Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Meci decisiv pentru tricolorii mici

Ziarul de Vrancea
28 mar 2021 658 vizualizări

Astăzi, de la ora 19:00, are loc la Budapesta, ultima partidă a echipei naționale de tineret în grupa A a Campionatului European, contra echipei Germaniei.Selecționerul Adrian Mutu are doi absenți la acest meci, căpitanul Marius Marin și atacantul George Ganea.

Meciul se dispută concomitent cu cealaltă partidă a grupei, Olanda – Ungaria, care se va juca la Szekesfehervar. Înaintea acestei partide, clasamentul grupei se prezintă astfel: 1.Germania – 4 p (4-1); 2.România – 4 p (3-2); 3. Olanda – 2 p (2-2); 4. Ungaria – 0 p. Partida, care începe la ora 19:00 va fi condusă de o brigadă spaniolă, cu Guillermo Cuadra la centru și va fi transmisă de TVR1.Cele două calificate din grupa A se vor cupla în sferturi cu cele din grupa C (Danemarca, Franța, Rusia, Islanda).

Se știu echipele calificate la JO

Honduras și Mexic sunt ultimele două echipe naționale de fotbal care au obținut biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Odată cu aflarea echipelor din zona CONCACAF calificate, se cunosc toate participantele la ediția Jocurilor Olimpice care se va disputa în acest an. Echipele participante sunt următoarele: Japonia, Australia, Coreea de Sud, Arabia Saudită (zona Asia), Coasta de Fildeș, Egipt, Africa de Sud (Africa), Hondura, Mexic (CONCACAF), Argentina, Brazilia (AMSUD), Noua Zeelandă (Oceania), Franța, Germania, România, Spania (Europa). Tragerea la sorți va avea loc pe 21 aprilie, la sediul FIFA de la Zürich. Conform procedurii, nu va fi posibil ca două echipe din același continent să fie repartizate în aceeași grupă.

Liga a II-a continuă

Ieri s-a tras la sorți programul partidelor din play-off-ul Ligii a II-a, competiție care se va disputa tur-retur între șase echipe, care vor intra cu punctele întregi. După sezonul regulat, clasamentul arată astfel; 1.FCU Craiova – 35 p; 2, Dunărea Călărași – 34 p; 3.CS Mioveni – 33 p; 4.Rapid – 33 p; 5. Csikszereda – 32 p; 6. ASU Poli Timișoara – 32 p.Prima etapă (3 aprilie) programează meciurile Csikszereda - Rapid, Dunărea – ASU-Poli și Mioveni – FCU Craiova, Primele două echipe clasate la final vor promova în Liga I, următoarele două vor susține baraje cu echipele de pe locurile XV și XVI din L1. În play-out, cele 14 echipe vor fi împărțite în două serii de câte șapte, în care se va juca numai tur. Echipele clasate pe locurile VI și VII în fiecare serie vor retrograda în Liga a III-a, iar cele de pe locul V vor juca baraj de menținere în L2

Dinamo transferă de la FC Barcelona

Managementul echipei masculine de handbal Dinamo a anunțat transferul jucătorului francez Cedric Sorhaindo pentru următoarele două sezoane. În vârstă de 36 de ani, internaționalul francez a jucat în ultimii 11 ani la FC Barcelona. Cedric Sorhaindo este una dintre vedetele mondiale din ultimii 15 ani, palmaresul său fiind fabulos, atât la nivelul echipei naționale, cât și la nivel de club: un titlu olimpic,patru mondiale și două europene (cu echipa Franței), două trofee de Liga Campionilor, cinci trofee ale Cupei Mondiale pentu cluburi, zece titluri, 15 cupe, 9 Supercupe ale Spaniei (toate cu FC Barcelona) și o Cupă a Franței, cu Paris Handball.

Echipă calificată, antrenor mazilit

Kim Rasmussen, fostul antrenor al echipei CSM București, a calificat naționala Muntenegrului la JO de la Tokyo, chiar din grupa României, însă forul național de profil nu i-a prelungit contractul. Noul antrenor este fosta mare jucătoare Bojana Popovic, care pregătește și Buducnost Podgorica. Muntenegru s-a calificat la JO de la Tokyo din grupa României, alături de Norvegia, fiind condusă de pe banca tehnică de Kim Rasmussen. Și Bojana Popovic (41 de ani) s-a aflat în staff, iar acum a preluat conducerea lotului în totalitate.

Osaka se apropie de primul loc

Numărul 2 mondial Naomi Osaka s-a calificat în optimile de finală la Miami Open, fără să joace, după ce Nina Stojanovic, accidentată la coapsă, a declarat forfait. Osaka evoluează în turul următor cu belgianca Elise Mertens, care a trecut de estona Anett Kontaveit, scor 6-2, 0-6, 6-2. Dacă va reuși să câștige trofeul la Miami Open, iar australianca Ashleigh Barty, deținătoarea titlului nu va ajunge în finală, Naomi Osaka va urca pe primul loc al clasamentului WTA, începând de săptămâna viitoare.

Tande a ieșit din comă indusă

Norvegianul Daniel Andre Tande, victima unei grave accidentări în timpul unui concurs din cadrul Cupei Mondiale de sărituri cu schiurile, desfășurat săptămâna trecută la Planica (Slovenia), a ieșit din starea de comă indusă, a anunțat staff-ul medical al echipei norvegiene. Procesul rămâne în stadii incipiente, dar echipa medicală din jurul lui Tande, de la spitalul în care acesta se află în capitala slovenă Ljubljana, este mulțumită de progresele acestuia. Tande, în vârstă de 27 ani, s-a dezechilibrat în timpul unui salt, prăbușindu-se de la mare înălțime, în cursul zilei de joi. El a fost transportat imediat la spital, unde a fost diagnosticat cu o fractură de claviculă și cu un plămân perforat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.