Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Se mărită Simona

Ziarul de Vrancea
9 iun 2021 670 vizualizări

Presa sportivă scria ieri, că fostul lider WTA Simona Halep s-a logodit cu iubitul său Toni Iuruc.

Potrivit ProSport și GSP, sportiva și logodnicul său le-au arătat prietenilor o fotografie în care Halep apare cu inelul pe deget. Nadia Comăneci, care este o bună prietenă a Simonei Halep, a postat un mesaj de felicitări în social media: “Felicitări, dragă Simona, cu ocazia logodnei”. Simona Halep și Toni Iuruc formează un cuplu din 2019.

Onoare pentru Covaliu

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Mihai Covaliu, a fost ales membru in Comitetul Executiv EOC pentru mandatul 2021-2025, la Adunarea Generala de alegeri a Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) de la Atena. EOC va fi condus, in noul mandat, de Spyros Capralos, președintele Comitetului Olimpic Elen. El l-a învins în alegeri pe Niels Nygaard, președintele Comitetului Olimpic Danez, cu 34 de voturi la 16. Capralos îl înlocuiește în funcție pe Janez Kocijancic, fost președinte al Comitetului Olimpic Sloven, care a decedat la 1 iunie 2020, la vârsta de 78 de ani.

Un olandez/marocan la CFR

Clubul CFR 1907 Cluj a anunțat, ieri, transferul mijlocașului Anas Tahiri. Ultima oară la RKC Waalwijk, formație din prima ligă olandeză, unde a purtat și banderola de căpitan, fotbalistul de origine marocană (26 de ani) are în palmares și o experiență în Belgia, la Lierse SK. În sezonul 2020/2021, Tahiri a jucat 33 de meciuri în prima ligă olandeză, a marcat un gol și a oferit patru pase decisive.

Amical Dinamo-Galatasaray

Lotul dinamoviștilor se va reuni marți, 15 iunie (ora 10.00), în cantonamentul de la Săftica, pentru prima parte a programului de pregătire stabilit de antrenorul principal Dušan Uhrin înaintea noului sezon competițional. Managerul sportiv Marius Adrian Nicolae a anunțat pentru pagina oficială de Facebook a clubului că Dinamo București va efectua un stagiu de pregătire centralizată în Turcia, la Bolu, în perioada 21-28 iunie, prevăzut cu un meci amical împotriva echipei Galatasaray Istanbul. Galatasaray a ocupat locul II la finalul sezonului trecut în prima ligă a Turciei, la egalitate de puncte cu Beșiktaș, 84. Galatasaray a pierdut titlul în Turcia din cauza rezultatelor directe cu Beșiktaș.

Wijnaldum a semnat cu PSG

Clubul Paris Saint-Germain a anunțat, joi, că a obținut serviciile fotbalistului olandez Georginio Wijnaldum, acesta semnând un contract valabil până la 30 iunie 2024. Wijnaldum, în vârstă de 30 de ani, a jucat ultima dată la FC Liverpool. El a mai evoluat în carieră la Feyenoord, PSV și Newcastle United. La echipa națională a Olandei, cu care va participa la turneul final al Campionatului European, jucătorul a strâns 75 de selecții și a marcat 22 de goluri.

Viața pe două roți

*Etapa a cincea a Turului Elveției a fost câștigată de către ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) după un duel „roată la roată” la linia de sosire cu danezul Jacob Fuglsang (Astana). Sprintul pentru locul III a fost adjudecat de canadianul Michael Woods (Israel Start-Up Nation). Carapaz a devenit lider în clasamentul general, urmat de Fuglsang (la 26 secunde) și germanul Max Schachmann (Bora) la 38 sec*După un start modest în prima etapă, marele favorit Tadej Pogacar a câștigat „en solitaire” etapa a doua, urmat de alt sloven, Matej Mohoric (Bahrain V.) și colegul lui Tadej de la UAE, italianul Diego Ulissi.Cei trei ocupă, în această ordine podiumul clasamentului general *Etapa a II-a (contratimp) din Turul Belgiei a revenit favoritului, Remco Evenepoel (Deceunick), urmat la două secunde de de colegul său de echipă Yves Lampaert. Cei doi belgieni ocupă primele două locuri și la general.

UEFA a acceptat protestul Rusiei

UEFA a acceptat protestul Rusiei și cere Ucrainei să schimbe tricourile pentru Euro-2020 care au creat un scandal diplomatic între cele două țări. După presiunile Rusiei, forul de la Nyon intervine asupra tricourilor Ucrainei pentru Euro-2020, pe care le aprobase într-o primă fază. Este vizată expresia „Slavă eroilor noștri”, referitoare la protestele populare de la Maidan. Federația Rusă de Fotbal a anunțat, marți seară, că a sesizat UEFA cu privire la echipamentul ucrainenilor la Campionatul European, care include harta țării, inclusiv Crimeea, regiune anexată de Moscova, precum și sloganuri patriotice.

Antrenor exotic la Celtic

Antrenorul australian Angelos „Ange” Postecoglou a fost numit la conducerea tehnică a echipei Celtic Glasgow. În vârstă de 55 de ani și născut la Atena, Ange Postecoglou este la prima experiență de antrenor în Europa la nivelul unei prime ligi. El a pregătit formația Panachaiki în 2008, când aceasta se afla în liga a treia din Grecia. Între 2013 și 2017, Postecoglou a fost selecționerul Australiei, cu care a participat la Cupa Mondială din 2014, care a avut loc în Brazilia, și la Cupa Confederațiilor din 2017 și câștigat Cupa Asiei în 2015. El a calificat naționala australiană la Cupa Mondială din 2018, din Rusia, apoi a plecat în Japonia, unde a ieșit campion cu Yokohama F. Marinos.

Ultimul amical înainte de Euro

Portugalia a învins, vineri, la Lisabona, cu scorul de 4-0 (2-0), formația Israelului, în ultimul meci amical înainte de startul turneului final al Campionatului European. Au marcat: Bruno Fernandes ('42 și 90Â1), Cristiano Ronaldo(„44) și Joao Cancelo ('86). Portugalia face parte din Grupa F, alături de Franța, Germania și Ungaria. Campioana en titre deschide grupa, marți, la Budapesta, cu Ungaria.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.