Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Pușcaș s-a întors cu gol

Ziarul de Vrancea
3 mar 2021 679 vizualizări

Reading a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Blackburn, în etapa a XXXIV-a a campionatului englez Championship. Revenit pe teren după o accidentare, George Pușcaș a fost titular și a marcat, în minutul 24. Internaționalul român, în vârstă de 24 de ani, a jucat ultima dată la 7 noiembrie 2020. El a suferit o „hernie sportivă” (pubalgie atletică, o afecțiune a mușchilor inghinali). O altă veste bună pentru selecționerul Mirel Rădoi în vederea meciurior din preliminariile Cupei Modniale din 2022, programate la finalul acestei luni, este că Pușcaș a jucat tot meciul.

Doljeni și gorjeni în semifinale

CS Universitatea Craiova a învins, marți, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Chindia Târgoviște, calificându-se în semifinalele Cupei României. A marcat Cîmpanu în min. 25.A doua echipă calificată în semifinale este Viitorul Pandurii Târgu Jiu care a învins în deplasare cu 3-1 formația „U” Cluj. Golurile formației antrenate de Flavius Stoican au fost marcate de Tegle ('69 – penalty), Paraschiv ('77, '86), după ce „U” deschisese scorul prin, Golan în primul minut. „U”a jucat în zece oameni din min.74, când a fost eliminat Luchin.

A treia finală

Echipa de volei feminin Volei Alba Blaj a învins miercuri, în deplasare, formația ungară 1. MCM-Diamant Kaposvar, scor 3-1 (-23, 18,25, 21), în manșa retur a semifinalelor Challenge Cup și s-a calificat în finala competiției. Adversara din finală va fi Sistem9 Yesilyurt Istanbul, echipă la care joacă și Alexia Căruțașu. În tur, Volei Alba Blaj s-a impus cu scorul de 3-0, iar cu dublă victorie obține calificarea în finala Challenge Cup.Campioana României se află la a treia finală europeană în ultimii patru ani, după cele din 2018 (finala Ligii Campionilor) și 2019 (finala Cupei CEV).

După Ivireanu, hop și Kiseleff

La meciurile internaționale dintre selecționatele de rugby ale României și Rusiei va fi decernată Cupa Kiseleff, trofeu acordat în onoarea contelui rus Pavel Kiseleff, a anunțat, miercuri, Federația Română de Rugby.Trofeul va fi pus în joc în toate meciurile directe, internaționale, disputate la nivel de seniori, mai puțin cele ce au loc la Cupa Mondială de Rugby și în play-off-ul de calificare la această competiție. Trofeul este transmisibil, prima câștigătoare a acestuia urmând să se decidă sâmbătă, 6 martie, pe Stadionul din Soci, la partida din prima etapă a Rugby Europe Championship 2021. Acest trofeu se alătură astfel celui care se pune în joc la meciurile cu Georgia, Cupa Antim Ivireanu.

Dezamăgire în final

Echipa de handbal masculin Dinamo București a fost învinsă marți, în deplasare, de formația Tatran Preșov, scor 32-27 (18-11), în ultimul meci din grupa B a European League. Dinamoviștii rataseră anterior calificarea în optimile de finală ale competiției. Principalii marcatori ai partidei au fost Rabek 8 goluri, pentru gazde, respectiv Bannour 11, pentru Dinamo. „n urma rezultatului, Dinamo București încheie grupa B pe locul V cu 7 puncte, ratând faza optimilor de finală, în care au ajuns Fuchse Berlin (14 puncte), USAM Nimes (12), IFK Kristianstad (11) și Sporting (10).

Vin Ferrari, în loc de șampanie

Piloții de Formula 1 nu vor mai sărbători cu șampanie pe podium, după ce Carbon, producător din regiunea franceză Champagne, nu și-a prelungit contractul cu administratorul drepturilor comerciale ale Marelui Circ.Astfel, ia sfârșit o tradiție care dura de peste 50 de ani în Formula 1. Carbon a avut contract timp de trei ani cu Formula 1 și a înlocuit Moet&Chandon, în 2017.Locul șamaniei care era nelipsită la festivitățile de premiere organizate după curse, cu excepția celor din Orientul Mijlociu, va fi luat de un alt vin spumant, produs de Ferrari, în regiunea italiană Trentino. Metoda prin care se obține vinul Ferrari este asemănătoare cu cea de obținere a șampaniei, dar băutura nu poate fi denumită la fel, deoarece strugurii nu provin din regiunea Champagne.

Buffon mai joacă doi ani

Portarul echipei Juventus Torino, Gianluigi Buffon, în vârstă de 43 de ani, a declarat, într-un interviu pentru The Guardian, că va mai juca până cel târziu în iunie 2023. „În mintea mea există cu adevărat un semn de stop, o limită, și anume iunie 2023. Aceasta este data maximă. Însă aș putea și să îmi închei activitatea în patru luni”, a spus Buffon. Gianluigi Buffon are contract cu Juventus până la sfârșitul acestui sezon, însă e posibil să fie prelungit.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.