Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Provocare pentru CFR

Ziarul de Vrancea
25 nov 2020 839 vizualizări

Astăzi, de la ora 22:00 are loc la Cluj partida din runda a IV-a a Ligii Europa (grupa A) dintre CFR Cluj și AS Roma. Clujenii au pierdut precedenta partidă disputată pe „Stadion Olimpico” din Cetatea Eternă cu 0-5

Ambele echipe au probleme de lot, cu predilecție în apărare din cauza accidentărilor și a contaminării cu noul coronavirus. Dan Petrescu ar putea alinia în acest meci echip: Bălgrădean – Susic, Manea, Ciobotariu, Camora – Itu, Djokovic, Pereira, Chipciu – Debeljuh, Rondon.Înaintea partidelor CFR – Roma și ȚSKA Sofia – Young Boys, clasamentul grupei A arată astfel:1.Roma – 7 p; 2. Young Boys – 4 p; 3. CFR – 4 p; 4. ȚSKA –1 p. Meciul de la Cluj poate fi urmărit pe canalele Digisport, Telekom și Look Plus.

Dăm medaliile înapoi

Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a retras, miercuri, medaliile de argint și de bronz, cucerite de Roxana Cocoș, respectiv Răzvan Martin la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, după ce ei au fost testați pozitiv la reanalizarea probelor. CIO precizează că Martin și Cocoș trebuie să returneze medaliile primite în urmă cu opt ani. Roxana Cocos, care a câștigat argintul la categoria 69 kg și Razvan Martin, medaliat cu bronz la categoria similară masculină, au fost găsiți dopați cu stanozolol (un steroid anabolizant), printre alte substanțe, la retestarea probelor prelevate în 2012.Un al treilea halterofil român, Gabriel Sincraian, care nu a terminat concursul la categoria 85 kg, la Londra 2012, a fost de asemenea descalificat, după ce testul său a ieșit pozitiv pentru aceleași substanțe. Foarte probabil, România va primi o suspendare pentru un an în baza „deciziei de la Tbilisi”, astfel că în cel mai bun caz doar doi halterofili tricolori vor putea participa la JO de la Tokyo.

Sorți la handbal masculin

CS Minaur va juca în turul al treilea al EHF European Cup (fosta Challenge Cup) la handbal masculin cu Parnassos Strovolou (Cipu), s-a stabilit în urma tragerii la sorți de ieri. Primul meci va avea loc la Nicosia, iar al doilea în Baia Mare (asta în cazul în care cele două cluburi nu vor conveni altceva sau dacă nu vor exista probleme legate de Covid-19).În aceeași fază a competiției, CSM București va evolua, primul meci în deplasare, cu Spor Toto SC (Turcia).Prima manșă a turului al treilea va avea loc pe 12/13 decembrie, returul urmând să se dispute o săptămână mai târziu. Vor fi, probabil, și cazuri în care anumite echipe nu se vor putea prezenta, la fel cum pot fi și duble disputate în aceeași țară.

Dinamo a spart gheața

Dinamo București a obținut primele sale puncte în competiția de handbal masculin EHF European League, după ce a învins echipa franceză USAM Nîmes Gard, cu scorul de 29-27 (14-15), în Grupa B. După două eșecuri și un meci amânat, Dinamo a reușit să se impună în fața puternicei formații franceze, grație unui final mai bun. Pentru Dinamo au înscris Jakov Vrankovic 5 goluri, Tudor Botea 4, Stefan Vujic 4, Mohamed Shebib 4, Nicușor Negru 7, Răzvan Gavriloaia 3, Rome Hebo 1, Octavian Bizău 1. Următorul meci al dinamoviștilor e programat în deplasare, pe 1 decembrie, cu Fuchse Berlin.

Numai Lewandowski contează la Bayern

FIFA a anunțat lista scurtă cu jucătorii nominalizați pentru trofeul The Best, care recompensează cel mai bun jucător din lume. FCLiverpool are patru jucători între cei 11 nominalizați, cei mai mulți, gruparea engleză fiind urmată de PSG, cu doi. De la câștigătoarea Ligii Campionilor, Bayern München, figurează pe listă numai atacantul polonez Robert Lewandowski. Jucătorii de pe lista scurtă sunt următorii: Thiago Alcantara (Spania / Liverpool), Cristiano Ronaldo (Portugalia / Juventus), Kevin de Bruyne (Belgia / Manchester City), Robert Lewandowski (Polonia / Bayern), Sadio Mané (Senegal / Liverpool), Kylian Mbappé (Franța / Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Argentina / Barcelona), Neymar (Brazilia / Paris St-Germain), Sergio Ramos (Spania / Real Madrid), Mohamed Salah (Egipt / Liverpool), Virgil van Dijk (Olanda / Liverpool).

Laporta vrea să revină la Barça

Juan Laporta, care a mai condus FC Barcelona în perioada 2003-2010, își va anunța, astăzi, candidatura la președinția grupării catalane, informează marca.com, care citează postul de radio RAC 1.Cât a fost conducătorul FC Barcelona, echipa a câștigat patru titluri naționaleo dată Cupa Spaniei, de trei ori Supercupa Spaniei, de două ori Champions League, odată Supercupa Europei, o dată Cupa Mondială a cluburilor. Laporta este cel care l-a adus la echipă pe antrenorul Pep Guardiola. În afara lui Laporta, și-au mai anunțat intenția de a candida Victor Font, Toni Freixa, Agusti Benedito, Jordi Farre, Fernandez Ala, Xavier Vilajoana și Pere Riera. Juan Rosell și Emili Rousaud și-ar putea anunța și ei candidatura în următoarele zile. În momentul de față, Víctor Font și-a prezentat cel mai mult proiectul, din care ar urma să facă parte Toni Nadal, unchiul tenismenului Rafael Nadal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.