Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Roche, lider în „La Vuelta”

Ziarul de Vrancea
25 aug 2019 920 vizualizări

Irlandezul Sam Bennett (Bora) a câștigat la sprint etapa a III-a a Turului Spaniei, disputată între Ibi și Alicante pe o distanță de 188 km, etapă care a cuprins și două cățărări.

El a fost urmat de Edward Theuns (Trek-Segarfredo) și Luka Mezgec (Mitchelton). Prima etapă a Turului a fost un contratimp pe echipe câștigat de Astana, iar a doua, etapă plată, a revenit columbianului Nairo Quintana (Movistar). Tricoul roșu, de lider al clasamentului general, aparține irlandezului Nicholas Roche (Sunweb), urmat de Quintana (la două secunde) și un alt columbian, Rigoberto Uran (Education First), la opt secunde.

A doua victorie a voleibalistelor

Naționala de volei feminin a României a învins duminică, la Budapesta, reprezentativa Estoniei, cu scorul de 3-1 (23, -30, 19, 21), în ce-l deal treilea meci jucat în grupa C a Campionatului European. Până în prezent, România a pierdut cu 0-3 în fața Olandei și a învins cu același scor, 3-1, echipele Ungariei și Estoniei. Celelalte partide ale tricolorelor sunt programate astfel: România – Croația (27 august, 21.30) și România – Azerbaidjan (29 august, 16.30). Primele patru clasate din grupă se califică în faza optimilor de finală ale competiției găzduite, între 23 august – 8 septembrie, de Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. România a jucat ultima dată la Campionatul European în 2015, iar cel mai bun rezultat al echipei tricolore datează din 1963, când a obținut medalia de bronz.

Cosmin Matei, în fabrica lui Hagi

Cosmin Matei (27 de ani) a devenit, luni, noul jucător al celor de la FC Viitorul. Fostul mijlocaș de la Dinamo, ultima oară la Gençlerbirligi, a semnat un contract pe doi ani cu echipa lui Gheorghe Hagi. Viitorul și-a întărit mijlocul echipei după plecarea lui Ianis Hagi la Genk. Cosmin Matei l-a convins pe Gică Hagi să-l ia la Viitorul după o discuție în care i-a transmis că nu va mai face greșelile trecutului. În vârstă de 27 de ani, Cosmin Matei a mai evoluat în carieră pentru Farul Constanța, FCSB, Astra, Dinamo București, Atromitos Atena, NK Istra 1961 (Croația) și Gençlerbirligi. Cosmin Matei este dublu câștigător al Cupei României și are în palmares și o Supercupă a României. A evoluat pentru naționalele de juniori U17 și U19, pentru naționala de tineret U21, precum și pentru prima reprezentativă, unde are două selecții.

Guimaraes, doar remiză

Formația Vitoria Guimaraes a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susținut, duminică, pe teren propriu, în compania echipei Famaliçao, în etapa a ultimul de dinaintea confruntării cu CSB, din returul play-off-ului Ligii Europa. Pentru Guimaraes a marcat Joao Carlos Teixeira, în minutul 50, iar pentru Famaliçao a punctat Fabio Martins, în minutul 70. Formația FCSB a remizat, în 22 august, la Giurgiu, scor 0-0, cu echipa Vitoria Guimaraes, în prima manșă a play-off-ului Ligii Europa. Returul va avea loc joi, de la ora 22.00, la Guimaraes.

Arbitru italian la Praga, Hațegan fluieră în Norvegia

Italianul Gianluca Rocchi va conduce la centru meciul Slavia Praga - CFR Cluj, programat, mâine, de la ora 22.00, în returul play-off-ului Ligii Campionilor. Gianluca Rocchi va fi ajutat de asistenții Filippo Meli și Giorgio Peretti. Ovidiu Hațegan a fost delegat la partida de Liga Campionilor dintre Rosenborg și Dinamo Zagreb, care se va disputa astăzi, la Trondheim. În tur, la Zagreb, croații s-au impus cu scorul de 2-0. La meciul la care va dispune și de tehnologia VAR, Hațegan îi va avea ca asistenți pe Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce al patrulea oficial desemnat a fost Sebastian Colțescu. Joi, Radu Petrescu va conduce partida Zoria și Espanol, din Liga Europa. În tur, la Barcelona, spaniolii s-au impus cu scorul de 3-1. Asistenți vor fi Radu Ghinguleac și Mircea Grigoriu, iar al patrulea oficial delegat este Marcel Bîrsan.

Djokovic vine la Cupa Davis

Liderul ATP Novak Djokovic va participa la faza finală a Cupei Davis, care se va desfășura conform noului format, în noiembrie, la Madrid. Căpitanul echipei Serbiei, Nenad Zimonjic, s-a declarat încântat să împărtășească această “veste fantastică”. În perioada 18-24 noiembrie, Serbia va juca la Madrid în grupa A, cu Franța și Japonia.Deținătoarea Cupei Davis este Croația, care va evolua în grupa B, cu Spania și Rusia. Câștigătoarele celor șase grupe și două echipe de pe poziția secundă cu cele mai bune cifre în ceea ce privește seturile câștigate se vor califica în sferturile de finală.

 

Gest emoționant al lui Sinisa

După 40 de zile petrecute în spital, antrenorul Sinisa Mihajlovic, care se luptă cu leucemia, a stat pe banca echipei Bologna la meciul cu formația Chievo Verona, scor 1-1, din prima etapă a campionatului Italiei. Mihajlovic le-a făcut o surpriză jucătorilor și a venit la meciul cu Chievo, deși este internat în spital pentru a urma ședințe de chimioterapie.Slăbit, dar foarte emoționat, antrenorul a fost apaludat de toți spectatorii la intrarea pe teren. El s-a întors ieri la spital. La 13 iulie, Sinisa Mihajlovic a anunțat că suferă de leucemie, dar va rămâne la conducerea formației italiene. În vârstă de 50 de ani, Sinisa Mihajlovic și-a prelungit în iunie contractul cu Bologna, acum valabil până în 2022.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.