Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: S-a trezit Dinamo

Ziarul de Vrancea
22 sep 2020 1114 vizualizări

Formația Dinamo a învins, în deplasare, cu scorul de 3-1 (0-0), echipa Gaz Metan Mediaș, în ultimul meci al etapei a patra a Ligii I. Golurile au fost marcate de Gonzalez ('48), Sorescu ('74) și Camara ('83)pentru Dinamo, respectiv Cardoso ('88) pentru Gaz Metan.În minutul 74

Sorescu a executat o lovitură de la 11 metri, Buzbuchi a respins în față, iar dinamovistul a reușit să trimită mingea în poartă. La încheierea etapei a patra, Universitatea Craiova conduce în clasament cu 12 puncte, urmată de CFR Cluj (10). FCSB (9), FC Botoșani (8), FC Voluntari (7), Gaz Metan (6), Poli Iași (6) etc

Arbitri pentru CFR și FCSB

Meciurile echipelor CFR Cluj și FCSB din turul trei preliminar al Ligii Europa vor fi conduse de arbitri din Polonia, respectiv Azerbaidjan. Meciul Djurgarden - CFR Cluj, programat, joi, de la ora 20.00, în turul trei preliminar al Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Polonia, care îl avea la centru pe Bartosz Frankowski. Dacă trece de Djurgarden în turul trei preliminar, CFR Cluj va evolua în play-off cu învingătoarea meciului dintre Kuopio PS (Finlanda) și Suduva (Lituania). Azerul Aliar Aghaev va conduce la centru meciul FCSB - Slovan Liberec, programat, joi, de la ora 20.30, din turul trei preliminar al Ligii Europa. FCSB trebuie să treacă în turul trei preliminar de Slovan Liberec, iar apoi în play-off va juca împotriva învingătoarei din meciul dintre APOEL (Cipru) și Zrinjski (Bosnia și Herțegovina).

Achiziție bună a Academicii

Academica Clinceni continuă campania de achiziții, iar cel mai nou jucător sosit este mijlocașul Petrișor Petrescu. Mijlocașul în vârstă de 27 de ani a evoluat pentru FC Hermannstadt în sezonul precedent. În acest debut de an competițional a reușit două pase decisive. În meciul Dinamo – FC Hermannstadt (1-1) l-a servit pe Jo pentru deschiderea scorului, iar în partida FC Hermanntadt – Academica Clinceni (2-2) a pasat decisiv tot pentru primul gol al meciului.Petrișor Petrescu a înscris împotriva echipei din Clinceni în meciul retur din sezonul regulat, ediția precedentă de campionat, când a punctat în minutul 59.

Pleacă Ofosu, revine Ongenda

Patronul FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat, ieri, că jucătorul Hervin Ongenda va reveni la FC Botoșani, după ce s-a despărțit de Chievo Verona. În același timp, Reagy Ofosu va pleca la Konyaspor, echipă din prima ligă turcă.Hervin Ongenda, 25 de ani, a fost transferat, în ianuarie, de FC Botoșani la Chievo Verona. Atacantul juca la FC Botoșani din iunie 2018 și avea contract până la 30 iunie 2020. Atacantul cu cetățenie germană și ghaneză Reagy Ofosu, 29 de ani, a venit la Botoșani în vara anului 2019, după a mai jucat în Spartak Trnava (Slovacia), NK Istra (Croația), NEC Nijmegen (Olanda) și Grödig (Austria).

Victorie la masa verde

CSM Arcada Galați a câștigat la masa verde, scor 3-0, meciul cu Kastela din Liga Campionilor la volei masculin, deoarece echipa croată nu a făcut testul Covid-19.Partida era programată, astăzi, de la ora 18.00. „Echipa croată a dat dovadă de un neprofesionalism nemaîntâlnit la acest nivel. Kastela a venit fără test Covid efectuat, dar a dorit să-l facă la noi și rezultatele să fie cunoscute până cu 2 ore înainte de începutul meciului. Acest lucru nu a fost posibil iar meciul a fost câștigat de noi cu 3-0“, a declarat Marius Pârvu - șef secție volei.

Roma și-a făcut-o cu mâna ei

AS Roma a pierdut la masa verde, scor 0-3, meciul cu Verona, disputat, sâmbătă, în deplasare, în prima etapă a campioantului italian Serie A. Pe teren, scorul a fost 0-0. Judecătorul sportiv din Serie A a aplicat această sancțiune clubului din Roma pentru că l-a folosit pe mijlocașul Amadou Diawara, deși acesta nu era inclus pe lista celor 25 de jucători ai echipei, potrivit gazzetta.it. Jucătorul figura pe lista suplimentară a fotbaliștilor sub 22 de ani, deși el a împlinit 23 de ani în iulie, și nu pe cea principală, unde ar fi trebuit să fie.

Scandal la Roland Garros

Tenismenul bosniac Damir Dzumhur (114 ATP)vrea să-i dea în judecată pe organizatorii turneului de la Roalnd Garros, după ce l-au exclus din calificări. Dzumhur a fost exclus din competiție după ce antrenorul său, Petar Popovici a fost testat pozitiv. Popovici a susținut că este vorba despre un test fals pozitiv, pentu că el a mai fost depistat infectat cu noul coronavirus, în iulie. Din acest motiv, Popovic a cerut să fie supus unui nou test, fiind puțin probabil să contracteze de două ori virusul Sars-Cov-2, dar organizatorii au refuzat și l-au exclus și pe el și pe jucătorul său de la Roland Garros. Cei doi au revenit în Serbia și Popovic a decis să se retesteze, iar rezultatul a fost negativ. Dacă și a doua oară va fi negativ, Dzumhur și Popovic vor da în judecată pe organizatori. 

Morata se întoarce la Juventus

Atacantul spaniol Alvaro Morata a ajuns la Torino, în noaptea de luni spre marți, el urmând să semneze un contract cu Juventus, unde a mai jucat în perioada 2014/2016. Morata va fi împrumutat de Atletico Madrid pentru un sezon contra sumei de zece milioane de euro.Împrumutul este însoțit și de o opțiune de cumpărare de 45 de milioane de euro. În locul lui Morata, Atletico ar urma să-l achiziționeze pe Luis Suarez, scrie presa spaniolă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.