Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Pas la Mondialele de atletism

Ziarul de Vrancea
28 mar 2020 627 vizualizări

World Athletics (WA), federația internațională de atletism, a anunțat luni amânarea cu un an a Mondialelor programate pentru luna august 2021 la Oregon (SUA), în contextul în care s-a confirmat organizarea JO de la Tokyo 2020 în perioada 23 iulie - 8 august a anului următor.

„În contextul pandemiei de coronavirus, World Athletics susține reprogramarea JO 2020 de la Tokyo în perioada 23 iulie - 8 august 2021, deși acest lucru înseamnă și amânarea cu un an a Mondialelor de atletism de la Oregon, prevăzute inițial pentru 6 - 15 august 2021. Trebuie să fim flexibili și să ajungem la un compromis, iar acum vom începe discuții cu organizatorii Mondialelor de atletism pentru a pregăti competiția pentru vara anului 2022”, se arată într-un comunicat al WA.

 

Fotbalul din Belarus prosperă

Federația de fotbal din Belarus a încheiat un neașteptat contract de cedare a drepturilor de televizare a meciurilor din prima ligă, în urma deciziei ca întrecerea internă să continue, în ciuda pandemiei de coronavirus, Societăți din zece țări, între care Rusia, India și Israel, au cumpărat drepturile TV ale campionatului în care cele mai cunosocute echipe sunt Dinamo Minsk și BATE Barîsau. „Este o situație fără precedent”, a declarat Alexander Aleinik, un purtător de cuvânt al federației. Din prima ligă a Belarusului, singura din Europa care se desfășoară în contextul pandemiei de coronavirus, s-au scurs două etape. Belarus se numără printre puținele țări care nu au impus restricții pentru prevenirea propagării coronavirusului. Până acum, s-au înregistrat în această țară 94 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2.

Virusul l-a terminat

Clubul Olimpia Satu Mare a anunțat, pe site-ul oficial, că fostul fotbalist Avram Goia a încetat din viață din cauza coronavirusului. “Cu surprindere și tristețe am aflat despre trecerea în neființă a fostului atacant al Olimpiei Satu Mare din perioada anilor 80, Avram Goia. Din informațiile pe care le avem, cauza decesului este virusul care ne ține în case”, se arată pe site-ul clubului. Goia, născut în 1959, era stabilit de mulți ani în Spania și acolo a contactat virusul care i-a adus sfârșitul. Avram Goia a bifat șase prezențe în Divizia A ediția 1978-1979 și a marcat un gol.

Mureșan s-a autosuspendat

Iuliu Mureșan, președintele FC Hermannstadt, aflat în autoizolare, a decis ca începând de luni, să își suspende înțelegerea contractuală cu gruparea sibiană. Măsura va fi aplicată în funcție de cât va fi menținută starea de urgență provocată de virusul COVID-19 în România, se arată pe pagina de Facebook a grupării sibiene. Din 16 martie, FC Hermannstadt a suspendat antrenamentele echipei până la reluarea Ligii I.

Invitație pentru doctori

Clubul AS Roma va invita 5.000 de cadre medicale la primul meci pe care îl va disputa pe teren propriu după pandemia de coronavirus.De asemenea, personalul medical care luptă în aceste zile cu periculosul virus Sars-CoV-2 va beneficia de tarife reduse la meciurile echipei, în sezonul viitor.AS Roma a donat Spitalului ”Lazzaro Spallanzan”i din Capitală opt aparate de respirație artificială și opt paturi medicale, în valoare de 530.000 de euro, în urma unei strângeri de fonduri la care au participat jucătorii și angajații clubului. Gruparea romană intenționează să doneze în viitor o cotă din biletele vândute la meciuri pentru dotarea corespunzătoare a spitalelor. Italia este țara în care au murit cei mai mulți oameni din cauza bolii Covid-19, peste 10.000 de persoane.

Salariile scad, acțiunile cresc

Acțiunile clubului Juventus au crescut, luni, la deschiderea ședinței de tranzacționare, cu aproape opt la sută, la 0,797 euro pe unitate, după ce gruparea a decis diminuarea salariilor jucătorilor.Această creștere s-a produs în contextul în care bursa de la Milano scădea cu aproape doi la sută. Ulterior, acțiunile au scăzut, creșterea înregistrată fiind sub cinci la sută, la 0,77 euro pe unitate. Clubul Juventus a anunțat, sâmbătă, un acord istoric, prin care jucătorii și antrenorul Maurizio Sarri au acceptat să nu fie plătiți patru luni, pentru a diminua efectele pandemiei de coronavirus asupra bugetului grupării.

Au vrut să-și infecteze piloții

Helmut Marko, influentul consilier al patronului echipei austriece de Formula 1 Red Bull, miliardarul Dietrich Mateschitz, a vrut să organizeze o tabără în care să-și infecteze piloții cu coronavirus, cu scopul de a-i imuniza. Din fericire, managerii echipei pentru care concurează olandezul Max Verstappen, 22 de ani, și thailandezul Alexander Albon, 24 de ani, au respins periculoasa idee. „Avem patru piloți de Formula și opt sau zece juniori. Ideea era de a organiza o tabără unde am fi putut trece peste acest timp oarecum mort din punct de vedere psihic și fizic. Și ar fi fost timpul ideal ca infecția să vină. Piloții sunt toți tineri puternici și sănătoși. În acest fel, ei ar fi fost pregătiți în orice moment în care acțiunea începe. Și poți fi gata pentru ceea ce probabil va fi un foarte dificil campionat odată ce va începe”, a declarat austriacul de 76 de ani, pentru canalul ORF. Ideea lui Marko nu a fost pe placul echipei conduse de britanicul Christian Horner.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.