Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Selecționerul Spaniei, demis!

Ziarul de Vrancea
12 iun 2018 845 vizualizări

Selecționerul Spaniei, Julen Lopetegui, a fost demis cu o zi înainte de începerea Cupei Mondiale din Rusia, după ce acesta a semnat cu Real Madrid. Președintele federației spaniole

Luis Rubiales, a anunțat demiterea lui Lopetegui, afirmând că forul de la Madrid ar fi trebuit inclus în negocierile lui Lopetegui cu Real Madrid. "Federația spaniolă nu poate fi anunțată cu cinci minute înainte de difuzarea unui comunicat ", a spus Rubiales. Ieri, fostul internațional Fernando Hierro a fost numit selecționer al Spaniei, în locul demisului Julen Lopetegui. Hierro era, din noiembrie trecut, director sportiv al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), funcție pe care a ocupat-o și în perioada 2007-2011. Hierro, în vârstă de 50 de ani, a fost, după retragerea din activitatea de fotbalist, manager general la Malaga, antrenor secund la Real Madrid și antrenor al echipei Real Oviedo (2016-2017). În urma acestei reacții dure a RFEF, Real Madrid nu mai este nevoită să plătească suma de două milioane de euro pentru rezilierea contractului.

Victorie inutilă a handbaliștilor

Naționala de handbal masculin a României a ratat, aseară, la Cluj, calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2019, deși a învins reprezentativa Macedoniei, cu scorul de 26-25 (12-11), în manșa retur din faza play-off a competiției. Tricolorii au pierdut manșa tur cu scorul de 24-32 (10-15), iar ieri, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”, nu au reușit să remonteze diferența. România a participat ultima dată la Mondiale la ediția din 2011, în Suedia, când nu a trecut de faza grupelor.

Voluntari rămâne în Liga I

FC Voluntari va evolua și în sezonul viitor în Liga I, după ce a câștigat, ieri,  la executarea loviturilor de departajare, barajul de menținere/promovare, cu Chindia Târgoviște. La finalul timpului regulamentar de joc și după prelungiri scorul a fost 1-0 (0-0) pentru gazde, la fel ca în partida de la Voluntari. În minutul 67, Denis Ciobotariu a marcat cu capul, după o centrare a lui Cherchez, de pe partea stângă. La loviturile de departajare, Chindia nu a marcat niciun gol, Cherchez, Pencea și Neguț ratând. Pentru Voluntari au marcat Cernat Marinescu și Leasă, în timp ce Răuță a ratat. FC Voluntari a terminat pe locul 12 în Liga I, în timp ce Chindia a ocupat locul 3 în Liga a II-a.

 

Cupa Mondială 2026, în America de Nord

Cupa Mondială din 2026 va fi găzduită de către trei țări, Mexic, Canada și SUA, candidatura care a întrunit cele mai multe voturi la Congresul FIFA, în fața Marocului.  Candidatura tripartită a primit 67 la sută din voturi, iar Marocul a primit 33 la sută. Canada, Mexic și SUA și-au prezentat candidatura sub titulatura "United". Patru abțineri s-au înregistrat la votul de miercuri, de la Moscova. În 2022, Cupa Mondială va avea loc în Qatar.

Titlul de baschet, la Oradea

Echipa de baschet masculin CSM Oradea a câștigat marți, în deplasare, al doilea titlu național din palmaresul său, după ce a învins în meciul al patrulea din cinci programate formația Steaua CSM EximBank București, cu scorul de 92-89 (41-40), în finala Ligii Naționale.  În primele patru partide, scorul a fost 86-73, 70-75, 94-70, iar cu 3-1 la general, CSM Oradea câștigă titlul național. Formația antrenată de Cristi Achim a mai cucerit titlul în 2016. În finala mică, echipa campioană în 2017, U Banca Transilvania Cluj, și-a adjudecat medaliile de bronz în fața celor de la CSU Sibiu. U BT Cluj a câștigat al treilea meci, cu 91-77, după ce în primele două scorul a fost 94-89 și 90-93.

Pippo, antrenor la Bologna

Fostul atacant Filippo Inzaghi a preluat conducerea tehnică a echipei Bologna, grupare cu care a semnat un contract pe doi ani, informează presa italiană. Inzaghi, 44 de ani, îl înlocuiește pe un alt fost milanez, Roberto Donadoni, demis, la 24 mai, după ce Bologna a încheiat campionatul pe locul 15 în Serie A. "Pippo" Inzaghi a mai pregătit în carieră echipele AC Milan și Venezia, cu ultima formație ratând în acest sezon promovarea în Serie A, în play-off, după ce anul trecut a urcat cu echipa din liga a treia în Serie B.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.