Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Pușcaș marchează, Reading pierde

Ziarul de Vrancea
12 feb 2020 1029 vizualizări

Atacantul român George Pușcaș a marcat un gol pentru formația Reading, care a fost învinsă de liderul West Bromwich Albion cu scorul de 2-1, miercuri seara, pe teren propriu, în etapa a 32-a a a ligii secunde engleze de fotbal. Pușcaș a deschis scorul în min. 11, din penalty, dar Matheus Pereira (26) a restabilit egalitatea, echipa oaspete marcând golul victoriei în debutul reprizei secunde, prin Kyle Bartley (49).

Internaționalul român, care a jucat tot meciul, a ajuns lașapte goluri marcate în acest sezon, în 25 de partide în Championship. Pușcaș nu mai marcase din data de 30 noiembrie, când a reușit cel mai rapid hat-trick din istoria clubului.

În clasament, pe primul loc se află West Bromwich Albion, cu 62 puncte, urmată de Leeds United, 56 puncte și Fulham FC, 56 puncte. Reading FC ocupă locul 16, cu 39 de puncte.

Nedelcu s-a răzgândit

Finanțatorul FCSB, Gigi Becali, a declarat că mijlocașul Dragoș Nedelcu s-a răzgândit și nu mai vrea să meargă în Ungaria, la echipa MOL Vidi.„Băiatul a vorbit cu taică-său și s-a răzgândit. A zis că nu a mai vrut să semneze. A făcut vizita medicală, a făcut tot, și apoi s-a răzgândit. Așa a zis că nu mai vrea, dar mai sunt două zile în care poate decide,” a declarat Gigi Becali, la Digisport.Dragoș Nedelcu, 22 de ani, este la FCSB din vara anului 2017, după ce anterior a evoluat la FC Viitorul. Becali a plătit două milioane de euro pentru el.

Nu se amână JO

Toshiro Muto, președintele Comitetului de Organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, a declarat că nu este luată în calcul varianta amânării sau anulării JO, el precizând că există multe “zvonuri iresponsabile” în contextul răspândirii coronavirusului.“Aș vrea să spun clar că nu luăm în calcul amânarea sau anularea Jocurilor Olimpice. Am vrea să ne coordonăm cu guvernul și să acționăm cu calm”, a spus Muto. Din cauza coronavirusului mai multe evenimente sportive care ar dfi trebuit să aibă loc în China au fost fie anulate fie mutate în alte țări. În Japonia nu s-a înregistrat până acum niciun deces cauzat de coronavirus, dar s-au semnalat 28 de cazuri de persoane infectate.

Amendă redusă la recurs

Comisia de Recurs a FRF a decis desființarea în parte a deciziei din septembrie a Comisiei de Disciplină și Etică, de penalizare a FC Botoșani cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formați la nivel național la o partidă cu CFR Cluj. Amenda a fost redusă la 20.000 de lei. La 27 septembrie, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis ca FC Botoșani să fie amendată cu 30.000 de lei pentru nerespectarea regulii numărului de jucători formați la nivel național, în meciul cu CFR Cluj, din șaisprezecimile de finală ale Cupei României. Potrivit articolului 45.7.2 din ROAF, echipele din Liga 1 au obligația să înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 6 jucători formați la nivel național și să folosească efectiv, pe toată durata jocurilor un jucător U21, format la nivel național, eligibil pentru echipa națională.FC Botoșani a aliniat doar cinci jucători formați la nivel național, la meciul cu CFR Cluj, pe care echipa moldoveană l-a câștigat la penaltiuri.

Ne bat ciprioții la juniori

Naționala Under-16 a României, antrenată de Daniel Mogoșanu, a pierdut amicalul disputat contra reprezentativei Ciprului cu scorul de 0-1. Partida s-a desfășurat pe stadionul Paralimni, iar unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 33 de Procopiou. A fost cel de-al doilea joc disputat între cele două naționale. În primul meci, care a avut loc marți, ciprioții s-au impus tot cu scorul de 1-0. Generația pregătită de Daniel Mogoșanu, formată din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2004, va participa în această toamnă în preliminariile EURO 2021. Tricolorii au fost repartizați în Grupa a douade calificare, alături de Italia, Slovenia și Albania. Gazda grupei va fi România, partidele urmând a se disputa în perioada 22-28 octombrie 2020,

Markovic, exilat la Clinceni

Academica Clinceni s-a înțeles cu Universitatea Craiova pentru împrumutul lui Jovan Markovic, un tânăr jucător care deja a debutat în Liga I. Atacantul în vârstă de 18 ani a evoluat în acest sezon în trei meciuri împotriva formațiilor FC Botoșani, Astra și Voluntari. Jovan Markovic a început fotbalul la CSS Corabia, trecând apoi la Universitatea Craiova. La 15 ani, Markovic a debutat pentru echipa mare a Universității în Cupa României. Adversar a fost Dacia Unirea Braila. Craiova a câștigat cu 2-0, golul doi fiind marcat din pasa lui Markovic.

Ziyech s-a transferat la Chelsea

Clubul Ajax Amsterdam a anunțat, ieri că a ajuns la un acord cu Chelsea pentru transferul jucătorului Hakim Ziyech la gruparea londoneză în data de 1 iulie. Suma de transfer este de 40 de milioane de euro și ar putea ajunge la 44 de milioane de euro. În funcție de factori variabili. Ziyech a fost achiziționat de Ajax Amsterdam în august 2016, de la Twente.

Milan vrea antrenor spaniol

Tehnicianul spaniol Marcelino ar putea prelua AC Milan din sezonul viitor, în locul lui Stefano Pioli, anunță presa din Spania.Marcelino Garcia Toral (54 ani) a antrenat ultima dată echipa Valencia, de la care a fost demis, la 11 septembrie, în urma unui conflict cu patronul clubului, Peter Lim. El a mai pregătit, printre altele, formațiile Zaragoza, Racing Santander, FC Sevilla și Villarreal.Stefano Pioli, în vârstă de 53 de ani, pregătește AC Milan din octombrie2019, după ce a mai antrenat echipe ca Parma, Chievo, Bologna, Lazio, Inter Milano și, ultima dată, Fiorentina, grupare de la care a demisionat la 9 aprilie.

Drama unui mijlocaș brazilian

Mijlocașul brazilian Gabriel, legitimat la Benfica Lisabona, suferă de o maladie care îi afectează grav vederea, astfel că nu se știe dacă va mai putea juca fotbal, relatează L'Equipe.Gabriel a fost diagnosticat cu paralizie a nervului cranian VI. Jucătorul a acuzat probleme de vedere la o zi după meciul Benfica – Famaliçao, din Cupa Portugaliei, astfel că s-a decis ca el să fie supus unor investigații complexe, în urma cărora s-a stabilit diagnosticul. Gabriel, în vârstă de 26 de ani, este legitimat la Benfica Lisabona din august 2018

Reprogramat din cauza Sabinei

Amânat duminică din cauza furtunii Sabine, meciul dintre Borussia Mönchengladbach și FC Köln a fost reprogramat pentru 11 martie, a anunțat liga germană de fotbal.Meciul va începe de la ora 18.30, pentru a nu se desfășura în același timp cu partidele din optimile Ligii Campionilor dintre PSG- Borussia Dortmund și Liverpool - Atletico Madrid.Meciul din campionatul Germaniei, dintre Borussia Mönchengladbach și FC Koln, prevăzut duminică de la 15.30, a fost amânat din cauza furtunii Sabine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.