Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nominalizare prestigioasă

Ziarul de Vrancea
16 mar 2020 607 vizualizări

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Român a aprobat cu unanimitate de voturi, nominaliarea Georgetei Popescu, prima sportivă din lume care a câștigat titlul olimpic de tineret la monobob feminin, la premiul Piotr Nurowski.Distinctia „Piotr Nurowski”, oferită din 2011 celui mai valoros tânăr sportiv european, a fost creată de Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC) în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez, Piotr Nurowski, cel care a pierit în tragicul accident aviatic din aprilie 2010, de la Smolensk, când aeronava prezidențială a Poloniei s-a prăbușit și toți cei 88 de demnitari de la bord și 8 membrii ai echipajului au murit.

Ziua și transferul, la Vâlcea

Campioana en-titre SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat transferul handbalistei Shenia Minevskaja, care va juca pe postul de inter stânga. Jucatoarea provine dintr-o familie de campioni, tatal ei câștigand titlul olimpic în 1992, în timp ce mama a fost dublă campioană mondială, în 1986 și 1990. (ambii foști internaționali ai Uniunii Sovietice). Sportiva este nascuta la Minsk (Belarus) în 31 octombrie 1992 si are 183 cm inaltime. Este componenta a nationalei Germaniei.După o zi, clubul vâlcean a mai anunțat un transfer, Maren Nyland Aardahl. Norvegianca are 26 de ani, evoluează pe postul de pivot, iar în carieră a mai trecut pe la echipele Byasen Handball și SG BBM Bietigheim. În actuala ediție a Ligii Campionilor a marcat 20 de goluri.

Unde dai și unde crapă

Președintele clubului Trabzonspor, Ahmet Agoglu, se teme că o suspendare a campionatului Turciei va duce la o creștere mare a numărului de divorțuri. „În Turcia, fotbalul este cel ce permite oamenilor să liniștească, să se elibereze de stres, să se amuze. Dacă suspendăm campionatul pentru o durată lungă, de peste o lună, nu vom găsi destui judecători care să pronunțe divorțurile”, a declarat el. Autoritățile turce au impus ca meciurile să se dispute fără spectatori până la finalul lunii aprilie, iar ieri se studia posibilitatea amânării campionatului.

Roland Garros în septembrie?

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunțat, marți, amânarea celui de-al doilea turneu de Grand slam al anului, Competiția era programată între 24 mai și 7 iunie, iar noul interval propus de organziatori este 20 septembrie - 4 octombrie. WTA a anunțat, luni, suspendarea tuturor turneelor programate până la 2 mai, în contextul pandemiei de coronavirus. La 2 mai ar urma să înceapă Madrid Open, turneu organizat de Ion Țiriac. În afara turneelor de la Miami, Charleston, Bogota și Gudalajara, deja anulate, nu se vor desfășura la datele programate competițiile de la Stuttgart, Istanbul și Praga. O decizie în ceea ce privește reluarea activității în circuit va fi luată în săptămâna premergătoare Madrid Open.

S-a amânat și gimnastica

Campionatele Europene de gimnastică, feminine și masculine, programate în lunile aprilie și mai, au fost amânate de forul continental de profil, o decizie urmând a fi luată în privința reprogramării la finalul lunii viitoare. Forul european de profil (UEG) a anunțat, marți, amânarea mai multor evenimente majore, programate în următoarele două luni. Astfel, au fost amânate în vederea reprogramării CE de gimnastică feminină (Paris, 30 aprilie – 3 mai), CE de gimnastică masculină (Baku, 27-31 mai), CE trampolină (Goteborg, 7-10 mai) și CE gimnastică ritmică (Kiev, 21-24 mai). UEG a precizat că o decizie în privința acestora ar urma să fie luată la finalul lunii aprilie, în acest moment fiind mai importantă protecția sportivilor și fanilor în contextul răspândirii pandemiei Covid-19.

 

Premiu pentru etapă: carantina

După ce a câștigat ultima etapă a cursei Paris-Nice, ciclistul Nairo Quintana a anunțat că a revenit în Columbia și va sta la izolare 14 zile. „După ce am adus bucuria țării mele, urmează două săptămâni la izolare, lucru cerut de Guvernul meu”, a scris rutierul pe Twitter. Quintana a câștigat ultima etapă a cursei Paris-Nice, însă în clasamentul final s-a impus germanul Maximilian Schachmann.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.