Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: N-a mai mers cu Croația

Ziarul de Vrancea
27 aug 2019 721 vizualizări

Naționala de volei feminin a României a pierdut marți, la Budapesta, cu reprezentativa Croației, cu scorul de 1-3 (-21, 23, -18, -22), într-al patrulea meci din grupa C a Campionatului European. Cu o etapă înainte de final, România ocupă locul

IV în grupă și au mari șanse de calificare în optimile de finală ale competiției găzduite de Turcia, Polonia, Ungaria și Slovacia. Ultimul meci al tricolorelor în grupa C se dispută astăzi, de la ora 18:30,contra echipei Azerbaidjanului.

Budescu s-a întors acasă

Constantin Budescu și Alexandru Dandea au semnat contracte valabile pentru două sezone cu Astra Giurgiu, cei doi fiind de câteva zile sub comanda lui Dan Alexa, Budescu bifând și minute într-un joc amical. „Amândoi cu contribuții importante la perioada în care Astra a realizat cele mai bune performanțe din istorie, în țară și în Europa, Budescu și Dandea au aceptat propunerea de a reveni în tricoul echipei noastre”, scrie clubul giurgiuvean. Budescu a evoluat ultima oară la clubul Al Shabab, din Arabia Saudită, iar Dandea la Hermannstadt Sibiu

„La Vuelta Latina”

Spaniolul Angel Madrazo (Burgos - BH) s-a impus, ieri, în etapa a cincea a Turului Spaniei, desfășurată între L'Eliana și Alto de Javalambre, pe o distanță de 170,7 km, încheiată l la sprint pe o cățărare spectaculoasă. Podiumul a fost completat de colegul său olandez Jetse Bol și de conaționalul său José Herrada (Cofidis). Cei trei s-au desprins în partea finală a cursei și nu au mai fost ajunși, rutierii „generaliști” fiind preocupați de lupta pentru tricoul roșu de lider. Liderul după patru etape, irlandezul Nicolas Roche (Sunweb), a căzut de-abia pe locul V, la 57 de secunde de noul purtător al tricoului roșu, columbianul Miguel Angel Lopez (Astana). Lopez este urmat la 14 secunde de slovenul Primoz Roglic (Jumbo-Visma), columbianul Nairo Quintana (Movistar, la 23 de secunde) și coechipierul său, spaniolul Alejandro Valverde (28 secunde).

Messi mai lipsește de la Barça

Accidentarea lui Lionel Messi la gambă pare mai gravă decât era preconizată inițial, iar vedeta celor de la FC Barcelona ar putea lipsi o perioadă mai îndelungată de pe teren. Potrivit rac1, Messi ar fi nevoit să lipseacă încă o lună de pe teren. Argentinianul a resimțtit dureri marți și sunt șanse foarte mici ca decarul catalanilor să evolueze în următoarea partidă de campionat, contra echipei Osasuna, sâmbătă, de la ora 18:00. Cotidianul Marca scrie că Lionel Messi s-a antrenat alături de preparatorul fizic, iar veștile legate de revenirea sa nu au fost printre cele mai bune. Deși inițial s-a speculat că ar fi vorba de o nouă accidentare, clubul a anunțat că se iau doar măsuri de siguranță și nu se încearcă forțarea atacantului sud-american.

„U” trage de Vamă”

Dinu Gheorghe ar putea reveni în fotbal. Ultima dată la Dunărea Călărași, cel numit „Vamă” ar putea deveni noul manager sportiv al echipei din Liga a II-a, Universitatea Cluj. Acesta nu ar veni singur la gruparea din liga secundă. Ar urma să îl aducă în viitorul apropiat pe fostul antrenor al FCSB, Bogdan Andone, pe banca tehnică a Universității. În acest moment, la U Cluj se află antrenorul Cristian Dulca, care l-a înlocuit pe Bogdan Lobonț. Ultimul a plecat de la Cluj după ce a ratat în sezonul trecut promovarea în Liga 1. Universitatea a încheiat pe locul trei, dar a ratat accederea în primul eșalon fotbalistic, a pierdut barajul cu FC Hermannstadt. Dinu Gheorghe a mai fost în conducerea cluburilor precum Rapid, FC Brașov, Astra, Dinamo sau ASA Târgu Mureș.

Rapid a luat un grec oltean

FC Rapid a obținut împrumutul pentru un sezon al lui Hristos Vadasis, un tânăr fundaș stânga, de 19 ani, de la Universitatea Craiova, a anunțat gruparea din Liga a II-a. Născut la Craiova, din mamă româncă și tată grec, Hristos a început fotbalul la Universitatea, iar la 17 ani a jucat în Liga a III-a, la CSU Craiova II. În sezonul trecut, el a pus umărul la promovarea Reșiței în Liga a II-a, fiind jucător de bază la CSM, unde a evoluat 28 din cele 30 de etape. Vada a impresionat în perioada petrecută la Craiova, acesta fiind selecționat și la naționalele României U18 (cinci meciuri) și U17 (un meci), unde a fost coechipier cu Antonio Sefer.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.