Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Primul meci de Liga I al anului

Ziarul de Vrancea
9 ian 2021 696 vizualizări

FC Viitorul a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa FC Hermannstadt, în primul meci din 2021 disputat din Liga I, o restanță din etapa a XII-a.

Oaspeții au condus cu 1-0 prin golul marcat de Opruț în min. 19, golurile elevilor lui Mircea Rednic fiind reușite de Luckassen ('37) și Ciobanu ('84), ultimul fiind realizat cu un șut spectaculos de la 16 m, sub bară, după o pasă înapoi a aceluiași Luckassen. După 15 etapei, Viitorul are 20 de puncte și ocupă locul VI, iar FC Hermannstadt se află pe locul 14, cu 15 puncte.

Petrescu, pe post de SMURD la turci

Tehnicanul Dan Petrescu a semnat un contract valabil un an și jumătate, cu posibilitate de prelungire pe încă un sezon, cu Kayserispor. Venit de la Dubai, unde s-a aflat în vacanță, Petrescu a mers de la aeroportul din Kayseri (centrul Turciei) la complexul sportiv al echipei pentru a se întâlni cu președintele clubului, Berna Gozbași, și cu alți membri din conducerea grupării. Petrescu va conduce, astăzi, primul antrenament. Tehnicianul român îl înlocuiește la Kayserispor pe Samet Aybaba. După 17 partide disputate, echipa la care sunt legitimați Cristian Săpunaru, Silviu Lung și Denis Alibec ocupă locul 18, retrogradabil, cu 16 puncte, la trei punte de Genclerbirligi, de pe locul 17, care asigură menținerea în prima ligă turcă.

Despărțire cu scandal

Clubul Gaziantep a anunțat, duminică, despărțirea de antrenorul Marius Șumudică, informează site-ul oficial al grupării turce. Șumudică era antrenorul echipei din Gaziantep din vara anului 2019 și mai avea contract până în mai. Formația ocupă locul IV în clasament, cu 31 de puncte din 17 meciuri, la trei puncte de liderul Beșiktaș (16 jocuri). Gaziantep a avut o serie de multe meciuri fără înfrângere, oprită, sâmbătă, în deplasare, de Sivasspor, scor 2-1. În ciuda rezultatelor bune obținute, plecarea antrenorului român s-a făcut după un scandal izbucnit între el și președintele clubului, cu privire la prelungirea contractului.

Gigi Mulțescu a răbufnit

Gheorghe Mulțescu a declarat, duminică, la Digi Sport, că l-a deranjat foarte mult faptul că prima tranșă din drepturile de televizare a fost împărțită între ei de spaniolii de la conducerea FC Dinamo. „Pe mine m-a deranjat un lucru extraordinar de mult. După ce am reușit să salvăm echipa de la retrogradare și echipa să aibă posibilitatea să beneficieze și de drepturile de televizare, spaniolii au împărțit prima tranșă între ei. În perioada aia, când ajungeam acasă de la Săftica dormeam cu masca, să nu îi dau ceva soției. Salvăm echipa de la retrogradare și tu nu ne dai nimic?”, a spus Mulțescu.

Hagi, din nou titular

Glasgow Rangers a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-0), formația Aberdeen, în etapa a XXIII-a a campioantului scoțian de fotbal.Morelos a marcat cele două goluri ale oaspeților, în minutele 32 și 50, iar Kennedy a redus din handicap ('57). Gazdele au jucat în inferioritate numerică din minutul 25, când a fost eliminat Hedges. Tavernier (Rangers) a ratat un penalti, în minutul 28. La oaspeți, Ianis Hagi a fost titular și a evoluat până în minutul 82, când a fost înlocuit. Rangers este lider detașat, cu 65 de puncte, după victoria consecutivă cu numărul 15. Rivala Celtic a jucat numai 19 meciuri și ocupă locul 2, cu 43 de puncte.

Răsturnare de scor

ormația Bayern München a fost învinsă, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 2-3 de echipa Borussia Mönchengladbach, într-un meci din etapa a XV-a a campionatului Germaniei, în care a condus cu 2-0. Bayern a marcat prin Lewandowski (’21, din penalty) și Goretzka (’26). Borussia a revenit și s-a impus prin golurile înscrise de Hofmann (’35, ‘45Â2) și Neuhaus (’49).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.