Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: „Pandi”, lângă „Reghe”

Ziarul de Vrancea
24 oct 2021 612 vizualizări

Basarab Panduru completează stafful tehnic al Universității Craiova și va avea funcția de antrenor secund în cadrul clubului, a anunțat, ieri, clubul craiovean. „Pandi citește foarte bine jocul adversarului, e un antrenor secund care mă ajută pe mine să construiesc tactica pentru următorul meci. E cel mai corect om pe care l-am întâlnit. Nu cred că se punea problema să nu vină lângă mine la un moment dat, pentru că avem o relație foarte apropiată și ne-am înțeles foarte bine, el fiind omul care mă ajută enorm când iau anumite decizii. E un om care spune totul direct, nu are niciun fel de teamă, iar mie îmi plac oamenii de genul acesta în stafful meu”, a declarat antrenorul Laurențiu Reghecampf.

Clinceni, ciuca bătăilor

Formația UTA a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 3-0, echipa Academica Clinceni, în etapa a XIII-a a Ligii I. Golurile au fost marcate de Hora ('21, 45Â1) și Miculescu ('38).În minutul 38, portarul de la Academica Clinceni, Dobre, a făcut o gafă incredibilă. UTA a executat un corner de pe partea stângă, portarul a reușit să rețină în primă fază mingea, apoi a scăpat-o din mâini inexplicabil, iar David Miculescu a îndeplinit doar o simplă formalitate și a trimis mingea în poartă.

Sorți la handbal

Echipele de handbal masculin Potaissa Turda, Minaur Baia Mare și CSM Focșani și-au aflat luni adversarele din turul 3 al European Cup, la tragerea la sorți de la Viena. Potrivit tragerii la sorți, cele trei echipe românești vor juca astfel: KH Besa Famgas (Kosovo) - AHC Potaissa Turda, CSM Focșani - Haukar (Islanda) și RK Partizan (Serbia) - Minaur Baia Mare. De asemenea, după disputarea partidelor retur din turul II al European League la handbal feminin, EHF a anunțat partidele și programul din turul următor, în care vor evolua și trei echipe românești: SCM Râmnicu Vâlcea - Super Amara Bera Bera, Storhamar Handball Elite – Gloria Buzău, Debrecen VSC – Măgura Cisnădie. Câștigătoarele din dubla manșă se vor califica în grupele European League,

Verstappen se îndreaptă spre titlu

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câștigat marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, duminică, la Austin. El și-a mărit avansul în clasamentul Campionatului Mondial față de rivalul său la titlu, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), clasat pe locul al doilea.

Aceasta este a opta victorie în actualul sezon pentru pilotul de 24 de ani și a 18-a din carieră). Verstappen s-a impus în premieră pe Circuitul Americilor din Austin. Coechipierul său, mexicanul Sergio Perez, a completat podiumul. Următoarea cursă a sezonului va fi Marele Premiu al Mexicului, pe 7 noiembrie.


Olandezii zburători pe pistă

Ciclistul olandez Harrie Lavreysen a dominat proba de sprint, la Campionatelor Mondiale de velodrom, impunându-se în finala individuală, duminică la Roubaix (Franța), în cea de-a cincea și ultima zi a competiției, în fața compatriotului său Jeffrey Hoogland (2-0). În finala mică, locul 3 a revenit francezului Sebastien Vigier, care l-a întrecut pe germanul Stefan Boetticher (2-1). În întrecerea feminină, germanca Lea Sophie Friedrich și-a adjudecat titlul în proba de keirin, disputată în absența campioanei olimpice, olandeza Shane Braspennincx, care a părăsit competiția în turul precedent. Italianul Elia Viviani a câștigat cursa masculină cu eliminare, urmat de portughezul Iuri Leitao și rusul Serghei Rostovțev

 

„Teatrul viselor” a amuțit

Manchester United a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 0-5 (0-4), de Liverpool, în etapa a IX-a a campionatului englez Premier League. Au marcat: Keita ('5), Jota ('13), Salah ('38, '45Â5, '50). De la gazde, Pogba, care a intrat pe teren la pauză, a fost eliminat în minutul 60, după o intrare dură asupra lui Keita. Fotbalistul echipei din Liverpool a fost scos cu targa de pe teren după atacul francezului. Cristiano Ronaldo a marcat în minutul 52, dar reușita portughezului a fost anulată pentru ofsaid.

 

Cu vaccin, sau carantină

Jucătoarele nevaccinate împotriva noului coronavirus vor putea participa la Australian Open, primul turneu de Grand Slam din 2022, cu condiția de a efectua o perioadă de carantină și teste regulate, potrivit unui e-mail al WTA. Foarte probabil, această măsură se va aplica și în cazul tenismenilor, astfel că sârbul Novak Djokovic, locul I ATP, despre care se crede că nu este vacinat, va putea participa la competiția din ianuarie 2022.Această informație contrazice declarațiile făcute de mai mulți înalți oficiali australieni, potrivit cărora jucătroii nevaccinați nu vor obține vize de intrare în țară.

OM se așteaptă la sancțiuni dure

Liga de fotbal profesionist din Franța (LFP) ar putea dicta sancțiuni dure, care pot ajunge până la depunctare, după ce fanii echipei Olympique Marseille au produs mai multe incidente la meciul cu PSG, desfășurat duminică, pe Stade Velodrome, în Ligue 1, și încheiat la egalitate, 0-0. Deja în vizorul Comisiei de disciplină a LFP din cauza incidentelor în care au fost implicați suporterii din Marsilia în timpul deplasării la Angers (0-0), la 22 septembrie, OM este acum cercetată pentru incidentele care au avut loc la derbiul cu PSG. Un suporter a pătruns pe teren în timpul meciului și l-a „fugărit” pe atacatul lui PSG Lionel Messi, totuși fără a-l atinge în vreun fel când l-a „prins”. De asemenea, mai mulți jucători parizieni au fost ținta unor obiecte aruncate din tribune în timpul partidei.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.