Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Marin, două pase de gol

Ziarul de Vrancea
29 mar 2019 599 vizualizări

Formația Standard Liège, la care joacă Răzvan Marin, a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa lui Ladislau Bölöni, Antwerp, în prima etapă a play-off-ului campionatului Belgiei

Marin a pasat decisiv la două goluri, iar oaspeții au condus cu 1-0. Antwerp a deschis scorul prin Mbokani, în minutul 25. Răzvan Marin, integralist la Standard, a pasat pentru Djenepo (’71) și Laifis (’88). Celălalt gol al gazdelor a fost marcat de Cavanda, în minutul 80. În etapa următoare, Standard Liege va întâlni Gent, miercuri, în deplasare, iar Antwerp va juca împotriva echipei Genk, marți, pe teren propriu.

Tristețe la Constanța, bucurie în Capitală

Echipa de handbal masculin HC Dobrogea Sud Constanța a fost învinsă sâmbătă, în deplasare, de formația FC Porto, cu scorul de 27-30 (13-16), în ultima partidă din grupa C a Cupei EHF. HCDS a ratat calificarea în faza sferturilor competiției.  Echipa din Constanța încheie participarea în Cupa EHF pe locul 3, cu 4 puncte.În schoimb, “tigrii” de la CSM București s-au calificat în semifinalele Challenge Cup, după ce a învins, la Banja Luka, formația bosniacă RK Borac, scor 29-23 (16-9), după 25-19 la București. În semifinale, CSM va întâlni echipa rusă HC Neva Sankt Petersburg.

Hamilton a câștigat în Bahrain

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a câștigat, ieri Marele Premiu al Bahrainului, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, desfășurată pe circuitul de la Sakhir. Pe locul doi s-a clasat colegul lui Hamilton de la Mercedes, finlandezul Valtteri Bottas, iar pe trei a terminat tânărul monegasc Charles Leclerc, de la Ferrari. Leclerc s-a aflat în Bahrain pentru prima dată în carieră în pole-position. La finalul cursei, Charles Leclerc a fost felicitat de Hamilton, care a spus că pilotul din Monaco va avea un viitor frumos în Formula 1.În continuare s-au clasat Max Verstappen (Red Bull), Sebastian Vettel (Ferrari), Lando Norris (McLaren), Kimmi Räikönnen (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Red Bull), Alexander Albon (Toro Rosso) și Sergio Perez (Racing Point). Etapa următoare, Marele Premiu al Chinei, va avea loc în 14 aprilie, la Shanghai.

Starea Ligii a II-a

Rezultatele etapei a XXVII-a: CS Mioveni – ASU Poli Timișoara 1-0; Academica Clinceni – Luceafărul Oradea 5-0; ACS Poli Timișoara – CS Balotești 3-1; Ripensia Timișoara – Pandurii Târgu Jiu 2-1; Dacia Brăila – Metaloglobus București 2-2;  Daco-Getica București –Energeticianul 0-0; FC Argeș – Aerostar Bacău 2-1; Farul Constanța – Chindia Târgoviște 1-0; Petrolul Ploiești – Universitatea Cluj 1-0; UTA – Sportul Snagov 3-1. Clasament: 1. Academica – 61 p; 2. Snagov – 59 p; 3. “U”Cluj – 57 p; 4. Chindia – 57 p; 5. Petrolul – 56 p.

Cupa merge la Sepsi

Campioana la baschet feminin, Sepsi Sfântu Gheorghe, a învins duminică, la Turneul Final Four organizat pe teren propriu, formația CSM Satu Mare, cu scorul de 69-65 (28-34), în finala Cupei României, astfel că și-a păstrat trofeul cucerit anul trecut. Sepsi s-a calificat în finală, după victoria în semifinale cu Olimpia Brașov, scor 103-50 (58-30), iar CSM Satu Mare a trecut de Phoenix Știința Constanța, cu scorul de 68-51 (37-28).  În 2018, Cupa României a fost câștigată tot de campioana Sepsi Sfântu Gheorghe.

Huddersfield a retrogradat

Echipa Huddersfield Town a retrogradat în a doua ligă engleză, ca urmare a înfrângerii din meciul cu Crystal Palace, scor 0-2, din etapa a XXXII-a a Premier League. Huddersfield are cu 19 puncte mai puțin față de ultimele echipe de pe poziții neretrogradabile, Burnley, Southampton și Brighton, astfel că nu se mai poate salva. Formația Huddersfield Town a promovat în Premier League la finalul sezonului 2016/2017, spre surpriza generală, și a reușit să se mențină în sezonul trecut. În actuala ediție de campionat, echipa a obținut însă doar 14 puncte (trei victorii, cinci remize, 24 de înfrângeri).

Antrenor nou pentru Gavrilova

Jucătoarea australiană de origine rusă Daria Gavrilova, locul 54 WTA, va fi antrenată de australianul David Taylor, informează WTA. Ea va începe colaborarea cu Taylor de la turneul de la Rabat, (29 aprilie - 4 mai). Cei doi vor evolua rezultatele colaborării în vară. În vârstă de 25 de ani, Gavrilova a ocupat lcoul 20 WTA în august 2017, cea mai bună clasare din carieră. Taylor, 46 de ani, a antrenat de-a lungul timpului jucătoare valoroase ca Martina Hingis, Ana Ivanovic, Jelena Ostapenko și Samantha Stosur. El a fost căpitanul nejucător al echipei de FedCup a Australiei între 2006 și 2012, obținând cele mai bune rezultate din istorie și ducând formația din competiția zonală în Grupa Mondială. Anterior, Taylor a antrenat-o pe belgianca Elise Mertens, iar aceasta a obținut cel mai bun rezultat al carierei luna trecută, când a învins-o pe Simona Halep, în finala de la Doha.

LeBron  intră în vacanță

Superstarul echipei Los Angeles Lakers LeBron James nu va mai juca până la finalul sezonului regulat, la 10 aprilie, a anunțat, sâmbătă, echipa sa, eliminată din cursa pentru play-off-ul NBA. “După ce am consultat medicii echipei și staff-ul medical, noi am luat decizia să nu-l mai folosim pe LeBron în meciurile rămase”, se arată într-un comunicat al celor de la Lakers. James, 34 de ani, s-a accidentat la ischio-jambieri la 25 decembrie, la meciul cu Golden State și va lipsi patru săptămâni.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.