Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Obișniuiți-vă fără spectatori!

Ziarul de Vrancea
16 oct 2018 516 vizualizări

Tricolorii lui Contra riscă să joace un nou meci din Liga Națiunilor fără spectatori

În urma partidei de pe Național Arena în fața selecționatei Serbiei, România s-ar putea alege cu o suspendare a terenului.  UEFA a anunțat deschiderea unei proceduri disciplinare după ce fanii au folosit materiale pirotehnice în primele minute ale remizei cu Serbia,  România a mai suferit recent din cauza sancțiunilor primite de la UEFA: a fost nevoită să joace fără spectatori primul meci din Liga Națiunilor, din septembrie, 0-0 cu Muntenegru la Ploiești. La jocul cu Serbia de duminică, un sector de 1.000 de locuri a fost închis din cauza unei scandări a fanilor români din meciul contra sârbilor de la Belgrad, "Kosovo e Serbia", repetată și la partida de pe Arena Națională. Acuzațiile care i se aduc României după ultimul meci sunt de rasism, xenofobie, invadarea terenului și folosirea de materiale pirotehnice.

 

Bolt, coleg cu Gavrilă ?

Campioana Maltei, FC Valetta, i-a propus un contract pe două sezoane lui Usain Bolt, a anunțat directorul general al grupării, Ghasston Slimen, la ESPN. La FC Valetta evoluează și românul Bogdan Gavrilă, care în sezonul trecut a jucat câteva meciuri pentru Politehnica Iași. "Un campion este mereu binevenit la FC Valletta. Noi credem că nimic nu este imposibil", a spus Slimen. Fostul atlet Usain Bolt, multiplu campion olimpic în probele de 100 și 200 de metri, dorește să devină jucător de fotbal, în Australia. El a marcat, vineri, primele goluri ca fotbalist, în victoria pe care echipa sa, Central Coast Miners, a obținut-o, cu scorul de 4-0 (2-0), cu South West United, într-un amical. În vârstă de 32 de ani, Usain Bolt este octuplu campion olimpic și deținător al recordurilor mondiale la 100 și 200 metri. Bogdan Gavrilă evoluează la FC Valetta din acest an.

Doi finaliști europeni la box

Adrian Preda și Alexandra Gheorghe vor boxa astăzi în finala Campionatului European de juniori. Preda, singurul pugilist roman medaliat la actuala ediție a CE de juniori de la Anapa a reușit sa schimbe medalia de bronz asigurată sâmbătă după victoria cu 3-2 in fata reprezentantului Ungariei, Zsolt Ziro. În finala de astăzi Preda va boxa cu rusul Tiulemcev Hunkerhov. În întrecerea fetelor, Alexandra Gheorghe a reușit o victorie de senzație, tot cu 3-2 in fata puternicei pugiliste din Rusia, Aleksandra Tihonova. În finala, Alexandra noaastră va boxa cu irlandeza Ellie Gartland. Din păcate, Ecaterina Dănilet (60 kg) a fost învinsă prin RSC în rundul al treilea de germana Ilona Sarembo. La categoria 80 kg, Petronela Schinte a pierdut rapid prin RSC 1 în fața englezoaicei Emily Asquith

 

 

 

Război fratricid pentru Postolachi

Federația de Fotbal din Republica Moldova nu renunță la gândul de a pune mâna pe Virgiliu Postolachi, atacantul de 18 ani de la Paris Saint-Germain care a primit deja cetățenie română. Românii și moldovenii se judecă la FIFA pentru a obține dreptul de a-l folosi pe atacantul născut la Edineț, iar un oficial din federația vecină rămâne ferm pe poziții: "Postolachi poate juca doar pentru Moldova sau pentru Franța, acolo unde trăiește de la trei ani. Regulamentul FIFA este clar, nu avem ce să negociem. Luptăm până la capăt pentru acest băiat născut în Moldova", a declarat Dragoș Hîncu pentru Libertatea, în timp ce un alt oficial al moldovenilor a anunțat că motivul din spatele luptei dure în care s-au angrenat moldovenii e legat de Mihai Stoichiță: "Avem boală pe el!", spune acesta, sub protecția anonimatului.

 

Șansă pentru Dobrogea Sud

HC Dobrogea Sud Constanța va juca cu HK Malmö în turul III preliminar al Cupei EHF, ultimul înaintea fazei grupelor, conform tragerii la sorți care a avut loc ieri, la Viena. Prima manșă va avea loc în Suedia, pe 17/18 noiembrie, iar returul, o săptămână mai târziu, la Constanța. Românii au avut șansă la tragerea la sorți, având în vedere că în urna posibililor adversari s-au aflat echipe precum THW Kiel, Magdeburg, St. Raphael sau Fuchse Berlin. La rândul ei, HK Malmö nu este de neglijat, dar este o echipă mult mai abordabilă în comparație cu numele prezentate. Suedezii au fost direct calificați în turul 3 și au anunțat EHF înaintea tragerii la sorți faptul că nu pot juca acasă decât în manșa tur, având în vedere că arena din localitate a fost rezervată o săptămână mai târziu unui alt eveniment internațional. Pentru Constanța, acest lucru vine ca o șansă în plus de a ajunge în grupele competiției, după ce anul trecut a avut o misiune mult mai dificilă cu Magdeburg. HK Malmö este la a doua prezență în cupele europene și are în lot cu excepția unui norvegian doar jucători din Suedia.

 

Doi lusitani la Hermannstadt

Formația FC Hermannstadt a anunțat, luni, că i-a transferat pe jucătorii portughezi Alves Miranda Jailton ”Kuca” și Pedro Manuel da Silva Moreira. Cei doi au semnat cu FC Hermannstadt contracte valabile până la finalul sezonului 2018/2019, cu posibilitate de prelungire.”Kuca” are 29 de ani și va evolua pe postul de aripă stânga. El are în palmares 17 selecții și două goluri în naționala de seniori a echipei Insulelor Capului Verde. Jucătorul a adunat aproape 100 de meciuri și 17 goluri în primul eșalon din Portugalia, dar și 12 jocuri și două goluri în Europa League cu Estoril și Belenenses.  Pedro Manuel da Silva Moreira are tot 29 de ani și este mijlocaș central. Acesta are in palmaresul său 10 meciuri în echipa națională de tineret a Portugaliei. Moreira are în palmares 114 meciuri în primul eșalon din Portugalia (7 goluri) și 117 în cel de-al doilea (6 goluri).

Anglia crește văzând cu ochii

Reprezentativa Angliei a învins, luni la Sevilla, cu scorul de 3-2, selecționata Spaniei, într-un meci contând pentru grupa A4 din Ligia Națiunilor.  Sterling (‘16 și ‘38) și Rashford  (2’9) au fost marcatorii Angliei, în timp ce pentru Spania au punctat Alcacer (‘58) și Ramos (‘90^7). În grupa A 2, Elveția a învins Islanda, în deplasare. În grupa B3, Bosnia Herțegovina a învins Irlanda de Nord, scor 2-0. Estonia și Ungaria au remizat, scor 3-3, iar Finlanda a învins Grecia, scor 2-0, în meciurile din grupa C2. În fine, în grupa D2, Belarus și R. Moldova au remizat, scor 0-0, iar Luxemburg a trecut de San Marino, scor 3-0.

Angelique a renunțat la Fissette

Jucătoarea germană de tenis Angelique Kerber, câștigătoare în acest an la Wimbledon, a anunțat, ieri că a pus capăt colaborării cu antrenorul Wim Fissette. "În ciuda succesului înregistrat de la începutul sezonului, această etapă este necesară din cauza divergențelor de opinii privind viitorul carierei lui Angelique Kerber", se arată într-un comunicat publicat de anturajul sportivei. Fost antrenor al lui Kim Clijsters, Simona Halep și Viktoria Azarenka, Fissette colabora cu Angelique Kerber din noiembrie 2017.

Messi duce Argentina cu zăhărelul

Atacantul Lionel Messi nu va juca pentru naționala Argentinei nici în meciurile amicale din luna noiembrie. După ce Lionel Messi s-a pus de acord cu selecționerul Lionel Scaloni să nu joace în meciurile din septembrie și octombrie, atacantul va lipsi și la partidele amicale cu Mexic din noiembrie. Potrivit postului TyC Sports, Messi preferă să petreacă mai mult timp alături de familie. El mai are ocazia de a juca în meciurile amicale din martie, însă participarea la Copa America 2019, din Brazilia, rămâne incertă.

Gemeni ucraineni și mafia pariurilor

Jucătorii ucraineni de tenis Gleb și Vadîm Alekseenko au fost suspendați pe viață de Tennis Integrity Unit pentru că au pariat pe rezultatele unor meciuri.  Gemenii Gleb și Vadîm Alekseenko au fost găsiți vinovați pentru că au pariat pe meciuri la turnee ITF Futures disputate între iunie 2015 și ianuarie 2016 în România, Rusia, Germania și Turcia. Cei doi au fost amendați și cu câte 250.000 de dolari. Vadîm ocupă în prezent locul 1113 în clasamentul ATP, iar fratele său este pe poziția 1724.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.