Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Români sub cele cinci cercuri

Ziarul de Vrancea
31 iul 2021 577 vizualizări

În concursul de atletism, Bianca Ghelber (71, 72 m), s-a calificat în finala la ciocan, însă fetele de la lungime au ratat: Alina Rotaru (6,51 m) și Florentina Iușco (6,36 m) *echipa de tenis de masă a României s-a calificat în sferturile de finală, învingând Egiptul cu 3-0, punctele fiind aduse de Bernadette Szöcs, Elizabeta Samara și dublul Samara/ Daniela Monteiro. *Alin Alexuc-Ciurariu a fost învins, ieri, de triplul campion olimpic Mijain Lopez (Cuba) în meciul de debut la categoria 130 kg, în cadrul competiției de lupte greco-romane. Lopez s-a impus cu 9-0 în confruntarea din optimi cu românul.Alin va evolua în recalificări cu iranianul Armin Mirzazadeh, iar în caz de victorie va lupta pentru medalie.

Campioni olimpici la gimnastică

Ieri au avut loc primele finale pe aparate. Campioni au ieșit Artem Dogopiat (Israel) la sol (masculin), Rebeca Andrade (Brazilia), la sărituri, Max Whitlock la cal cu mânere, Nina Derwael (Belgia) la paralele. Din ambele finale feminine s-a retras Simone Biles, cvadruplă campioană olimpică. Ea nu va concura nici la sol, urmând să anunțe o decizie privind finala la bârnă, de mâine, în care va concura și Larisa Iordache.

Podiumuri în întrecerile de tenis

Simplu masculin: 1.Alexander Zverev (Germania; 2. Karen Hacianov (Rusia); 3.Pablo Carreño (Spania); Simplu feminin: 1. Belinda Bencic (Elveția); 2.Marketa Vondrousova (Cehia); 3.Elina Svitolina (Ucraina); Dublu masculin; 1. Nikola Mektic / Mate Pavic (Croația); 2. Marin Cilic / Ivan Dodig (Croația); Marcus Daniell / Michael Venus (Noua Zeelandă); Dublu feminin: 1. Barbora Krejcikova / Katerina Siniakova (Cehia); 2.Belinda Bencic /Viktorija Golubic (Elveția); 3.Laura Pigossi/Luisa Stefani (Brazilia); Dublu mixt: Anastasia Pavliucenkova / Andrei Rublev (Rusia) –Elena Vesnina/ Aslan Karațev (Rusia); 3.Ashleigh Barthy / John Peers (Australia).

 

Mexic și Brazilia în semifinale

Reprezentativele Mexicului și Braziliei s-au calificat, sâmbătă, în semifinalele turneului olimpic de fotbal de la Tokyo, fază în care vor fi adversare. Mexic a învins în sferturi selecționata Coreei de Sud, scor 6-3.Brazilia s-a impus în fața naționalei Egiptului, scor 1-0. Golul a fost marcat de Cunha, în minutul 37.În cealaltă semifinală se vor întâlni Japonia și Spania, în 3 august, la Saitama. Meciul pentru medalia de bronz se va disputa în 6 august, la Saitama, iar finala mare în 7 august, la Yokohama.

Pentru cine ținem pumnii?

Astăzi, la Jocurile Olimpice de la Tokyo România concurează la atletism, tenis de masă și canoe. În concursul atletic, Claudia Bobocea ia startul, la ora 3:47 în primul tur al calificărilor probei de 1500 m. La canoe dublu 1000 m, Cătălin Chirilă și Mihalache participă în serii, în jur de ora 04:10. Dacă se califică, după ora 6:00 cei doi vor evolua în semifinale. În fine, la ora 8:30, echipa feminină de tenis de masă (Elizabeta Samara, Bernardette Szöcs și Daniela Dodean-Monteiro) vor întâlni de la ora 8:30 echipa Hong Kong pentru calificarea în semifinale.

Ianis a făcut safteaua

Fotbalistul echipei Glasgow Rangers, Ianis Hagi, a înscris un gol în meciul câștigat, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în fața formației Livingston, în prima etapă a campionatului Scoției. Hagi a deschis scorul, în minutul 8. Celelalte goluri au fost marcate de Wright ('79) și Roofe ('90).Ianis Hagi a fost înlocuit de Wright în minutul 32, el acuzând dureri la gleznă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.