Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: O nouă lovitură pentru Corona

Ziarul de Vrancea
4 dec 2019 1049 vizualizări

Echipa brașoveană a fost suspendată din Cupa EHF, iar federația continentală nu a anunțat dacă locul său va fi preluat de o altă formație

Federația Europeană de Handbal a anunțat, ieri, că a inițiat procedurile legale împotriva clubului Corona Brașov, de unde 17 jucătoare au încălcat prevederile antidoping, prin folosirea unei proceduri interzise de oxigenare a sângelului cu terapie laser. Clubul a fost și suspendat din competițiile europene, unde urma să continue în grupele Cupei EHF, iar jucătoarele vizate nu au drept de joc nici pentru echipele naționale. EHF a informat clubul despre măsurile luate și procedurile inițiate, conform regulamentelor în vigoare, și recunoaște deciziile luate până în prezent de ANAD, care a suspendat 17 jucătoare până în prezent în urma audierilor. De asemenea, EHF a anunțat că jucătoarele vizate sunt suspendate din orice competiție patronată de forul continental – cupe europene și/sau cu echipele naționale. Clubul Corona Brașov a fost și el suspendat provizoriu, iar procedurile legale vor continua. Clubul poate înainta un apel, în maximum șapte zile.Forul european de profil urmează să anunțe și procedurile următoare privind componența grupei C din Cupa EHF, în care Corona s-a calificat după ce a eliminat echipa Gloria Bistrița în turul al treilea. În altă ordine de idei, Comisia de Disciplină a Federației Române Handbal a ridicat suspendarea în cazul a două jucătoare din lotul Coronei Brașov, în scandalul legat de folosirea unor metode de tratament interzise de WADA. În urma investigațiilor s-a stabilit că Andreea Chiricuță și Maria Gogîrlă nu au apelat la tratamentul cu laser intravenos.Jucătoarele echipei Corona Brașov au fost suspendate provizoriu de Comisia de Disciplină a FR Handbal, în urma scandalului legat de folosirea unor metode de tratament interzise de WADA. Clubul Corona a avut timp până ieri pentru a-și prezenta apărarea.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.