Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-au amânat finalele

Ziarul de Vrancea
23 mar 2020 711 vizualizări

UEFA a oficializa, ieri, amânarea finalelor Ligii Campionilor (prevăzută la Istanbul la 30 mai), Ligii Europa (Gdansk, 27 mai) și Ligii Campionilor la feminin (Viena, 24 mai).

Nicio decizie nu a fost luată privind noile date. Se vor studia opțiunile posibile, iar un anunț în acest sens va fi făcut în cel mai scurt timp”, a precizat forul european. UEFA a decis săptămâna trecută suspendarea competițiilor „până la noi ordine”, din cauza pandemiei de Covid-19.

Și la Bayern scad salariile

Jucătorii echipei Bayern München și a altor cluburi germane au acceptat scăderea salariilor pentru a-i ajuta pe conducători să facă față crizei generate de pandemia de coronavirus, anunță presa germană. Potrivit Bild, la Bayern jucătorii și membrii Consiliului de Administrație s-au declarat pregătiți să renunțe la 20 la sută din salariu. La Bayern, cheltuielile salariale au reprezentat 336,2 milioane de euro în sezonul 2018-2019, pentru o cifră de afaceri de 750,5 milioane de euro. Primii din Germania care au propus o reducere a salariilor au fost jucătorii de la Borussia Monchengladbach, urmați de omologii lor de la Werder Bremen și Schalke 04.

Au învins Covid-19

Kiril Domusciev, președintele clubului Ludogoreț, la care evoluează atacantul Claudiu Keșeru și fundașii Cosmin Moți și Dragoș Grigore, precum și președintele grupării Olympiakos Pireu, Evangelos Marinakis, au anunțat că s-au vindecat de Covid-19. „Sunt sănătos acum! L-am învins pe Covid-19 și am deja anticorpi (imunitate). Rămâne să mă recuperez după pneumonie. Vreau să mulțumesc echipei medicale care a avut grijă de mine și de soția mea Există tratament!”, a dcelarat Domusciev, potrivit site-ului oficial al clubului. El anunțase, la 17 martie, pe rețelele de socializare, că a contractat Sars-Cov-2. Și Marinakis, patronul cuburilor Olympiacos Pireu și Nottingham Forest, spune că a scăpat de periculosul virus. Marinakis a anunțat, la 10 martie, pe rețelele de socializare, că a contractat coronavirusul și că s-a plasat în autoizolare.

La fotbal virtual suntem tari

Echipa României s-a calificat la eEURO 2020, competiție organizată de UEFA și rezervată echipelor naționale de eFotbal, care se dispută prin intermediul KONAMI eFootball PES 2020, la care participă toate asociațiile naționale de pe continent. România a reușit să câștige Grupa B, în care s-au mai aflat Portugalia, Slovenia, Scoția și Liechtenstein. Partidele s-au disputat în două manșe, turul pe 9 martie, returul pe 23 martie. Pe 9 martie, echipa României, reprezentată de Adrian Urma, Cristian Radu, Cezar Amitricioaiei și Valentin Enciu,a învins Portugalia cu 2-1 și Liechtenstein cu 7-1, a remizat cu Scoția (1-1) și a pierdut cu 1-3 în fața Sloveniei. În retur, România a obținut victorii pe linie, 5-4 cu Portugalia, 6-1 cu Scoția, 4-0 cu Slovenia și 8-0 cu Liechtenstein.

US Open, varianta soft

Federația americană de tenis (USTA) a decis după 42 de ani să schimbe suprafața terenurilor de la Flushing Meadows, pe care se desfășoară US Open, cu una mai lentă. Americanii au renunțat la obișnuitul DecoTurf, un „hard” rapid, aplicat pe terenurile de la Billie Jean King National Tennis Center din Corona Park, din 1978. Ei au optat pentru Laykold, o suprafață mai lentă, similară cu cea de la Miami Open. Contractul este valabil pentru următoarele cinci ediții ale turneului. Deocamdată nu se știe dacă și turneele importante din US Open Series, Rogers Cup de la Toronto/Montreal și Western&Southern Open de la Cincinnati, toate cu terenuri Pro DecoTurf, vor urma exemplul US Open, Dacă nu va fi afectat de pandemia de coronavirus, US Open ar urma să se desfășoare între 31 august și 13 septembrie.

Plecat spre Togo, ajuns în Benin

Atacantul togolez Emmanuel Adebayor a fost plasat în izolare la un hotel în Benin, după ce a plecat din Paraguay pentru a ajunge în Togo, din cauza pandemiei de coronavirus. El trebuie să rămână în izolare la un hotel din Benin, alături de alți 84 de pasageri ai zborului său care a făcut escală în capitala Cotonou. „Este ca și cum aș fi acasă. Nu mă deranjează deloc”, a declarat Adebayor, în vârstă de 36 de ani, fost jucător la Tottenham și Real Madrid. În februarie, Adebayor a semnat cu echipa Olimpia Asuncion, campioana Paraguayului. El a precizat că „decizia e a reveni în Togo a fost luată pentru a petrece în țara sa carantina impusă de Guvernul paraguayan”.

Formula 1 în variantă redusă

Calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 urmează să cuprindă în acest an între 15 și 18 curse, în ciuda amânărilor și anulărilor apărute din cauza pandemiei de coronavirus, a anunțat ieri Chase Carey, președintele societății care gestionează competiția. Inițial, sezonul 2020 avea în program un număr record de 22 de Grand Prix-uri, însă șase au fost deja amânate, iar două anulate. Prima cursă prevăzută momentan în calendar este Grand Prix-ul Canadei, din14 iunie, în contextul în care sezonul urma să înceapă inițial pe 15 martie, în Australia. În principiu, ultimul Grand Prix al anului urmează să se deruleze la sfârșitul lunii noiembrie, la Abu Dhabi, însă Chase Carey a precizat că se așteaptă ca sezonul să se prelungească după data de încheiere prevăzută inițial în weekend-ul 27-29 noiembrie.

S-au interzis antrenamentele

Federația Scoțiană de Fotbal a ordonat cluburilor sale să înceteze orice activitate din cauza pandemiei Covid-19. După ce a întrerupt competițiile până la 30 aprilie, federația interzice cluburilor și să organizeze ședințe de antrenament pentru a respecta astfel indicațiile privind distanțarea socială. Săptămâna trecută, proprietarul clubului scoția Heart of Midlothian a anunțat reducerea cu jumătate a salariilor jucătorilor și stafului. În Scoția, la Glasgow Rangers este legitimat și Ianis Hagi.

Autor:

Luminița Turcu

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.