Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Peșcheșul lui Alibec

Ziarul de Vrancea
19 ian 2021 766 vizualizări

Atacantul Denis Alibec a marcat ambele goluri în meciul câștigat de echipa antrenată de Dan Petrescu, Kayserispor, cu 2-0, în fața campioanei en titre, Istanbul Bașakșehir, ieri pe teren propriu, în etapa a XX-a a campionatului Turciei

Denis Alibec a marcat în minutele 42, din pasa lui Gustavo Campanharo, și 77, din pasa lui Pedro Henrique. Internaționalul român, care a fost înlocuit în min. 79, a reușit primele sale goluri în campionat pentru echipa aflată la al doilea meci sub comanda lui Dan Petrescu. Fundașul Cristian Săpunaru a fost integralist la gazde. În clasament, Kayserispor este pe locul 17, primul deasupra zonei retrogradării, cu 19 puncte după 19 jocuri. Bașakșehir, cu un sezon mult sub așteptări, ocupă locul 13, cu 23 de puncte după 19 jocuri.

 

Vasile a fost instalat

Tehnicianul Adrian Vasile (38 de ani), care este în prezent antrenor principal al formației CSM București, a fost instalat oficial, ieri,în funcția de selecționer al primei reprezentative de handbal feminin a României. Acesta a semnat un contract valabil până în 20 decembrie 2021 cu Federația Română de Handbal. Fost handbalist, Adrian Vasile a evoluat timp de 9 ani la Steaua București, formație cu care a câștigat un titlu, trei Cupe ale României și Cupa Challenge. Ca antrenor, el a fost secund al echipei de handbal feminin CSM București între 2014 și 2019, perioadă în care gruparea din Capitală a câștigat Liga Campionilor (2016). În octombrie 2019, el a fost instalat antrenor principal al formației CSM București, după demisia suedezului Tomas Ryde, funcție pe care o ocupă și în prezent. În paralel, Adrian Vasile a fost și antrenor secund al echipei naționale de handbal feminin a Muntenegrului alături de Per Johansson între 2017 și 2020.

Drăgușin prinde și Supercupa

Presa italiană anunță că fundașul Merih Demiral s-a accidentat și locul lui în echipa Juventus ar putea fi luat de tânărul Radu Drăgușin, la meciul cu Napoli din Supercupa Italiei. Jucătorul român de 18 ani a fost deja titular într-un meci, în Cupa Italiei, în urmă cu o săptămână, partidă câștigată de Juve, cu scorul de 3-2, după prelungiri, în fața formației Genoa, în optimile competiției. ntrenorul Andreea Pirlo are mari probleme de lot înaintea finalei de joi (ora 22.00). În fară de jucătorul turc, el nu poate conta nici pe De Ligt, Cuadrado, Sandro și Dybala.

Messi a scăpat cu două etape

Argentinianul Lionel Messi, vedeta și căpitanul echipei FC Barcelona, a primit o suspendare pentru două meciuri după ce a fost eliminat în partida cu Athletic Bilbao, din finala Supercupei Spaniei, pierdută de catalani cu 3-2 duminică seara, scrie dpa. În finalul prelungirilor (120Â1), Lionel Messi a fost eliminat după o lovitură cu mâna aplicată lui Villalibre, acesta fiind primul cartonaș roșu primit de starul argentinian într-un meci oficial în tricoul grupării „blaugrana”. Sancțiunea a fost confirmată de Federația Spaniolă de Fotbal (RFEF) marți. Messi va rata astfel meciul cu Cornella, de joi, din Cupa Regelui, și partida cu Elche, din weekend, din La Liga.

Mandzukic revine în Serie A

AC Milan a anunțat, ieri că atacatul Mario Mandzukic (34 de ani) a semnat un contract până la finalul sezonului, cu opțiune pentru încă un an. El revine în Serie A, unde a mai jucat, la Juventus Torino, timp de patru sezoane și jumătate. Manduzkic era liber de contract din luna iulie, de la plecarea sa de la echipa qatariotă Al Duhail, unde evolua din ianuarie 2020. La AC Milan, atacantul croat va evolua cu numărul 9..

Lovitură pentru Lukașenko

Federația Internațională de Hochei pe Gheață a retras Republicii Belarus organizarea Campionatului Mondial din mai și iunie, iar autoritățile de la Minsk consideră această decizie „nefondată”. Oficialii de la Minsk au denunțat și transformarea competițiilor sportive într-un „instrument de discordie și de presiune pentru a face pe plac politicienilor”. Federația Internațională de Hochei pe Gheață a retras organizarea CM la presiunea opozanților și sponsorilor, care denunță represiunea politică din Belarus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.