “Liga Florilor” (2017, 2018), are două Cupe ale României (2017, 2018) și Supercupa României (2017). Paula și-a mai trecut în palmares și două medalii de bronz în cea mai tare competiție intercluburi de pe continent, Liga Campionilor (sezoanele 2016-2017 și 2017-2018).

Dinamo a scăpat de Mustoe

FC Dinamo București anunță prin intermediul site-ului oficial al clubului, www.fcdinamo.ro, încheierea raporturilor contractuale cu fundașul stânga englez Jordan Mustoe. Transferat în urmă cu două luni la echipa din Ștefan cel Mare, Jordan Mustoe a jucat trei meciuri pentru Dinamo în Liga 1 Betano și a adunat 184 de minute în tricoul alb-roșu. Jordan Mustoe a intrat în repriza secundă a primului meci oficial al anului (victorie cu Politehnica Iași) și a mai fost titular în înfrângeriile cu FC Botoșani și Gaz Metan Mediaș. 28 de ani a împlinit Mustoe pe 28 ianuarie.

 

Ucraina, în pericol de depunctare

Ucraina riscă să piardă două meciuri la masa verde după ce l-a folosit pe Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistrița, cu Portugalia și Luxemburg. El a primit cetățenia ucraineană însă nu ar fi trebuit folosit deoarece nu a locuit cinci ani consecutivi în Ucraina. Mais Futebol dezvăluie că brazilianul Junior Moraes, care joacă la Șahtar Donețk, ar fi fost folosit fără drept de joc la meciurile cu Portugalia și Luxemburg. Regulamentul FIFA stipulează că un jucător poate primi o nouă cetățenie dacă a petrecut cinci ani pe teritoriul respectiv, neîntrerupt, după 18 ani.Junior Moraes nu a locuit decât patru ani și opt luni în Ucraina, înainte de pleca mai multe luni la Tianjin Teda, în China, și apoi a reveni. În vârstă de 31 de ani, Junior Moraes a evolua la Gloria Bistrița în sezonul 2010/2011.

 

  îMcGregor se retrage

Luptătorul MMA Conor McGregor, în vârstă de 30 de ani, și-a anunțat, ieri, pe Twitter, retragerea din activitatea sportivă.  “Am decis să mă retrag. Doresc succes foștilor mei colegi de competiție”, a scris McGregor, care a disputat 25 de meciuri în MMA, obținând 21 de victorii. El a fost campion mondial la UFC în 2015 și 2016. Ultimul său meci a fost cu rusul Habib Nurmagomedov în octombrie 2018, încheiat cu victoria celui din urmă.  McGregor, star al MMA, a cunoscut faima mondială după ce a boxat cu americanul Floyd Mayweather, luptă pentru care a primit 100 de milioane de dolari.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.