Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Olăroiu, aproape de titlu în China

Ziarul de Vrancea
2 nov 2020 885 vizualizări

Jiangsu Suning, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, s-a calificat în finala campionatului chinez, după ce a eliminat în penultimul act formația Shanghai SIPG

.Luni, în meciul din manșa a doua a semifinalelor, Jiangsu Suning s-a impus cu 2-1, după prelungiri și după ce în tur scorul a fost 1-1. Shanghai SIPG (au deschis scorul prin Yanh Shiyuan, dar jucătorii lui Olăroiu au marcat apoi de două ori, prin Wu Xi și Luo Jing , după ce au rămas în înferioritate numerică, în urma eliminării lui Abdugheni În finală, Jianhsu va întâlni echipa Gungzhou Evergrande a învins, luni, cu scorul de 3-1 (1-0), echipa Beijing Guoan, după ce în tur scorul a fost 1-1.

Testele de la Astra, anchetate la LPF

Liga Profesionistă de Fotbal anunță demararea unei anchete în legătură cu modalitatea în care au fost efectuate testarea și retestarea jucătorilor clubului Astra Giurgiu. „Liga Profesionistă de Fotbal a analizat situația apărută la partida Dinamo - Astra Giurgiu, din etapa a 9-a a Casei Liga 1 și precizează că a luat în calcul faptul că, la testarea efectuată de către lotul principal al echipei Astra, în ziua de 28 octombrie 2020, giurgiuvenii au anunțat depistarea a 15 jucători infectați cu virusul SARS-COV2, precum și a încă 12 fotbaliști după testarea lotului celei de-a doua echipe a clubului. Totodată, rezultatele retestării imediate a contacților depistați negativ la respectiva analiza medicală nu au fost disponibile în termenul stabilit prin regulile în vigoare, cu șase ore înainte de începerea meciului dintre Dinamo și Astra Giurgiu. Astfel, Liga Profesionistă de Fotbal anunță demararea unei anchete în legătură cu modalitatea în care au fost efectuate testarea și, respectiv, retestarea jucătorilor clubului Astra Giurgiu” se arată într-un comunicat al LPF. 

Focar de virus în curtea lui Lucescu

Clubul Dinamo Kiev a anunțat că încă șase jucători din lotul antrenat de Mircea Lucescu, între care mijlocașul Tudor Băluță, au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Ceilalți cinci jucători infectați sunt Gheorhie Țitaișvili, Denis Garmaș, Mikkel Duelund, Oleksandr Karavaev și Mîkola Șaparenko.De asemenea, antrenorul secund Emil Caras a fost și el testat pozitiv, împreună cu alte patru persoane din staff. Toate aceste teste au fost efecutuate la o clinică acreditată de UEFA, înainte ca echipa să plece în Spania, pentru meciul cu FC Barcelona, din etapa a III-a a grupei G a Ligii Europa. Dinamo Kiev a precizat, sâmbătă, că portarul Denis Boiko a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, iar în urmă cu o săptămână au mai fost anunțați ca fiind infectați portarul Gheorghi Bușan, 26 de ani, și fundașul stânga Vitali Mikolenko, 21 de ani, precum și de preparatorul fizic Vitali Kulibi.

Între Cheptegei și Duplantis

Ugandezul Joshua Cheptegei, deținătorul recordurilor mondiale în probele de 5.000, 10.000 m și 5 km pe șosea, și suedezul Armand Duplantis, deținătorul recordului mondial la săritura cu prăjina (6,18 m, din 15 februarie), figurează între cei zece candidați selecționați de World Athletics pentru trofeul de cel mai bun atlet al anului 2020. Alături de Cheptegei și Duplantis pe această listă se află americanii Noah Lyles (100 și 200 m), Donavan Brazier (800 m) și Ryan Crouser (aruncarea greutății), kenyanul Timothy Cheruiyot (1.500 m), ugandezul Jacob Kiplimo (semimaraton), suedezul Daniel Stahl (aruncarea discului), germanul Johannes Vetter (aruncarea suliței) și norvegianul Karsten Warholm (400 m garduri). Cheptegei și Duplantis sunt favoriți la votul ce va fi organizat de World Athletics pentru desemnarea celui mai bun atlet al anului, pe data de 5 decembrie.

„Nilă” se întoarce în țară

Atacantul Mihai Costea a semnat cu AFC Chindia și a căpătat drept de joc chiar de la meciul cu FCSB, programat aseară, în etapa a noua a Ligii I.Mihai Costea a mai jucat de-a lungul timpului la echipe precum Universitatea Craiova, FCSB, FC Voluntari, Al Ittihad Kalba sau Fujairah.

Pa, pa, Alaba!

Președintele clubului Bayern München, Herbert Hainer, a anunat că fundașului David Alaba nu i se va mai oferi prelungirea contractului, după ce jucătorul austriac nu a aceptat ultima propunere făcută de bavarezi. Bayern și Alaba au negociat mai multe luni prelungirea contractului internaționalului austriac, care expiră în vara anului 2021. Oferta făcută lui Alaba cu privire la durata contractului și la salariul său a fost „foarte bună, foarte corectă și competitivă”, a declarat Hainer la un post de televiziune german, duminică seară. Alaba, 28 de ani, avea termen să răspundă ofertei până la 31 octombrie, dar nu a făcut-o, astfel că Bayern a oprit negocierile.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.