Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Mondialul lui Contra

Ziarul de Vrancea
1 iul 2018 551 vizualizări

Selecționerul Cosmin Contra a declarat că naționala României nu s-ar fi făcut de rușine dacă ar fi participat la Cupa Mondială din Rusia.

"Cred că nu ne-am fi făcut de rușine. Am văzut echipe mai slab cotate ca noi sau din alte puncte de vedere, care au făcut meciuri foarte bune. M-a surprins eliminarea Poloniei, mă așteptam la mai mult de la ei. Am declarat înainte că Suedia va fi surpriza acestui CM, până acum este una dintre ele, este prima în grupă", a declarat Contra la Digisport Matinal. Contra a vorbit și despre Serbia, adversara României din Liga Națiunilor: "Am văzut forța Serbiei în a doua repriză cu Brazilia. Trebuie să nu ne gândim doar la faptul că a fost eliminată, ci la evoluția Serbiei. Serbia rămâne o echipă puternică în Europa, cu jucători care te pot pune oricând în dificultate. Are și minusuri acelea trebuie să le vedem noi. Vom vedea ce se va întâmpla cu antrenorul, cu unii jucători, până la ora jocului cu noi ne vom da seama". Reprezentativa României va debuta în toamnă în Liga Națiunilor, noua competiție UEFA.

 

Cernat trece la costum

FC Voluntari a anunțat, joi, că fostul internațional Florin Cernat a devenit director sportiv al grupării din Liga I. Cernat s-a retras din activitatea de fotbalist la finalul sezonului trecut. „Am spus mereu că nu mă văd departe de fotbal atunci când voi agăța ghetele în cui. A sosit momentul retragerii, însă mi-am dorit continuitate. știu că totul va fi altfel acum, dar pentru mine e o nouă provocare. și mă bucur că rămân la un club la care m-am simțit bine și alături de oameni pe care îi cunosc și am trăit împreună și bune și mai puțin bune”, a declarat Florin Cernat. Totodată, profesorul Mircea Rădulescu a fost numit în funcția de director tehnic al echipei FC Voluntari.

Dacogetica, în loc de Juventus

Marius Baciu, antrenorul clubului Juventus București, a anunțat  că noua denumire a echipei va fi Dacogetica București. Echipa din Colentina va mai păstra denumirea "Juventus" doar câteva zile. "Nu se va mai numi Juventus București. Această denumire va mai fi pentru câteva zile. Se va numi Dacogetica București. E ideea domnului Ciuclea, pe care toată lumea din club a îmbrățișat-o", a spus Marius Baciu, antrenorul echipei. Juventus Bucuresti își va schimba numele după ce gruparea din Colentina a fost somată să facă acest lucru de către mult mai cunoscută echipa italiană din Torino. Juventus a retrogradat în Liga 2 la finalul sezonului recent încheiat.

Serena a refuzat un control antidoping

Serena Williams (36 de ani) ar fi refuzat un control al USADA, după ce un reprezentant al Agenției Anti-Doping din America s-a prezentat la locuința fostului lider mondial la primele ore ale dimineții (08:30). Potrivit relatărilor, Serena nu era acasă, dar reprezentantul USADA a refuzat să plece până aceasta se întorcea acasă pentru a se supune controlului. Williams s-a opus testelor și l-ar fi sunat pe președintele WTA, Steve Simon, pentru a-i transmite că nu i se pare corect să fie o țintă permanentă a acestor teste. În cariera de 23 de ani a Serenei, marea campioană nu a fost niciodată depistată pozitiv, iar reprezentanții ei au acuzat comportamentul celor trimiși. Deținătoare a trei titluri la All England Club, Serena Williams se pregătește de Wimbledon, unde este cap de serie 25.Î n vârstă de 36 de ani, Serena Williams ocupă în prezent locul 183, în condițiile în care a devenit mamă în septembrie și a participat la doar trei turnee în ultimele 12 luni.

Milan face contestație

AC Milan a anunțat, ieri, că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia UEFA de excludere pe un sezon din cupele europene. Clubul a precizat că a cerut ca avocații săi să depună imediat actele necesare la TAS și că ar vrea ca acest caz să fie analizat cât mai rapid. Gruparea a precizat că este încrezătoare că TAS va ține cont de argumentele sale. îCorpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis ca gruparea AC Milan să fie sancționată cu interdicție de participare în cupele europene pe un sezon, pentru încălcarea regulamentelor UEFA cu privire la licențiere și la fair-play-ul financiar.

Se înfruptă de la rivali

Benfica Lisabona este aproape de a-și asigura serviciile jucătorilor Gelson Martins și Bruno Fernandes, care și-au reziliat contractele cu Sporting Lisabona. Ambii jucători se află în prezent cu naționala Portugaliei la Cupa Mondială din Rusia.  Portarul Rui Patricio și jucătorii William Carvalho, Gelson Martins și Bruno Fernandes și-au reziliat contractele cu Sporting Lisabona, la 11 iunie.  Ei au invocat probleme grave cu suporterii care au agresat jucătorii în urmă cu câteva săptămâni. Fotbaliștii au trimis scrisorile de reziliere sindicatului jucătorilor portughezi, federației portugheze, dar și ligii profesioniste.

Sinisa, antrenor de cinci zile

Tehnicianul Sinisa Mihajlovic a fost demis de la Sporting Lisabona după doar nouă zile. "Sporting a decis să anuleze contractul cu Mihajlovic. Vom căuta rapid un nou antrenor", a declarat președintele clubului, Jose Sousa Cintra. Mihajlovic, 49 de ani, a semnat un contract pe trei sezoane la 18 iunie, cu cinci zile înainte de plecarea fostului președinte Bruno de Carvalho. La Sporting, Mihajlovic îl înlocuise pe Jorge Jesus, care și-a reziliat contractul. Jorge Jesus mai avea un an de contract cu Sporting, dar a decis să părăsească gruparea, după ce, la 15 mai, un grup de suporteri cu cagule pe cap a intrat în centrul de antrenament al echipei Sporting Lisabona și i-a agresat pe jucători și staful tehnic, care se aflau la ședința de pregătire.

Rooney ajunge la Washington

Atacantul englez Wayne Rooney va semna astăzi un contract cu gruparea DC United, a anunțat presa americană.  Rooney, în vârstă de 32 de ani, va semna un contract pe trei ani și jumătate cu DC United, echipă din MLS. Wayne Rooney va primi un salariu de 10 milioane de lire sterline și va fi cel mai bine plătit jucător din istoria clubului DC United. Rooney are în palmares trei titluri de campion al Angliei, trei Cupe ale Ligii Angliei, Cupa Angliei și Liga Campionilor cu Manchester United.

 

Scandal la Belo Horizonte

Patru persoane au fost rănite le Belo Horizonte, miercuri seară, într-o zonă rezervată fanilor care urmăreau meciul Braziliei cu Serbia de la Cupa Mondială. Peste 30.000 de persoane au urmărit meciul cu Serbia, transmis pe un ecran uriaș, în incinta arenei Mineirão. Mii de persoane nu au putut însă intra în stadion, astfel că au început sară peste barierele de securitate și să distrugă mai multe porți, a anunțat postul CBN, citând poliția militară.  "Poliția a fost nevoită să utilizeze gaze lacrimogene. A existat o busculadă și au fost loviți oameni. Unii au avut nevoie de îngriiri medicale", a anunțat R7 Noticias.

 

Cerere refuzată

FIFA a refuzat cererea Tunisiei de a înscrie un al patrulea portar pe lista jucătorilor pentru meciul cu Panama, a anunțat agenția TAP. Tunisia, deja eliminată și care întâlnește Panama în grupa G, l-a adus de urgență în Rusia pe Moez Ben Cherifia, după ce primii săi doi portari, Mouez Hassen și Farouk Ben Mustaphasur s-au accidentat. Însă FIFA a refuzat înscrierea lui Cherifia pe lista jucătorilor. Astfel, Tunisia va avea un singur portar disponibil la meciul cu Panama - Aymen Mathlouthi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.