Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Răzvan Lucescu, în finală cu niponii

Ziarul de Vrancea
22 oct 2019 1023 vizualizări

Formația saudită Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, s-a calificat, marți, în finala Ligii Campionilor Asiei, trecând în semifinale de echipa Al Sadd din Qatar, scor 4-1 în tur și 2-4 în retur.

Meciul tur a avut loc la 1 octombrie, la Doha. Marți, pentru Al Hilal au marcat Al Dawsari (’13) și Gomis (’25). Pentru Al Sadd au înscris Akram (’17), Nam (’19), Al Haydos (’20) și Khoukhi (‘90Â3). În finală, Al Hilal va întâlni echipea japoneză Urawa Red Diamonds care a câștigat meciurile cu echipa chineză Guangzhou Evergrande, scoruri 2-0, 1-0.

Hagi dezminte o bârfă

Tehnicianul echipei FC Viitorul, Gheorghe Hagi, a precizat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al grupării constănțene, că nu a fost contactat de conducerea FRF pentru preluarea postului de selecționer. “În urma afirmațiilor făcute în cadrul unei emisiuni la postul DigiSport, sunt nevoit să revin cu noi precizări față de echipa națională și față de suporterii României. Nu am fost niciun moment contactat de cineva de la Federația Română de Fotbal pentru postul de selecționer, așa cum s-a afirmat în acea emisiune și nu am avut niciun fel discuție cu cineva de la federație. - Sunt doar invenții, se creează noi subiecte false și constat, din păcate, că deși mi-am spus clar punctul de vedere în ultimele zile, se continuă pe aceeași linie”, se arată în comunicat.

Firfirică, campion militar

Atletul Alin Firfirică a fost medaliat cu aur la proba de aruncare a discului, la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan. Medalia câștigată de Firfirică este prima de aur pentru România, în cadrul competiției din China. Pregătit de antrenoarea Daniela Costian, Alin și-a continuat în China seria de evoluții excelente din această toamnă. Clasat pe locul IV la Campionatul Mondial de seniori de la Doha, Alin Firfirică a cucerit medalia de aur la Wuhan cu o aruncare de 63,88 metri, performanță reușită din a patra încercare. În acest concurs Alin a mai avut alte două aruncări depășite, iar celelalte trei au măsurat astfel: 62,35m, 61,70m, 60,99m. Pe locurile II și III ale probei s-au clasat doi sportivi din Rusia: Aleksei Khudiakov – 61,64m și Viktor Butenko – 59,65m. Au participat 12 sportivi. Aurul lui Alin Firfirică reprezintă a șasea medalie cucerită de România la Wuhan.

Roglic, ciclistul anului

Rutierul sloven Primoz Roglic încheie anul 2019 pe primul loc în clasamentul mondial al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI), dat publicității după ultima cursă a sezonului din World Tour, desfășurată în China.Roglic, câștigătorul cursei Tirreno-Adriatico, al Turului Romandiei și Turului Spaniei, i-a devansat pe francezul Julian Alaphilippe, danezul Jakob Fuglsang și columbianul Egan Bernal, revelația acestui an și câștigătorul Turului Franței. Primul român din ierarhie este Eduard-Michael Grosu (Delko Marseille Provence), pe 241, iar Serghei Țvetcov (Floyd's pro Cycling) e pe 286. În ierarhia echipelor, prima poziție a revenit formației belgiene Deceuninck-Quick Step, care a înregistrat cele mai multe victorii pe parcursul anului (68).

 

Când se joacă „El Clasico”?

El Clasico dintre FC Barcelona - Real Madrid, programat inițial în acest weekend, a fost amânat și se va disputa la 18 decembrie. Meciul a fost amânat din cauza situației tensionate din Catalonia. Partida FC Barcelona – Real Madrid contează pentru etapa a zecea a campionatului Spaniei, decizia fiind luată de Comitetul de Competiții al federației. Meciul urma să fie primul pentru FC Barcelona acasă după condamnarea la închisoare a liderilor separatiști catalani pentru rolul lor în tentataiva de secesiune a Cataloniei în 2017.

Clujenii au pornit cu dreptul

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a obținut o victorie, marți, în primul meci disputat în grupa G a FIBA Europe Cup, scor 86-80 în deplasare cu formația Sodertalje, campioana Suediei. În etapa următoare, U BT Cluj va întâlni, la 29 octombrie, pe teren propriu, echipa Balkan Botevgrad, campioana Bulgariei.Cea de-a patra echipă din grupă este Enisei Krasnoiarsk (Rusia). În FIBA Europe Cup joacă și vicecampioana CSU Sibiu și campioana CSM Oradea, în grupa D, alături de Bahceșehir Istanbul (Turcia) și Fribourg Olympic, campioana Elveției.

Ultrașii murdăresc și Liga Tinerilor

Șase suporteri ai echipei Bayern München și un agent de pază au fost răniți în violențele care au avut loc, marți, la meciul de UEFA Youth League cu Olympiakos, disputat în Grecia și arbitrat de Marius Avram. Potrivit L’Equipe, în minutul 84, când oaspeții conduceau cu 4-0, aproximativ 80 de huligani greci, purtând cagule și folosind bâte, au pătruns pe teren și s-au dus în sectorul în care se aflau fanii echipei oaspete, pe care i-au atacat. Șase fani ai formației germane au fost răniți, dar și un agent de pază. Marius Avram a întrerupt meciul aproximativ 20 de minute după incidente. La reluarea jocului, scorul fiind unul categoric și toți cei de față afectați de incidente, jucătorii celor două echipe s-au strâns la mijlocul terenului și încheiat într-un mod amical jocul, ca la un antrenament. Olympiakos riscă sancțiuni dure după aceste violențe.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.