Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Opt eseuri marcate de “stejari”

Ziarul de Vrancea
9 iul 2017 463 vizualizări

Echipajul feminin de 8^1 al României a câștigat, ieri, medalia de aur la cea de-a treia etapă de Cupă Mondială de canotaj, găzduită de Lucerna. Echipajul tricolor, format din- Mihaela Petrila, Adelina Boguș, Viviana Bejinariu, Ioana Vrînceanu, Iuliana Popa, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Daniela Druncea, a devansat echipajele din Noua Zeelandă și Marea Britanie

Tot ieri, în cursa de două rame fără cârmaci, echipajul României, format din Mihai Țigănescu și Cosmin Pascari, a încheiat pe locul IV,  medalia de aur revenind Noii Zeelande. Un alt echipaj care a reprezentat România la Lucerna, cel masculin de dublu vâsle (Ioan Prundeanu și Marian Enache), s-a clasat pe locul V în finala B. Cea de-a treia etapă de Cupă Mondială, de la Lucerna, a fost cel mai important test înaintea Campionatului Mondial din SUA (Sarasota-Bradenton), între 24 septembrie și 1 octombrie.

Simona Halep ia locul Serenei

Simona Halep, locul doi mondial, va deveni după turneul de la Wimbledon, când Serena Williams va ieși din top 10, jucătoarea activă cu cele mai multe săptămâni consecutive între primele zece clasate. Halep a intrat în top 10 la 27 ianuarie 2014 și după terminarea turneului de la Wimbledon se va afla în a 182-a săptămână între primele jucătoare ale lumii. De când a ajuns în top 5, în primăvara anului  2014, Halep a petrecut doar nouă săptămâni sub această linie. De șapte săptămâni, românca este în top 4. Americanca Serena Williams este însărcinată și nu a mai jucat din ianuarie, când a câștigat turneul Australian Open. Williams va ieși din top 10 pentru prima dată după aprilie 2012. Ea se află între primele zece jucătoare ale lumii de 276 de săptămâni.

Senzațională victorie pentru Juventus

Echipa Juventus București, nou promovată în Liga I, a învins, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-2 (3-0), formația Fenerbahçe Istanbul, într-un meci amical.  Juventus a condus cu 3-0 la pauză, prin golurile reușite de Andrei Muscă (‘5), Liviu Băjenaru (‘17) și Ciprian Petre (4’3), Fener reducând din scor după pauză, prin internaționalul Mehmet Ekici (56, 67). În formația antrenată de Aykut Kocaman, au jucat fotbaliști binecunoscuți pe plan internațonal ca portarul Volkan, Mehmet Topal, Ozan Tufan, Mathieu Valbuena sau Robin van Persie. Fenerbahçe a terminat pe locul al treilea în ediția trecută a campionatului Turciei. Juventus va debuta în Liga I sâmbătă 15 iulie, pe stadionul ''Ilie Oană'' din Ploiești, contra echipei Dinamo (21,00).

 

Surpriza finlandeză din Austria

Finlandezul Valtteri Bottas a câștigat, ieri,  pe circuitul de la Spielberg, Marele Premiu al Austriei, a noua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta este al doilea succes în F1 din cariera lui Bottas. Finlandezul s-a impus și în etapa a patra, la Marele Premiu al Rusiei. Bottas a pornit din pole position în cursa de la Spielberg. Pe locul doi s-a clasat germanul Sebastian Vettel, iar pe poziția a treia a terminat austriacul Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton, care a pornit de pe poziția a opta a grilei, fiind penalizat, a încheiat al patrulea, iar pe cinci s-a clasat finlandezul Kimi Räikkönen.  Au abandonat Max Verstappen (Red Bull, Olanda), Fernando Alonso (McLaren-Honda, Spania), Kevin Magnussen (Haas-Ferrari, Danemarca) și Carlos Sainz (Toro Rosso-Renault, Spania). În clasamentul general al piloților conduce acum Sebaastian Vettel cu 171 p, urmat de Lewis Hamilton (151) și Valtteri Bottas (136 p). Lider la constructori este Mercedes (287 p), urmată de Ferrari (254) și Red Bull (152). Următoarea etapă, GP-ul Marii Britanii, va avea loc duminica viitoare, pe circuitul de la Silverstone.

 

Teste cu Spania, la handbal feminin

Naționala de handbal feminin a României, formată în principal din jucătoare mai tinere din lotul lărgit, a obținut o victorie și o înfrângere în meciuri amicale cu selecționata B a Spaniei, la Monzon. În primul meci amical, Spania B a câștigat cu scorul de 27-22 (12-13), iar duminică, în cea de-a doua partidă, tricolorele s-au impus cu scorul de 26-22 (13-13). Pentru acțiunea din Spania, antrenorul Ambros Martin a mizat pe multe jucătoare tinere din lotul lărgit tricolor, în timp ce ibericele au aliniat lotul B. România și Spania vor avea meciuri oficiale în toamna acestui an, în preliminariile Campionatului European din 2018. Tricolorele vor juca primele partide din grupa a IV-a preliminară, cu Austria (27 septembrie, la Râmicu Vâlcea) și cu Portugalia (1 octombrie, la Luso).

Bethanie se operează

Jucătoarea americană de tenis Bethanie Mattek-Sands, locul 103 WTA, a anunțat, sâmbătă, într-un mesaj video postat pe Facebook, că a suferit o ruptură de tendon și o deplasare a rotulei de la genunchiul drept în meciul cu Sorana Cîrstea din turul doi de la Wimbledon și nu va mai juca în acest an. Bethanie a plâns în timpul mesajului emoționant, povestind cum a trăit accidentarea și momentele de după. "Am stat acolo ceva timp, pentru mine parcă a fost o eternitate", a afirmat ea. Sportiva a vorbit și despre Sorana Cîrstea: “Îmi amintesc când a venit Sorana la mine, mi-a spus că totul va fi în regulă. Cred că este extraordinar, pentru că suntem toate adversare în circuit și totuși multe jucătoare sunt prietenele mele. În acel moment Sorana era acolo în calitate de prietenă a mea. Nu conta că eram în timpul unui meci. înseamnă mult pentru mine. Este o persoană extraordinară". Ea a anunțat că va merge la New York pentru a consulta un specialist înaintea operației.

Rooney s-a întors la Everton

Atacantul echipei Manchester United, Wayne Rooney, a revenit, ieri,la formația Everton, de la care a plecat în vara anului 2004. Rooney, în vârstă de 31 de ani, a venit liber de contract și a semnat o înțelegere pe două sezoane cu Everton. Wayne Rooney este un produs al clubului Everton și a fost cedat la Manchester United la vârsta de 18 ani, pentru care a marcat 253 de goluri în 559 de partide.

Atlet jamaican dopat

Atletul jamaican Jason Livermore, medaliat cu aur și cu bronz la Jocurile Commonwealth-ului, în 2014, a fost depistat pozitiv, a anunțat Agenția Antidoping din Jamaica. Livermore, în vârstă de 29 de ani, a fost găsit dopat în urma unui control în afara competițiilor, făcut în luna decembrie. O audiere în acest caz este programată la 11 septembrie. Jason Livermore a obținut aurul la Jocurile Commonwealth-ului la ștafetă 4x100 m, alături de Usain Bolt, Kemar Bailey-Cole și Nickel Ashmeade. El a câștigat medalia de bronz la Glasgow în proba de 200 de metri. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.