Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Nistor boxează la Craiova

Ziarul de Vrancea
11 dec 2018 408 vizualizări

Singurul pugilist român care a devenit campion mondial în World Series of Boxing și AIBA Pro, Mihai Nistor, va boxa, la Sala Polivalentă din Craiova, în cadrul galei Dynamite Fighting Show.

Neînvins în ultimii nouă ani în România, devenind în fiecare an campionul național al greilor, Nistor se pregătește în prezent pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, acolo unde este unul dintre favoriții turneului. "Sunt bucuros că voi putea boxa în România, într-o gală televizată. Sper să lupt și în cursul anului în cât mai multe meciuri puternice în cadrul Dynamite. Am nevoie de ele pentru a fi în cea mai bună formă la Tokyo", a declarat omul care l-a făcut KO în trecut pe Anthony Joshua, actualul campion de necontestat al greilor în lume. Nistor va da piept la Craiova cu Ionel Oșvat, unul dintre cei cu care a disputat deja două finale de campionat național. În cadrul galei din Bănie vor mai lupta Cătălin Moroșanu, Andrei Stoica, Alex Filip, Bogdan Năstase, Amansio Paraschiv și mulți alții. Biletele sunt disponibile la casele Sălii Polivalente, dar și online pe bilete.ro.

Sorana n-a stat mult la Dubai

Jucătoarea de tenis Sorana Cîrstea, cap de serie numărul 7, a fost eliminată, ieri, în optimile de finală ale turneului ITF de la Dubai, dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Sorana a fost învinsă de chinezoaica Peng Shuai , scor 1-6, 1-6. Meciul a durat 61 de minute. La dublu, perechea Andreea Mitu/Cristina Dinu s-a calificat, după ce a trecut  în primul tur de perechea Raluca Șerban / Isabella Șinikova (Cipru/Bulgaria) scor 6-2, 6-4, după 62 de minute de joc. În sferturi, Mitu și Dinu vor evolua contra perechii Reka Jani/Cornelia Lister (Ungaria/Elveția).

McLaren se implică în ciclism

Constructorul britanic de automobile sport McLaren, care deține echipa de Formula 1 cu același nume, a anunțat, ieri,  o asociere cu formația ciclistă Bahrain Merida, care îl care ca lider pe rutierul italian Vicenzo Nibali. Prin intermediul McLaren Applied Technologies (MAT), McLaren Group va deține 50 la sută din echipa ciclistă, pe care dorește să o transforme într-una învingătoare la nivel mondial. Anterior, MAT a colaborat cu producătorul american de biciclete Specialized și cu echipa Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice de la Londra. Înțelegerea cu Bahrain este pe termen lung și vizează aplicarea în ciclism a unor soluții tehnologice pe care McLaren le-a dezvoltat în Formula 1. Noul parteneriat a fost prezentat la scurt timp după ce Sky a anunțat că nu va mai susține echipa ciclistă cu același nume, după încheierea sezonului 2019.

Cu kazahii la futsal

Tragerea la sorți a fazelor preliminarii europene ale Cupei Mondiale de futsal din 2020 a avut loc, miercuri, la sediul UEFA de la Nyon. Turneul final va fi găzduit de Lituania, între 12 septembrie și 4 octombrie 2020. România va fi prezentă într-una dintre grupele rundei principale, ale cărei meciuri la va găzdui, În urma tragerii la sorți, tricolorii pregătiți de Robert Lupu și-au aflat un singur adversar, Kazahstan, ceilalți doi urmând a fi deciși în urma disputării meciurilor din runda preliminară. Kazahstan, semifinalistă la Euro-2018, ocupă locul al șaptelea în clasamentul mondial, în timp ce România se află pe locul 20. În grupa României vor mai fi repartizate câștigătoarea grupei preliminare G (Olanda, Muntenegru, Bulgaria, Estonia) și ocupanta locului secund din grupa preliminară C (Macedonia, Albania, Grecia, San Marino).

Piqué investește în Andorra

Gerard Piqué (31 de ani) de ani se gândește la viitor și, după ce se va retrage din activitatea de fotbalist, se va axa doar pe echipa pe care dorește să o cumpere. Clubul are sediul în Andorra, la doar 200 e kilometri de Barcelona, iar clubul se numește FC Andorra.Echipa se află momentan în una dintre ligile inferioare ale Spaniei, în Primera Catalana sau Liga 5, dar a jucat în a treia divizie între 1980 și 1998, iar cea mai înaltă performanță a fost atinsă în 1991, când clubul a ajuns în a patra rundă a Cupei Spaniei. Ziarul Diari d’Andorra susține că Piqué va prelua clubul prin intermediul firmei sale, Kosmos.

Invitat la NASA  pentru documentare

După ce a spus că are îndoieli că omul ar fi pășit pe Lună, baschetbalistul echipei Golden State Warriors, Stephen Curry, a fost invitat de NASA să viziteze unul dintre laboratoarele sale unde se află dovezi în acest sens. Invitat la un podcast, Curry a spus că are îndoieli că omul nu a ajuns pe Lună, iar NASA a reacționat. "Există multe dovezi că NASA a dus 12 astronauți americani pe Lună între 1969 și 1972. Ne-ar plăcea ca domnul Curry să viziteze laboratorul lunar din centrul spațial Johnson de la Houston. Avem acolo sute de kilograme de pietre de pe Lună", a declarat purtătorul de cuvânt al NASA, Allard Beutel.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.