Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Meciul cu Danemarca, în noiembrie

Ziarul de Vrancea
4 apr 2020 950 vizualizări

UEFA a decis ca meciurile din preliminariile EURO U21, programate în martie și iunie 2020, să aibă loc în luna noiembrie 2020

Astfel, selecționata României va disputa partida cu Danemarca, pe teren propriu, în noiembrie. În aceste condiții, partida cu danezii, care inițial trebuia să se desfășoare pe 31 martie, va fi acum ultimul joc de calificare pentru Campionatul European. Programarea celorlalte partide, cele din septembrie și octombrie, nu a suferit modificări. Data meciului nu a fost încă stabilită. Ultimele jocuri din grupă, din motive sportive, trebuie să se desfășoare în aceeași zi, conform regulamentului. Astfel, urmează ca toate cele 6 federații să se înțeleagă asupra datei de disputare. Naționala U21 a României ocupă locul secund în grupa 8.

Propunere șoc: Atalanta campioană

Un italian a lansat, sâmbătă, o petiție prin care îi cere ligii din Italia ca în acest an titlul de campioană să îi fie acordat echipei Atalanta, din Bergamo, oraș afectat grav de pandemia de coronavirus. “După cum se știe, urgența Covid-19 a oprit și campionatul Serie A și, în situația actuală, pare foarte puțin probabil ca Serie A să se reia. Printre posibilitățile vehiculate este și aceea ca titlul pentru sezonul 2019/2020 să nu fie acordat. Propunerea noastră este totuși ca titlul pe sezonul 2019/2020 să îi fie acordat Atalantei, și pentru meritele sportive arătate pe teren în special în ultimii doi ani, dar și pentru a i se aduce un omagiu orașului Bergamo, simbolul Italiei care suferă din cauza coronavirusului”, este mesajul semnat de Comitato Scuderro alla Dea, pe pagina petiției inițiate de Franco Cascio. Atalanta Bergamo nu are niciun titlu în Serie A în palmares și înainte de suspendarea campionatului ocupa poziția a patra în clasament.

Pariori, atenție la tadjici!

Campionatul de fotbal din Tadjikistan, țară care nu a raportat niciun caz de Covid-19, a început ieri, în ciuda pandemiei de coronavirus. În statul din centrul Asiei, cu o populație de nouă milioane de locuitori, sezonul a început practic, sâmbătă, când s-a disputat supercupa. Meciul a avut loc fără spectatori, așa cum vor fi și partidele din campionat. În lume se mai joacă fotbal în Belarus, Burundi și Nicaragua Un purtător de cuvânt al federației a declarat agenției Reuters că speră ca popularitatea competiției din Tadjikistan să crească și meciurile să fie preluate de televiziuni din alte țări. Acum, partidele sunt transmise intern de televiziunea de stat Varzish TV și de cea a federației, TFF Futbol. Liga I din Tadjikistan este formată din zece echipe, care au în componență și 42 de fotbaliști străini, cei mai mulți din Uzbekistan, țară vecină - 20, și din Nigeria - 10.

FIFA recomandă decizia UEFA

FIFA recomandă amânarea tuturor meciurilor internaționale prevăzute în luna iunie, din cauza pandemiei de coronavirus. „Grupul de lucru stabilit de biroul Consiliului FIFA, compus din conducători și secretari generali ai FIFA și ai tuturor confederațiilor continentale, au aprobat în unanimitate o serie de recomandări”, a anunțat FIFA, într-un comunicat. Astfel, s-a adoptat și recomandarea amânării meciurilor, masculine și feminine, programate în iunie, în contextul în care UEFA a luat deja decizia amânării acestora.

Duplantis își vinde prăjina

Sportivul suedez Armand Duplantis a decis să scoată la licitație numărul de concurs pe care l-a purtat în luna februarie, la Torun, când a stabilit un record mondial la săritura cu prăjina. Duplantis a doborât la 9 februarie recordul stabilit anterior de Renaud Lavillenie. Recordul reușit de suedezul la Torun este de 6,17 m. Duplantis și-a doborât recordul la Glasgow, la 15 februarie, când a sărit 6,18 m. Banii obținuți din vânzarea numărului cu autograf vor fi donați pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirusului.

Selecționer nou la „verzi”

Federația Irlandeză de Fotbal a anunțat, sâmbătă, că Mick McCarthy nu mai este selecționer, noul antrenor al naționalei devenind Stephen Kenny. “Modificarea a fost convenită cu ambii antrenori, în contextul amânării play-off-ului pentru Campionatul European, cauzată de pandemia de Covid-19”, se arată pe site-ul federației. McCarthy avea contract până la 31 iulie, la finalul Campionatului European, iar Kenny urma să renunțe la postul de antrenor al naționalei under 21 a Irlandei la 1 august. Datorită numirii sale acum la conducerea reprezentativei irlandeze, Kenny va avea timp pentru a planifica play-off-ul pentru Euro cu Slovacia.

Ronaldinho, deținut privilegiat

Aflat în închisoare în Paraguay, fostul fotbalist brazilian Ronaldinho a putut discuta la telefon cu fostul său căpitan de la Barcelona, Carles Puyol, anunță presa spaniolă. Presa locală scrie că Ronaldinho este unul dintre puținii prizonieri care pot suna sau pot primi apeluri telefonice. Astfel, Carles Puyol a discutat cu Ronaldinho și a încercat mult timp să-i ridice moralul jucătorului brazilian. „Ronnie”are și posibilitatea de a scrie famlliei și de a primi scrisori.de la familie și de la fanii din cele patru colțuri ale lumii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.