Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rotariu are oferte

Ziarul de Vrancea
17 dec 2018 449 vizualizări

 Dorin Rotariu se află într-un moment crucial al carierei. Blocat la AZ Alkmaar, acolo unde nu joacă, și fără a vedea vreun interes din partea clubului-mamă, FC Bruges, mijlocașul are de ales între trei oferte: una din Belgia, una din Olanda și cea venită din partea FCSB.

După ce impresarul lui Dorin Rotariu a dezvăluit la ProSport LIVE că va avea o discuție decisivă cu conducerea lui AZ Alkmaar, dar și că trei echipe sunt pe urmele sale, presa din Olanda și Belgia a actualizat situația jucătorului prin intermediul dezvăluirilor lui Dragoș Boboc.     Două  publicații care au scris de-a lungul timpului despre Dorin Rotariu, au dezvăluit și numele unei echipe la care ar putea ajunge fotbalistul de 23 de ani. înainte de a fi transferat de FC Brugge, de la Dinamo, Heerenveen l-a dorit, iar conducerea clubului a redevenit interesată de nepotul lui Iosif Rotariu.

Gheata, în loc de balon

Decarul Barcelonei nu a reuit să urce pe podium în lupta pentru Balonul de Aur, a fost al cincilea cel mai bun fotbalist din lume în anul 2018, însă i-a luat revanșa din punctul de vedere al numărului de goluri reuite în Europa.  Cu 34 de goluri in sezonul trecut, Messi a primit "Gheata de Aur", pentru a cincea oară în carieră. Astfel, argentinianul l-a depăit pe eternul rival, Cristiano Ronaldo, care are patru trofee în palmares. Sunt la cea mai bună echipă din lume, am lângă mine cei mai buni jucători din lume, iar acest lucru face să fie mai uor să câtig aceste premii"

Concurență pentru Ionuț

Genoa îi poate aduce un concurent lui Ionuț Radu (21 de ani), românul fiind, în acest sezon, titular incontestabil în poarta echipei antrenate în prezent de Cesare Prandelli.  Potrivit italienilor de la Gazzetta dello Sport, ”Grifonul” l-ar putea aduce pe Jandrei (25 de ani), portarul brazilian al celor de la Chapecoense. Novo Hamburgo și Atletico Tubarao sunt echipele la care a mai evoluat portarul. În acest sezon, Radu l-a ținut pe bancă pe veteranul Federico Marchetti (35 de ani), care a evoluat în cinci meciuri la începutul sezonului, respectiv ultimul meci din Cupă, pierdut la lovituri de deopartajare în fața celor de la Virtus Entella, formație ce evoluează în Serie C. În urma acelei partide, antrenorul Ivan Juric a fost demis, iar în locul său a fost adus Prandelli.

Oaspeți, puși la curățat zăpada

Rugbiștii echipei engleze Northampton Saints, care ar fi trebuit să dispute partida cu Timișoara Saracens, din grupele European Rugby Challenge Cup, au ajutat la deszăpezirea unei zone de pe aeroportul Traian Vuia pentru ca aeronava lor să poată decola. “O călătorie pe care nu o vom uita niciodată. După șase ore de stat în avion am fost rugați să ajutăm la îndepărtarea zăpezii pentru o nouă încercare de a decola”, a scris Joy Neville, prima femeie arbitru care a oficiat un meci de rugby de bărbați, pe contul său de Twitter. Neville a postat și un film în care apar jucătorii de la Northampton Saints îndepărtând zăpada de pe pistă. Ea a criticat inițial și faptul că oficialii din Timișoara nu au reușit să deszăpezească terenul pe care ar fi trebuit să aibă loc partida dintre Timișoara Saracens – Northampton Saints.

PAOK își continuă seria

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Levadiakos, în etapa a XIV-a a campionatului Greciei.  Pentru PAOK au marcat Prijovic (‘41) și Biseswar (‘46), iar pentru Levadiakos a înscris Zisopoulos (75). La PAOK, Alin Toșca a fost integralist. PAOK, fără niciun eșec în actuala ediție, are un avans de opt puncte în clasament față de echipa de pe locul doi, Olympiakos Pireu.

Simona își mărește echipa

Simona Halep își reorganizează echipa, după ce a încetat colaborarea cu Darren Cahill. Astfel, lui Florin Segărceanu, Andrei Cristofor și Teo Cercel li s-a alăturat Vasile Antonescu, un sportiv clasat pe locul 818 în ierarhia ATP. Cei doi au mai colaborat și în 2017, când Simona nu începea foarte bine sezonul și nu lega două victorii în primele patru turnee ale anului. Pierdea în primul tur la Australian Open și era eliminată în tururile secunde ale competițiilor de la Shenzen, St. Petersburg și Indian Wells. Anunțul colaborării a fost făcut de Simona  , prin intermediul unor postări pe Instagram. Antonescu (28 de ani) a participat în 2018 la mai multe turnee de tip ”Futures”, la dublu și la simplu. Cea mai bună clasare în proba individuală a fost locul 465, iar la dublu 362. Simona Halep se menține pe primul loc mondial, ajungând la săptămâna cu numărul 59 pe prima poziție.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.