Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Pancu, mătrășit de la Rapid

Ziarul de Vrancea
7 mar 2020 727 vizualizări

Daniel Pancu nu mai este antrenorul echipei Rapid, el afirmând că a fost demis după eșecul cu CSM Reșița, scor 0-1.”Da, am fost la ședință și s-a luat decizia să ne despărțim.

Este vorba despre demitere pentru că eu, am mai spus, n-o să-mi dau niciodată demisia. Deși eram convins că putem promova, s-a considerat că poate este nevoie de o schimbare. Chiar dacă în prima repriză cu Reșița, echipa a jucat foarte bine”, a declarat Pancu, conform digisport.ro.Rapid a acumulat 37 de puncte în 23 de etape, în timp ce locul secund, ocupat acum de Mioveni, are 39 de puncte. Lider este UTA, cu 50 de puncte. Daniel Pancu a preluat echipa de la Constantin Schumacher, în 2018, în Liga a 3-a, și a reușit să promoveze în Liga 2.

Halep, jucătoarea lunii

Simona Halep, locul 2 în topul mondial, a câștigat ancheta WTA pentru desemnarea jucătoarei lunii februarie. La 22 februarie, Simona Halep, favorita numărul 1, a câștigat turneul de la Dubai pentru a doua oară în carieră, reușind să obțină al 20-lea titlu în circuitul WTA. Ea s-a impus, în finală, în fața sportivei Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA, scor 3-6, 6-3, 7-6. Alături de Halep au mai fost nominalizate olandeza Kiki Bertens, care și-a apărat trofeul câștigat anul trecut la Sankt Petresburg, și Arina Sabalenka din Belarus, care a cucerit trofeul de la Doha. În preferințele fanilor, Sabalenka a fost pe locul 2, iar Bertens, pe 3.

PSG – Dortmund, fără spectatori

Prefectura pariziană a anunțat, ieri, că meciul PSG - Borussia Dortmund, programat miercuri, de la ora 22.00, în manșa a doua a Ligii Campionilor, se va disputa fără spectatori, din cauza epidemiei de coronavirus. Clubul PSG a sperat până în ultima clipă că meciul se va juca cu fani în tribune, dezinfectându-și Stadionul, „Parc des Princes”. În acest sens, administratorii arenei au pulverizat produse de dezinfectare în toată arena, pe scaune, balustrade, scări de acces etc.Modul de disputare a partidelor, cu porțile închise, cu spectatori sau dacă vor fi amânate, este stabilit de autoritățile franceze, UEFA nefiind factor de decizie în această situație. În tur, la 18 februarie, Borussia Dortmund a învins, pe teren propriu, pe Paris Saint-Germain, cu scorul de 2-1. Borussia Dortmund a anunțat că va rambursa contravaloarea biletelor pentru fanii care urmau să fie prezenți la meciul cu Paris Saint-Germain, după ce întâlnirea se va disputa fără spectatori.

Suspendarea lui Lawson s-a anulat

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anulat luni suspendarea pe patru ani pentru dopaj dictată împotriva atletului american Jarrion Lawson, vicecampion mondial în 2017 la săritura în lungime. Lawson a fost controlat pozitiv la epitrenbolon, un steroid anabolizant, pe baza unui eșantion prelevat anul trecut. El a fost suspendat provizoriu începând din august 2018, primind ulterior o suspendare pe patru ani, în iunie 2019. Jarrion Lawson a cucerit medalia de argint la lungime cu ocazia Campionatelor Mondiale de la Londra, în 2017, cu o săritură de 8,44 m, fiind devansat de sud-africanul Luvo Manyonga. Cu un an înainte, americanul se clasase pe locul al patrulea la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru a explica rezultatul pozitiv al controlului său, Lawson a invocat consumul de carne de vită.TAS a estimat că această explicație este „mai mult decât probabilă” și a considerat că sportivul nu a comis „nicio greșeală și nicio neglijență”, iar „suspendarea sa este anulată”, a explicat tribunalul cu sediul la Lausanne.

LeBron nu joacă fără fani

 LeBron James, starul baschetului nord-american, a amenințat că nu va intra pe parchet în cazul în conducerea NBA va decide ca meciurile să se dispute fără spectatori, ca o măsură de prevedere împotriva epidemiei de coronavirus. Liga nord-americană de baschet a trimis în ultimele săptămâni o serie de informări francezilor din componența NBA, în care se evocă posibilitatea amânării meciurilor sau disputării acestora cu porțile închise, fără să furnizeze însă date precise. Perspectiva de a evolua într-o sală cu tribune goale nu îl încântă însă deloc pe „King James”. „Să joci un meci fără fani este imposibil. Eu nu voi juca”, a declarat jucătorul lui Los Angeles Lakers, care a depășit în weekend bariera de 34.000 de puncte înscrise în cursul carierei sale.”Eu joc pentru fanii care sunt în tribune. Dacă ei nu vor fi acolo, eu nu voi juca. Conducătorii pot face ceea ce vor”, a mai spus LeBron James.

Și suspendat, și părăsit

Australianul Denis Cotterell, care îl antrena pe înotătorul chinez Sun Yang de peste 10 ani, a întrerupt colaborarea cu acesta după suspendarea pe opt ani pentru dopaj, a declarat tehnicianul pentru Daily Telegraph din Sydney, Considerat unul dintre cei mai buni antrenori din lume, Denis Cotterell lucra cu triplul campion olimpic din 2008 și și-a susținut o lungă perioadă protejatul în fața suspiciunilor de dopaj. Denis Cotterell a afirmat pentru cotidianul din Sydney că s-a „retras”. Sun Yang, triplu campion olimpic, a fost suspendat opt ani pentru dopaj de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (Elveția), care a confirmat astfel sancțiunea dictată de Agenția Mondială Antidoping (WADA). TAS l-a găsit vinovat pe Sun de faptul că a refuzat să coopereze cu controlorii antidoping care l-au vizitat la domiciliu, în septembrie 2018, distrugând un eșantion cu această ocazie.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.