Sport

MOZAIC ŞTIRI SPORTIVE: Melo-Tecău, cuplu provizoriu

Ziarul de Vrancea
23 dec 2020 978 vizualizări

Tenismanul brazilian Marcelo Melo confirmă parteneriatul cu Horia Tecău la Australian Open, dar precizează că după primul turneu de Grand Slam al anului va juca în echipă cu fostul coechipier al românului, olandezul Jean-Julien Rojer. „Voi juca la un turneu ATP 250 la Melbourne și la Australian Open cu fostul partener al lui Jean-Julien, Tecau. După aceste două turnee, Jean-Julien și cu mine vom începe noul nostru parteneriat, cu mare inspirație” a spus într-un comunicat Melo, care se pregătește pentru sezonul 2021 în orașul său natal, Belo Horizonte. Melo, 37 de ani, locul 10 ATP de dublu, a evoluat în ultimii patru ani în echipă cu polonezul Lukasz Kubot.

Atleții români ai anului

Alin Firfirică (disc) și Claudia Bobocea (semifond) au fost desemnați cei mai buni atleți români ai anului, a anunțat, ieri, Federația Română de Atletism pe site-ul său oficial. Firfirică a cucerit medalia de aur la Campionatul Balcanic de la Cluj-Napoca, dar a fost și campion național în aer și la aruncări de iarnă, cu 66,22 m (season best).Bobocea a câștigat titlurile balcanice la 800 și 1500 m, de și pe cel de campioană națională în sala la 800 m. Cea mai bună junioară a fost aleasă Talida Sfarghiu (CSM Rarăul/CSM Suceava), iar titlul de atletul junior al anului 2020 i-a revenit lui Cristian Voicu (CSM București. Cei mai buni antrenori au fost Daniela Costian (Steaua București) - seniori, Valentin Anghel (Steaua București) - senioare, Marinela Mirea - juniori, Elena Tîmpău - junioare.

Teja pleacă de la Voluntari

FC Voluntari și staff-ul tehnic condus de Mihai Teja au decis să se despartă după aproape un an de colaborare.Încheierea contractului dintre cele 2 părți a survenit astăzi și s-a produs pe cale amiabilă, anunță clubul ilfovean. Mihai Teja a fost instalat în luna ianuarie a acestui an, reușind să mențină FC Voluntari pe primă scenă a fotbalului românesc în sezonul 2019-2020. Antrenorul în vârstă de 42 de ani a condus echipa în 35 de partide, bilanțul său însumând 14 victorii, 5 rezultate de egalitate și 16 înfrângeri.

Papură rămâne în Bănie

Patronul clubului Universitatea Craiova, Mihai Rotaru, l-a confirmat în funcție pe antrenorul Corneliu Papură, după remiza, scor 0-0, înregistrată, marți, în deplasare, cu CFR Cluj. El a anunțat că în staff-ul tehnic a fost cooptat Octavian Benga, fost antrenor al divizionarei secunde ASU Poli Timișoara. „Am văzut în ultimul timp că am negociat cu Walter Zenga, cu Edi Iordănescu, înainte să ajungă la CFR, cu Dan Petrescu, cu Șumudică. Noi nu am discutat cu niciunul dintre acești antrenori, nu s-a pus problema. Noi ne dorim să mergem mai departe cu actualul staff tehnic, poate îmbunătățit pe anumite zone”, a declarat Rotaru, care a precizat că dorește ca echipa sa să devină un fel de „Athletic Bilbao” de Oltenia, constituită exclusiv de tineri din zonă.

„Dopat” cu medicamente

Analiza toxicologică a relevat că fostul fotbalist Diego Maradona consumase un cocktail de medicamente înaintea decesului, dar nu alcool sau droguri. Maradona suferea de probleme majore la inimă, ficat și rinichi, iar testele de sânge și urină efectuate post-mortem au arătat un cocktail de medicamente eliberate pe bază de rețetă, între care Quetiapină, Venlafaxină și Levetiracetam. Deși unele dintre medicamentele găsite în corpul său pot provoca aritmie, testele au confirmat că nu există dovezi că Maradona primea medicamente pentru boala cardiacă de care suferea. Analizele au mai arătat că Maradona suferea de ciroză hepatică, de o afecțiune renală numită necroză tubulară acută care poate duce la insuficiență renală acută, de o boală coronariană și de fibroză miocardică. Inima lui cântărea 503 de grame, aproape dublu față de o inimă normală pentru un bărbat de vârsta lui.

Domenech reloaded

Tehnicianul Raymond Domenech va prelua echipa FC Nantes, anunță presa franceză, subliniind că acesta revine în antrenorat după 10 ani. Fost selecționer al Franței în perioada 2004-2010, el va semna cu FC Nantes pentru șase luni. În prezent, echipa FC Nantes este antrenată de Patrick Collot și ocupă locul 15 în Ligue 1. Domenech are 68 de ani și va deveni al 15-lea antrenor la FC Nantes, de la preluarea clubului de către Waldemar Kita, în 2007.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.